در مراسم امضای قرارداد ساخت جکتهای فاز ۱۲ پارس جنوبی عنوان شد
شرکت نیکو، تامینکننده اعتبار ۴میلیارد دلاری پروژه فاز ۱۲ پارسجنوبی
دنیای اقتصاد- عصر روز شنبه قرارداد ساخت جکتهای فاز ۱۲ پارسجنوبی با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت، مدیرعامل شرکت پتروپارس و مدیران پروژه نفتی فاز ۱۲ به امضا رسید. براساس این قرارداد، تامین مالی پروژه فاز ۱۲ به شرکت نیکو واگذار شده که از منابع داخلی و یا سایر منابع تهیه خواهد شد. این اعتبار حدود ۴میلیارد دلار پیشبینی شده که ممکن است طی پیشروی پروژه این مبلغ افزایش یابد.غلامرضا منوچهری، مدیرعامل شرکت پتروپارس، در مراسم امضای قرارداد ساخت جکتهای فاز ۱۲ پارسجنوبی به حضور پیمانکار ایرانی اشاره کرد و گفت: حضور پیمانکاران ایرانی در این پروژه از ویژگیهای اصلی آن است.
وی افزود: در این قرارداد نصب جکتها (پایههای سکو) از اهمیت زیادی برای آغاز عملیاتهای بعدی مانند حفاری برخوردار است. به گفته منوچهری، ظرفیت کلی این فاز ۳میلیارد فوت مکعب است که در منطقه تمبک و سایت دوم توسعه حوزه فاز پارسجنوبی قرار دارد. همچنین هر سکو در فاز ۱۲ توسط ۱۲ حلقه چاه تغذیه میشود. در این راستا ۲میلیارد فوت مکعب از گاز فاز ۱۲ برای تغذیه ایران LNG خواهد بود.
منوچهری با اشاره به اینکه یک فاز دیگر از این پالایشگاه به شیرینسازی گاز اختصاص یافته است، افزود: به این منظور گاز شیرینشده به شبکه سراسری منتقل میشود.
نوذری: زمان تهیه MDP نروژیها رو به پایان است
مهندس غلامحسین نوذری، معاون وزیر نفت، در حاشیه مراسم امضای قرارداد ساخت جکتهای فاز ۱۲ پارسجنوبی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آغاز کار بخش سطحالارضی میدان نفتی آزادگان، از آغاز بخش حفاری این پروژه در هفته آینده خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین قیمت کنونی نفت را منطقی ندانست و گفت: با نزدیک شدن به فصل زمستان، امکان افزایش قیمت نفت وجود دارد.
به گزارش شانا، مهندس غلامحسین نوذری افزود: نفت قیمت مناسب خود را تا ۷۰دلار نیز نشان داده است، از این رو با کنترل بازار باید برای رسیدن به قیمت بهتر نفت تلاش کنیم. وی در مورد پیشرفت کار در توسعه میدان نفتی آزادگان گفت: بخش رو زمینی میدان آزادگان آغاز شده است و امیدواریم بخش حفاری آن نیز هفته آینده شروع شود. وی در باره توسعه میدان نفتی یادآوران تصریح کرد: مذاکرات با شرکت ساینوپک چین ادامه دارد و پس از آن که به صورت «Open book» قرارداد را پیش بردیم، انتظار داشتیم «آر.او.آر» (نرخ بازگشت سرمایه) پروژه، به دلیل پایین آمدن ریسک پیمانکار کاهش یابد، از این رو باید در خصوص «آر.او.آر» پروژه به یک عدد منطقی برسیم و آن را با ساینوپک چین نهایی کنیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، درباره پیشرفت مذاکرات برای توسعه میدان نفتی آذر با شرکت هیدرو زاگرس نروژ گفت: نروژ در حال تهیه «ام.دی.پی» میدان است و فرصت آنان برای ارائه «ام.دی.پی» نیز رو به پایان است. نوذری در مورد تامین منابع مالی در بخش نفت و گاز تصریح کرد: استفاده از قرارداد مشارکت در تولید (پی.اس.ای) از نظر قانون اساسی ممنوع است و ما نمیتوانیم از این نوع قرارداد استفاده کنیم.
