در مراسم افتتاح طرح امداد و نجات زمستانی عنوان شد
امنیت کشور به لحاظ وقوع تصادفات رانندگی در شرایط بحرانی است
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به خسارات بسیار سنگین جانی و مالی ناشی از وقوع تصادفات رانندگی به ویژه در جادههای کشور، گفت: با در نظر گرفتن شاخصها و مولفههای استاندارد جهانی، ایران در وضعیت مناسبی قرار ندارد، کما اینکه در برخی موارد نیز در شرایط بحرانی بوده است.
پلیس در کنترل ایمنی جادههای روستایی غفلت کرده است
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به خسارات بسیار سنگین جانی و مالی ناشی از وقوع تصادفات رانندگی به ویژه در جادههای کشور، گفت: با در نظر گرفتن شاخصها و مولفههای استاندارد جهانی، ایران در وضعیت مناسبی قرار ندارد، کما اینکه در برخی موارد نیز در شرایط بحرانی بوده است. سردار اسماعیل احمدیمقدم صبح دیروز در مراسم افتتاح طرح امداد و نجات زمستانی، با بیان اینکه تحقق اهداف بزرگ در مدت زمان کوتاه در کشور امکانپذیر است، اظهار داشت: نباید افزایش آمار تصادفات و کشتهها و مجروحان ناشی از آن را مانعی بزرگ برای کنترل و برقراری امنیت در راههای کشور دانست، چرا که بهرهگیری صحیح از منابع موجود و مدیریت موثر این منابع میتوان به راحتی این موانع را از پیش پا برداشت.
وی افزود: اگرچه طی سالهای اخیر سازوکارهای مناسبی برای برقراری امنیت و کنترل ایمنی در راهها فراهم شده، اما این میزان برآوردهکننده انتظارات مردم نیست و باید روند چشمگیرتری نسبت به قبل داشته باشد.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه تابلوها و علائم موجود در راههای کشور فصلی نیست، تصریح کرد: در برخی جادهها متناسب با فصل تابستان سرعت مجاز ۸۰کیلومتر ذکر شده، در حالی که رعایت این سرعت در فصل زمستان و در جادههای برفگیر امکانپذیر نبوده و در صورت امکان نیز بسیار خطرناک و در برخی موارد برای سرنشینان خودروها مرگبار خواهد بود.
احمدیمقدم به افزایش انعطافپذیری علائم، خطکشیها و تابلوهای موجود در راههای کشور اشاره کرد و گفت: بدین منظور تنوع آب و هوایی و شرایط اقلیمی هر منطقه سنجیده و براساس آن این علائم انعطافپذیر خواهند شد.
وی تاکید کرد: آموزش مردمی نقش بهسزایی در کاهش میزان تصادفات دارد و این آموزشها باید در سطحی باشد تا هریک از رانندگان برای حفظ جان خود و سرنشینان وسایل نقلیه مطیع قانون باشند، همچنان که طی سالهای اخیر که تاکید بیشتری بر بخش فرهنگی جامعه صورت گرفته پاسخ مثبت، سریع و امیدوارکنندهای به لحاظ رعایت قوانین و مقررات از سوی مردم به پلیس داده شد.فرمانده نیروی انتظامی به افزایش توان عملیاتی و نیروی انسانی در پلیس و دیگر سازمانهای فعال در امر امداد و نجات جادهای اشاره کرد و افزود: تا سال گذشته شاهد بودیم که ۸۲ درصد مجروحان ناشی از تصادفات جادهای توسط مردم به بیمارستانها منتقل میشدند، اما امروز توان اورژانس کشور در این بخش دو برابر شده و ۳۵درصد مجروحان توسط اورژانس منتقل میشوند، هرچند که این میزان نیز به لحاظ استانداردهای جهانی قابل قبول نیست.
