تحلیل اعضای موتلفه از انتخابات

محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: «یکی از پیام‌های این انتخابات این بود که اصولگرایان باید وحدت خود را حفظ کنند و در صورتی که تشکل یا گروهی از اصولگرایان خود را بی‌نیاز از بقیه فرض کند، نتایج سوئی به بار خواهد آمد، هم برای آن مجموعه و هم کل اصولگرایان». حبیب‌ا... عسگراولادی، دبیرکل پیشین موتلفه نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «انتخابات اخیر تجربه‌ای برای اصولگرایان شد که اضلاع رقابت بین خود را کاهش دهند تا توفیق بیشتری کسب کنند. ما آموختیم حرکت به سوی همگرایی را از فردای انتخابات آغاز و موانع آن را شناسایی کنیم».همچنین محمد خرسند، عضو شورای مرکزی این حزب در گفت‌وگو با ایلنا گفت:‌ «نتیجه انتخابات اخیر نشان داد که مردم از تک‌روی و تندروی کسانی که خود را حامی دولت می‌نامند، رضایت ندارند. متاسفانه گروه‌ها و مجموعه‌های جدیدی که در طیف اصولگرایان به وجود آمده و نام حامیان دولت را بر خود گذاشته‌اند، حاضر به تعامل و گفت‌وگو با مجموعه اصولگرایان نبودند، چرا که ادعا داشتند که رای دارند و بی‌نیاز از تعامل هستند». انتقاد به افزایش شروط نمایندگی مجلس

محسن ترکاشوند، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در ارزیابی مصوبه اخیر مجلس مبنی‌بر لزوم برخورداری از مدرک کارشناسی‌ارشد و حداقل ۵سال سابقه مدیریت برای ورود به مجلس گفت: در نگاه خوشبینانه، این مصوبه ناباوری به مردم در تشخیص مصلحت خودشان و جامعه را نشان می‌دهد. این نماینده سابق مردم که دارای مدرک دکترا است به ایسنا گفت: این مصوبه می‌تواند مجلس را طبقاتی کند و اقشاری از جامعه را محروم و گزینه‌ها را محدود می‌کند. ناصر قوامی، رییس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس ششم نیز در این رابطه گفت: این مصوبه احتمالا مخالف قانون اساسی است، چرا که قانون اساسی حق را به همه افراد داده که بتوانند در انتخابات شرکت کنند و انتخاب شوند. وی افزود: این مصوبه پایگاه حقوقی ندارد و به دلیل تضییع حقوق مردم، احتمالا شورای نگهبان با آن مخالفت خواهد کرد. رجبعلی مزروعی، دیگر عضو مجلس ششم و عضو دفتر سیاسی جبهه مشارکت نیز در این باره گفت: از آنجا که در ایران انتخابات برپایه رقابت‌های حزبی نیست، فرآیند انتخاباتی از بنیاد دارای اشکال است و با این اصلاحات نیز مشکل حل نمی‌شود.

تداوم ائتلاف اصلاح‌طلبان

یدا... طاهرنژاد، عضو شورای مرکز حزب کارگزاران سازندگی گفت: «وحدت اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر، طلیعه یک وحدت بلندمدت و استراتژیک خواهد بود و امیدواریم این همگرایی نهایتا جامعه اصلاح‌طلبی ایران را به یک جبهه فراگیر، همفکر و همراه سوق دهد».

عبدا... امیری، عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار نیز گفت: «بازسازی و بالا بردن تحمل اصلاح‌طلبان از درون، موجب تشکیل ائتلاف بزرگ اصلاح‌طلبان در سطح کشور شد». وی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: «اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی، با تمام قوا بدون سهم‌خواهی و با توجه به کارآمدی خودشان عمل کنند». محمد سلامتی، دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز درباره ائتلاف اصلاح‌طلبان گفت: «احزاب اصلاح‌طلب به این نتیجه رسیده‌اند که کار جمعی کارسازتر است، بنابراین باید در جهت تقویت جبهه اصلاحات گام برداشت».