نرمافزار تنها محصول تولیدی در صنعت ICT
به گفته کارشناسان، صنعت نرمافزار با مشکلات زیرساختی عدیدهای روبهرو است، اما تلاشهای بسیاری در جهت رفع این مشکلات و رسیدن به ایدهآلها صورت گرفته است.
گروه کامپیوتر- تنها محصول تولیدی در صنعت ICT ایران که کیفیت و قابلیتهای کاربردی آن ملاک ارزش محسوب میشود، تولیدات نرمافزاری است. در واقع مزیت هر محصول نرمافزاری وجود ویژگیها و کاربردهای متعدد و نیز زیبایی زمینه و بستر مطمئن آن است.
به گفته کارشناسان، صنعت نرمافزار با مشکلات زیرساختی عدیدهای روبهرو است، اما تلاشهای بسیاری در جهت رفع این مشکلات و رسیدن به ایدهآلها صورت گرفته است. بهزاد مقصودی، یکی از کارشناسان در این ارتباط میگوید: تولید نرمافزار بهدلیل عدم استفاده از ابزار و انرژی فیزیکی قابل لمس نیست، از اینرو تولید آن از نگاه عام سهل به نظر میرسد. اما در واقعیت تولید یک نرمافزار که حجمی کمتر از یک CD را بهخود اختصاص میدهد، بعضا ماهها کار یا سالها انرژی تعدادی از متخصصین کارآزموده و تکنسینهای کامپیوتری را به خود مشغول میکند. ضمنا فرآیند نگهداری نرمافزار پس از تولید اولیه نیز فرآیند دشوار و پرهزینه است.
مقصودی، درخصوص مشکلات پیش روی شرکتهای تولیدکننده نرمافزار مشکلاتی همچون بالا بودن هزینههای تولید نرمافزار به دلیل بهطول انجامیدن مدت زمان تولید، عدم حمایتهای دولتی، عدم ارتباط با تولیدکنندگان خارجی، تولیدات سفارشی، خدمات و پشتیبانی پس از فروش، عدم رعایت قانون کپیرایت و کمبود نیروهای متخصص جزو مسائل عدیدهای است که شرکتهای نرمافزاری با آن مواجه هستند.
وی ادامه داد: در بسیاری از موارد مشاهده شده که نیروهای کار پس از فراگیری آموزشها و هماهنگ شدن با مجموعه به دلیل پیدا کردن توانایی فنی به فعالیتهای مستقل گرایش پیدا میکنند، که این موضوع علاوه بر به هدر رفتن هزینههای مجموعه برای آموزش پرسنل، بازار را نیز دچار تنش ساخته است. مقصودی، در این خصوص خاطرنشان ساخت: یکی از راههای مقابله با این پیامد، تدوین و اجرایی کردن قوانین کار بهصورت دو طرفه است. یعنی علاوه بر اینکه منافع نیروی کار در این قوانین لحاظ شود، منافع کارفرما نیز در نظر گرفته شود. در ضمن باید موسساتی تحت حمایت دولت برای تربیت و آمادهسازی نیروی متخصص پس از فراغت از تحصیل تاسیس شده، تا بدین وسیله هزینه آموزش نیروهای فنی از دوش شرکتهای خصوصی برداشته شود.
مقصودی، در رابطه با صادرات نرمافزار ایرانی گفت: یکی از موارد عدم صادرات نرمافزارهای ایرانی، رعایت نکردن استانداردهای بینالمللی در داخل کشور است که بیشتر بهصورت بومی تولید و عرضه میشود و عدم پیروی از این مهم و چند زبانه نبودن اغلب نرمافزارها باعث میشود در کشورهای دیگر نرمافزارهای ایرانی کاربردی نداشته باشد در صورتیکه متخصصان ایرانی از لحاظ کیفی درسطح بینالمللی از جایگاه مطلوبی برخوردار بوده و با استفاده از قوانین هماهنگ بینالمللی توان رقابت با نمونههای خارجی نیز میسر است.
مقصودی، به عنوان مدیرعامل شرکت پردازش موازی سامان که در زمینه نرمافزارهای اتوماسیون مالی و اداری تولیدات متنوعی را در بازار ایران داشتهاند، در رابطه با این گونه نرمافزارها گفت: فرهنگسازی استفاده از اتوماسیون اداری و مکانیزه شدن سازمانها تنها راه رسیدن به هدف الکترونیکی شدن است. وی ادامه داد: اتوماسیون اداری ابزاری است برای مدیریت و کنترل گردش تمامی مستندات و فرآیندها و رویههای اداری یک سازمان که میتواند منجر به حذف بسیاری از ارتباطات تلفنی، مکاتبات کاغذی، جلسات حضوری و عملیات تکراری در سازمان شود.
مقصودی، در ارتباط با تولیدات خود گفت: ما از سال ۱۳۷۷ شروع به تولید نرمافزارهای اتوماسیون مالی و اداری تدبیر کردهایم و از یک سال و نیم پیش نرمافزار اتوماسیون اداری تحت پلاتفرم . Netframework۱ و سپس . Netframework۲ طراحی و پیادهسازی کردهایم. این نرمافزار به صورت مجموعهای از سرویسها (service oriented) آماده شده که با معماری سه لایه خود هم بهصورت وب و هم به صورت Form Base قابل ارائه است.
ارسال نظر