احمدی مقدم با بیان اینکه میزان تلفات در جادههای روستایی رشد ۲۲درصدی داشته است، اظهار داشت: متاسفانه بیشترین توان پلیس معطوف به کنترل ایمنی در جادههای شهری بوده و جادههای روستایی موردغفلت واقع شدهاند، به طوری که افزایش آمار تلفات در این بخش بسیار قابلملاحظه است، به همین لحاظ بنا داریم با همکاری نیروهای مردمی به ویژه بسیج تمام جادههای کشور را تحتپوشش خود قرار دهیم، به طوری که این طرح تا پایان امسال به نتیجه مطلوب برسد.
وی در پایان به تمامی نیروهای پلیس مستقر در شهرها، روستاها و جادههای کشور تاکید کرد: برای اعمال قانون و برقراری امنیت در تمامی راهها با سعهصدر و خوشرفتاری با رانندگان متخلف برخورد کنند تا متخلف از رفتار خود شرمنده شود نه اینکه فرد لجباز شده و دور از چشم پلیس رفتارهای مخاطرهآمیز از خود بروز دهد.
فرمانده پلیس راه ناجا اعلام کرد: بنا به تصویب کمیسیون ایمنی راهها مبنیبر وحدت فرماندهی هماهنگ سوانح و عملیات در راههای کشور، با حفظ ماهیت هریک از سازمانهای راهداری، هلال احمر و اورژانس کشور، برعهده پلیس راه ناجا قرار گرفت.
سردار محمد رویانیان افزود: خوشبختانه پس از سالها، در طرح زمستانی امسال، نیروهای امداد و نجات کشور در کنار پلیس راه گرد هم آمده و در سختترین شرایط جوی و جغرافیایی وقت و توان خود را برای خدمت به مردم به منصه ظهور گذاشته و در صعبالعبورترین گردنههای برفی خدمترسانی میکنند.وی با بیان اینکه تعداد نیروهای پلیس و امدادگر فعال در این طرح رشد بسیار خوبی در مقایسه با سال گذشته داشته است، گفت: در این طرح ۱۶۶۴ تیم ثابت و سیار شامل ۲۵هزار نیروی انسانی از پلیس راه کشور در ۲۵ استان برفگیر کشور حضور فعال خواهند داشت.
فرمانده پلیس راه ناجا ادامه داد: همچنین سازمان راهداری کشور نیز با حضور فعال و مستمر خود، در اجرای این طرح ۳۳۵ واحد راهدارخانه، ۷۹۰ اکیپ زمستانی مجهز به همراه ۷۴۵۰ نفر نیروی انسانی در خدمت مردم بوده و در این راستا از ۵۱۰۰ دستگاه ماشینآلات پیشرفته در جادهها بهرهگیری میشود.رویانیان همچنین به افزایش کمی و کیفی امدادگران و تجهیزات هلال احمر در این طرح اشاره کرد و افزود: جمعیت هلالاحمر کشورمان نیز با بهرهگیری از ۲۵۲ پایگاه ثابت و سیار، ۷۰۹ امدادگر، ۲۰۵ پزشک، ۲۵۲ آمبولانس، ۹ دستگاه آمبولانس و ۸ فروند بالگرد و ۱۸۱ ست امداد نجات سبک و سنگین در این طرح حضوری فعال خواهد داشت.
وی گفت: اورژانس کشور نیز با استقرار ۱۴۳ پایگاه جادهای و استفاده از ۸۵۸ نفر تکنسین اورژانس، تدارک ۴۲۹ اپراتور، ۱۴۳ دستگاه آمبولانس، ۹ فروند بالگرد و حضور ۸۴ پزشک در این مراکز به صورت سیار به مردم خدماترسانی خواهند کرد.
فرمانده پلیس راه ناجا در پایان یادآور شد: به زودی دستورالعمل هماهنگی تمامی دستگاههای ذیربط در اجرای طرح امداد و نجات زمستانی به همه ردهها ابلاغ میشود.
ارسال نظر