وزیر ارتباطات:
کاربران خانگی به اینترنت بیش از ۱۲۸کیلوبیت نیاز ندارند
گروه کامپیوتر- در حالی که کمتر از دو هفته پیش وزیر ارتباطات در نشستی مطبوعاتی، حاضر به پاسخگویی به خبرنگاران نشد، در اواخر هفته گذشته وی در نشستی دیگر که تنها از تعداد محدودی خبرگزاری دعوت به عمل آمده بود، حاضر شد. این در حالی است که در این نشست نیز از خبرنگاران خواسته شده بود از قبل سوالات خود را اعلام کنند و چنین به نظر میرسد که وزیر ارتباطات به داشتن پرسشها از قبل حساس است.
به گزارش ایسنا، محمد سلیمانی، در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت تضادهایی در خصوصیسازی در شرکت ارتباطات سیار به چشم میخورد، آیا چنین امری صحیح است؟ اظهار کرد: رسانهها باید به اصل ۴۴ قانون اساسی توجه ویژهای کنند و دچار جوزدگی نشوند، چرا که ممکن است اتفاقات دیگری رخ دهد.
وی افزود: چرا به تلفنهمراه حساس هستید و نسبت به تلفن ثابت اینگونه نیستید؟ سال گذشته ۱۸میلیون خط ثابت داشتیم و امسال به ۲۲میلیون رسیده است و در سال آینده به ۲۶میلیون خواهد رسید.
به عقیده وی، اگر به توسعه هر بخشی از کشور نگاه کنیم، این توسعه به تناسب خود باید انجام شود، بنابراین اگر شرکتها هیچ توسعهای نداشته باشند تا این که واگذاریها انجام شود، امر غلطی است و هیچ جای قانون این امر استنباط نمیشود و ما نیز خصوصیسازی را بر مبنای برنامهای که داریم، انجام میدهیم و توسعه نیز بر اساس برنامه چهارم انجام خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به پرسشی درخصوص قطعیهای مکرر فیبر نوری در کشور و این که آیا چارهای جدی برای آن پیدا نخواهید کرد؟ گفت: در زمینه قطعی فیبر نوری باید به دو مساله برون مرزی و داخلی توجه کرد، بخشی از قطعیهای فیبر نوری خارج از اراده ما است و بیشتر قطعیهایی که رخ میدهد، به این امر برمیگردد و مسالهای اجتنابناپذیر است.
وی افزود: عمده ارتباطات اینترنت کشور از طریق مسیر فیبرنوری جاسک، فجیره تامین میشد، لذا سعی کردیم با توجه به اتفاقاتی که در این زمینه رخ داده است، وابستگی به این مسیر را کاهش دهیم، بنابراین با توجه به این که سال گذشته حدود شش STM ۱ وجود داشت، امروز به بیست و دو STM ۱ رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پاسخ به پرسشی درباره شایعه کپی سیمکارت تلفنهمراه تصریح کرد: وقتی گفته میشود که شایعه، یعنی این که شایعه است و صحت ندارد، از این رو گزارشی در این رابطه به ما داده نشده است و ما با موضوع کپی سیمکارت برخورد نکردهایم، حتی سیستمهای ما چیزی در این رابطه نشان نمیدهند و شاید یک نوع کلاهبرداری برای فروش برخی از کالاها باشد.
وی درخصوص قطعیهای مکرر تلفنهمراه گفت: این امر مقطعی است و با توجه به حجم بالای توسعه در شبکه و واگذاریها، طبیعی است که این امر رخ دهد و به زودی نیز رفع خواهد شد.
سلیمانی درخصوص کاهش قیمت SMS نیز گفت: اگر به طور کلی تعرفههای مکالمات تلفنهمراه و ثابت را بازنگری کنیم، آن موقع میتوانیم درخصوص کاهش قیمت، صحبت کنیم، بنابراین اگر لازم باشد حتما این کار را انجام میدهیم.
سلیمانی درخصوص هاست کردن سایتهای داخلی در داخل کشور گفت: نباید هاستینگ داخل کشور به هیچ وجه از خارج از کشور گرانتر در بیاید و من چنین چیزی را قبول ندارم، در این رابطه یا IDCها زور میگویند و یا کسانی در این زمینه به دنبال بهانه هستند، بنابراین همان طور که گفته شد میزبانی سایتهای داخلی با هزینه کمتر در داخل کشور انجام خواهد شد.
وی درخصوص محدودیت پهنای باند گفت: بارها گفتهایم هر کس نیاز بیشتری داشت، در خواست کند و ما تمهیدات لازم را در این زمینه در نظر خواهیم گرفت، کاربران خانگی نیز با بررسیهای انجام شده به بیشتر از k۱۲۸ نیاز ندارند.
سلیمانی درخصوص قاچاق گوشی تلفنهمراه گفت: ما در این زمینه گوشیهایی که در شبکه فعال بودند و کد آنها در شبکه موجود بود را فعال نگه داشتهایم و گوشیهای جدید را که ستاد حمایت از مصرفکننده، شماره سریالهای آنها را به شرکت ارتباطات سیار میدهد نیز فعال میکنیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره این که آیا شبکه علمی وزارت ارتباطات با شبکه وزارت علوم متفاوت است، گفت: این شبکه به عنوان شبکه علمی یا شبکه دانش مطرح شده و بحث زیرساختها را پیگیری خواهد کرد و در واقع دانشگاهها را به خطوط فیبر نوری وصل میکند، تا آنها بتوانند با سرعتی بالا در یک فضای اختصاصی و مناسب ارتباطات خود را انجام دهند، تاکنون چنین شبکهای با این کارکرد در کشور موجود نبوده و اگر اسمی هم با این عنوان وجود داشته باشد این مفهوم را ندارد.
او همچنین درباره اینترنت ملی گفت: مطالعات مفهومی طرح شبکه ملی اینترنت انجام شده که امیدواریم به زودی نهایی شود و در دیماه آن را اعلام کنیم، در مورد بودجه آن نیز پیشبینی لازم انجام شده، اما نمیتوان رقم دقیقی در این زمینه گفت، چراکه ممکن است چند صد میلیارد تومان هزینه داشته باشد که کشور ما نیز از عهده آن بر میآید، بنابراین تا سه سال آینده شبکه ملی اینترنت اجرایی خواهد شد.
ارسال نظر