با تصویب نهایی طرح رفع موانع تولید که در حال حاضر در کمیسیون صنایع مجلس در دست بررسی است، سهم بیمه کارفرمایان تا پایان برنامه چهارم توسعه به ۱۳‌درصد کاهش خواهد یافت. احمد بزرگیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هفتم در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص این مطلب گفت‌‏: درطرح رفع موانع تولید و سرمایه‌‏گذاری پیش‌بینی شده که از مجموع ۳۰‌درصد حق بیمه، ۷‌درصد توسط بیمه شده‌‏، ۱۰‌درصد توسط دولت و ۱۳‌درصد توسط کارفرما پرداخت شود.

نماینده سبزوار با اشاره به نگرانی‌‏های مدیران تامین‌‏اجتماعی نسبت به بحران مالی صندوق این سازمان و احتمال ورشکسته شدن تامین اجتماعی، در خصوص ضمانت اجرایی پرداخت ۱۰‌درصد حق بیمه توسط دولت‌‏، گفت‌‏: این طرح قانونی خواهد شد و دولت مکلف است که آن را اجرا کند.

او با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های به عمل آمده‌‏، سهم حق بیمه در قیمت تمام شده کالا ۷/۱ تا ۷/۲‌درصد است، گفت‌‏: طرح کاهش حق بیمه کارفرمایان، به منظور تشویق سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های اشتغالزا پیشنهاد شده و اعتقاد داریم که دولت به جای پرداخت یارانه‌های گوناگون بحث پرداخت بخشی از حق بیمه‌ها را جدی بگیرد تا مساله سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌‏های اشتغالزا عملی شود و کارفرمایان رغبت لازم را برای جذب کارگران داشته باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این باره گفت‌‏: اگر دولت بخشی از سهم بیمه کارفرمایان را پرداخت کند، ظرفیت‌های اشتغال جدید افزایش خواهد یافت.

ابوالقاسم مختاری تصریح کرد‌‏: در حال حاضر کارفرمایان ۲۳‌درصد از مجموع سهم ۳۳‌درصدی بیمه کارگر را به صندوق تامین‌‏اجتماعی پرداخت می‌کنند که چنانچه بخش قابل توجهی از این سهم را دولت پرداخت کند، کارفرمایان می‌توانند با استفاده از این فرصت خطوط تولید را توسعه داده و نیروهای جدیدی را پذیرش کنند.

نماینده زابل در مجلس هفتم تاکید کرد: در صورت تصویب این طرح، دولت باید به موقع به تعهدات خود عمل کند، چرا که اوضاع واحوال صندوق تامین اجتماعی مناسب نیست.

وی با اشاره به سهم ۶۰‌درصدی بیمه کارفرمایان در برخی از کشورها، گفت: هر چند در ایران سهم بیمه کارفرمایان پایین است، اما با توجه به ساختار و شرایط اجتماعی - اقتصادی کاهش سهم بیمه کارفرمایان می‌تواند به توسعه و افزایش بیمه‌شدگان در کارگاه‌های کوچک نیز منجر شود.