دکل سنگین حفاری ایرانی ۸۶ فتح به عنوان دومین تجربه ساخت دکل حفاری در داخل کشور در سالروز تاسیس شرکت ملی حفاری ایران در اول دی‌ماه در مراسمی رونمایی خواهد شد. به گزارش شانا، در مناطق نفت‌خیز جنوب، این دکل حفاری در خشکی با ظرفیت یک‌میلیون پوند و توان ۲‌هزار اسب بخار (اچ.پی) در مرحله نصب تجهیزات و استقرار در منطقه صنعتی کریت کمپ اهواز قرار دارد و پس از محک زدن توانمندی‌های آن عملیاتی می‌شود.

این تجربه ارزشمند، حاصل تلاش بی‌وقفه متخصصان و کارشناسان داخلی است که در بیست و هفتمین سالگرد تاسیس شرکت ملی حفاری به ثمر می‌نشیند.

مدیر بازسازی و ساخت دستگاه‌های حفاری این شرکت درباره مزیت‌های دکل توضیح داد: دکل ۸۶ تمام برقی و به فناوری‌های روز صنعت حفاری جهان مجهز است.

مهندس عبدالعلی مطهری، با اشاره به این که تجربه ساخت این دکل بسیار موفق‌تر از تجربه نخست است، گفت: سازه دستگاه براساس قراردادی میان این شرکت با ماشین‌سازی اراک به وسیله این شرکت ساخته شده است.

وی افزود: این سازه در مقایسه با سازه مشابه خارجی که به طور عمده آمریکایی یا کانادایی است، از نظر کیفیت بهینه‌سازی شده و قیمت آن ۵۰درصد نوع خارجی است که ۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دلار ارزش دارد.

مدیر بازسازی و ساخت دستگاه‌های حفاری شرکت ملی حفاری ایران، اظهار داشت: با توجه به بومی شدن صنعت حفاری در ایران ‌درصدد هستیم تا مرحله به مرحله توان خود را در ساخت دکل و دیگر تجهیزات این صنعت ارتقا دهیم.

وی قیمت تمام شده دکل ۸۶ فتح را با مجموعه ابزار در گردش آن حدود ۱۶‌میلیون دلار عنوان کرد و گفت: با توجه به قیمت نوع خارجی این دکل که ۲۵‌میلیون دلار است، در ساخت این دستگاه ۴۰‌درصد صرفه‌جویی ارزی شده است. مطهری، همچنین از آغاز ساخت سومین دکل تولید داخل تا دو‌ماه آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: افزوده شدن هر دکل به شرکت ملی حفاری ایران حدود ۲۰۰ فرصت شغلی به صورت رسمی و خدمات شخص ثالث ایجاد می کند و زمینه اشتغال یک صد نفر را نیز به صورت غیرمستقیم فراهم می‌آورد.

وی درباره فعالیت سازمان مدیریت بازسازی و ساخت دستگاه‌های حفاری در شرکت ملی حفاری ایران توضیح داد: افزایش قیمت نفت و رشد تقاضای جهانی انگیزه‌ای شد تا بحث نهادینه و بومی شدن ساخت دستگاه‌های حفاری در این شرکت مورد اهتمام واقع شود.

مطهری گفت: از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال‌جاری براساس دستور مدیرعامل شرکت ملی حفاری، این سازمان در شرکت تاسیس شد و هدف آن در میان مدت، تامین نیاز داخل به دستگاه‌های حفاری و در بلند مدت، با توجه به توانمندی‌های فنی و تخصصی موجود کشور، تامین نیاز منطقه است. با اضافه شدن دکل حفاری ۸۶ فتح به ناوگان شرکت ملی حفاری، تعداد دکل‌های این شرکت به ۵۰ دستگاه شامل ۴۷ دکل خشکی و ۳ دکل دریایی افزایش می‌یابد.