خسارت میلیاردی در آتش‌سوزی 3 انبار داروگر

به‌دنبال آتش سوزی مهیب شنبه گذشته در سه انبار شرکت داروگر، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران از وارد آمدن خسارت میلیارد ریالی ناشی از این حریق خبر داد. محمود مقاری، مدیر عملیات منطقه ۵ آتش نشانی تهران در تشریح نحوه امدادرسانی به این حادثه اظهار کرد: وقوع این حریق در ساعت ۱۲ و ۴ دقیقه روز شنبه ۱۸ آذر ماه، از طریق «۱۲۵» به ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی اطلاع داده شد و با توجه به گسترده بودن آتش‌ سوزی بلافاصله نیروهای ایستگاه‌های ۴۴، ۵۹، ۱۶، ۶۲، ۲۷، ۴۵ و نیز چندین دستگاه تانکر آب از این سازمان و نیز شهرداری تهران و دو دستگاه خودرو حامل دستگاه‌های تنفسی از نقاط مختلف شهر تهران، یکی پس از دیگری به محل حادثه اعزام شده و عملیات اطفایی را آغاز کردند.

وی که به اتفاق نیروهای آتش نشانی در همان لحظات اولیه در محل حادثه حضور یافته بود، افزود: اولین نفرات نیروهای آتش نشانی اعزامی به‌رغم بعد مسافت در کمتر از ۶ دقیقه به محل حریق رسیدند و این در حالی بود که نیروهای آتش نشانی شهرک قدس (قلعه حسن‌خان)، ایران خودرو و شرکت زامیاد نیز جهت همکاری با آتش نشانان حاضر در محل به موقعیت حادثه آمدند.

مهندس پرویز رزمیان‌فر، معاون عملیات آتش نشانی تهران که مستقیما فرماندهی نیروهای آتش نشانی را بر عهده داشت در خصوص چگونگی اطفای حریق گفت: آتش سوزی ابتدا در یک انبار جانبی به وسعت ۲۰۰ متر مربع شروع شد و سپس به انبار اصلی این شرکت که سوله‌ای به وسعت بیش از یک‌هزار متر مربع بود، سرایت کرد.

وی افزود: به دلیل وزش باد شدید، شعله‌های آتش یک انبار جانبی دیگر به وسعت ۵۰۰ متر مربع که در ضلع شرقی انبار اصلی قرار داشت را در بر گرفت.

به گفته رزمیان‌فر، این حریق به طور کلی در اندک زمانی بیش از دوهزار متر مربع از این انبارها که مملو از مواد اولیه مواد شوینده و نیز محصولات تولیدی این شرکت شامل انواع شوینده‌ها و پاک کننده‌ها بود را فرا گرفت.

وی افزود: در شمال این انبارها، یک کارگاه نجاری در ضلع شرقی یک کارخانه بزرگ تولید خودرو، ضلع جنوبی مخازن رزین و نیز در ضلع غربی یک انبار دیگر شرکت داروگر قرار داشت، بنابراین طرح ما، حمله به کانون حریق از سه قسمت غربی، جنوبی و شرقی بود که حریق به سرعت از این سه قسمت در حال گسترش بود، اما با تلاش آتش نشانان موفق شدیم، با استفاده از چندین لوله آب پرفشار آتش نشانی در شعله‌های آتش شکاف ایجاد کرده و عملیات جداسازی را انجام دهیم.

معاون عملیات آتش‌نشانی تهران ادامه داد: سرانجام با محاصره کامل آتش وبا پوشش وسیع آب موفق شدیم، حریق را در ساعت ۱۳ مهار و از سرایت آن به اطراف جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: با بررسی‌هایی که انجام دادیم مشخص شد که این انبارها فاقد سیستم آبرسانی مناسب در زمان وقوع حریق بوده. انباری با این وسعت و با این حجم از انباشت کالای قابل اشتعال، امکانات و تجهیزات مناسب پیشگیری و یا مقابله کننده با حریق نداشته، از این رو طبیعی است که با این شرایط، بروز خسارات مالی فراوان غیرقابل اجتناب است.

رزمیان‌فر افزود: این حریق پس از یک و نیم ساعت تلاش بی‌وقفه ۷۰ آتش نشان، با استفاده از ۱۵ ماشین آتش‌نشانی و ۵ دستگاه تانکر آب، دو دستگاه لودر، مهار و اطفا شد و ۵ ایستگاه آتش نشانی نیز جهت لکه‌گیری و ایمن‌سازی وارد عمل شدند.

معاون عملیات آتش‌نشانی تهران با اعلام این که یک گروه ویژه کارشناسی آتش نشانی از اولین لحظات بروز این حریق، بررسی‌ها در خصوص تعیین علل وقوع آن و نیز میزان دقیق خسارات وارده آغاز شد، اظهار کرد: خوشبختانه این حریق خسارت جانی نداشت و فقط دو تن از کارگران شرکت داروگر حین جابه‌جایی کالاها از داخل انبارهای آتش گرفته دچار جراحت سطحی شدند که توسط عوامل اورژانس در محل به طور سرپایی درمان شدند.

رزمیان‌فر از صاحبان این گونه انبارها و اماکن خواست تا برای حفظ سرمایه‌های خود که بخشی از سرمایه‌های ملی محسوب می‌شود، سریعا نسبت به ایمن‌سازی این گونه اماکن و رعایت اصول و موازین ایمنی اقدام کنند.