وی با اشاره به افزایش نیم درصدی ضریب برداشت از میدانهای نفتی کشور گفت: تحقق این مساله به سرمایهگذاری جدی نیاز دارد که یک بخش آن به تزریق گاز برمیگردد و اجرای طرح توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ میدان گازی پارس جنوبی با رساندن گاز این فازها به میدان آغاجاری، یکی از بحثهای ازدیاد برداشت است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در مورد ابلاغ قرارداد بیع متقابل اصلاح شده اظهار داشت: مذاکرات به منظور اصلاح قراردادهای بیع متقابل و اعمال آن در قراردادهای جدید به این روش، در حال اجرا است.
ظرف ۶۶ ماه فاز ۱۲ نهایی میشود
همچنین در حاشیه مراسم امضای قرارداد، مدیرفاز ۱۲ نفت و گاز پارس از برگزاری مناقصه بخش خشکی پروژه فاز ۱۲ پارس جنوبی خبر داد.
به گزارش ایلنا، مهندس کریمی، در مراسم امضای قرارداد ساخت جکتهای فاز ۱۲ پارس جنوبی، با ارائه گزارشی از وضعیت این پروژه، اظهار داشت: فاز ۱۲ از بیست و پنجم تیرماه ۸۴ آغاز شد و به فاصله کمی مطالبات مهندسی پایه و فیلد صورت گرفت که فیلد دریا اواخر دسامبر پایان مییابد و اسناد مناقصه آن توزیع خواهد شد.
وی، گفت: در بخش دریا واگذاری ساخت جکتها به شرکت ایزوایکو اولین قرارداری است که منعقد شده و ظرف ۱۳ ماه به نتیجه میرسد.کریمی، با شروع وضعیت بخش خشکی فاز ۱۲ پارس جنوبی، پیشرفت این بخش را مناسب ارزیابی کرد و افزود: با تغییراتی که در MDP بخش خشکی انجام دادیم، ظرف ۴ ماه، پس از دسامبر به پایان میرسد و ضمن ماههای آتی (ژانویه) اسناد EPC آماده برای اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش آمادهسازی زمین نیز هفته گذشته قرارداد آن با شرکت واتر کوثران، امضا شد و قرار است ظرف هشت ماه انجام شود که با تحویل زمین کار آغاز شد.
مدیر فاز ۱۲ نفت و گاز پارس، اظهار امیدواری کرد: فاز ۱۲ پارس جنوبی با استارتی که در خشکی و دریا زده شده، مطابق برنامه زمانبندی پیش رود.
وی گفت: اگرچه با طراحی اولیه اندک فاصلهای وجود دارد، ولی امیدواریم با سرعت دادن به کار جبران شود و ظرف ۶۶ ماه مطابق برنامه اصلی پروژه نهایی شود.
حمید اکبری، مدیر پروژه فاز ۱۲ در پتروپارس، نیز به مناقصه احداث سه خط لوله ۱۵۰کیلومتری و تاپ سایت در اواسط دسامبر و اوایل ژانویه اشاره کرد و یادآور شد: براساس این قرارداد شرکت ایزوایکو موظف است سکوهای سرچاهی SPD۱۴، SPD۱۵ و SPD ۱۶ را به صورت بسته EPCI (مهندسی، خرید، ساخت و نصب) در دریا انجام دهد. قرارداد ۹/۶۲میلیون دلاری ساخت جکتهای فاز ۱۲پارس جنوبی، روز گذشته بین دو شرکت پتروپارس و ایزوایکو امضا شد. براساس این قرارداد شرکت ایزوایکو موظف است تا دی ۸۶، سکوهای سرچاهی ۱۴، ۱۵ و ۱۶ SPD را به صورت بسته EPCI در دریا نصب کند. همچنین وزن هر کدام از سکوهای سرچاهی به انضمام شمعها و ملحقات، در حدود ۳۳۰۰ تن هر کدام و در مجموع حدود ۱۰هزار تن است. مدت زمان اجرای پروژه نیز ۱۳ ماه است که سکوی SPD۱۵ در مدت ۱۱ ماه، سکوی ۱۴ SPD در مدت ۱۲ ماه و سکوی ۱۶ SPD در مدت ۱۳ ماه باید در دریا آماده و نصب شوند.
قرارداد آمادهسازی اراضی سایت فاز ۱۲ نیز، هفته گذشته بین دو شرکت پتروپارس و فاطرکوثران جنوب، به امضا رسید.
ارسال نظر