بخش پایانی

پیمان نادری

۴ - تبدیل داده‌ها: انتقال اطلاعات‌سازمان از جمله سوابق مشتریان، عرضه‌کنندگان و داده‌های طراحی از سیستم‌های قبلی به ERP نیز هزینه‌هایی در بر خواهد داشت. ۵ - تجزیه و تحلیل داده‌ها: اغلب داده‌های سیستم ERP می‌بایست با داده‌های سیستم‌های خارجی به منظور تجزیه و تحلیل تلفیق شوند و کسانی که با حجم بالایی از دیتاها سروکار دارند باید جهت ذخیره این دیتاها در بودجه پیاده‌سازی مبلغی را اختصاص دهند.

۶ - تیم‌های مشاوره: زمانی که کاربران سیستم در پیاده‌سازی به مشکل بر می‌خورند نیاز به مشاوره‌های پرهزینه پیدا می‌کنند برای اجتناب از این کار شرکت‌ها باید اهداف مشخصی برای هر کدام از تیم‌های مشاور داشته باشند و تمامی موارد مورد نظر می‌باید به وضوح در قرارداد قید شود تا در هنگام اجرا موارد پیش‌بینی نشده‌ای منجر به افزایش این دسته از هزینه‌ها نگردد.

۷ - امکان از دست دادن کارکنان نخبه: کاملا روشن است که پیاده‌سازی موفقیت‌آمیز ERP به افرادی که تیم‌های پیاده‌سازی را تشکیل می‌دهند بستگی دارد (از جمله کارکنان واحدهای اجرائی و سیستم‌های اطلاعاتی) این نرم‌افزار بسیار پیچیده است و تغییرات کسب‌وکار و موفقیت آن به هر یک از این افراد بستگی دارد و سازمان پس از اتمام کار پروژه باید آمادگی جا‌به‌جایی و از دست دادن این دسته از پرسنل را داشته باشند.

۸ - کار تیم‌های پیاده‌سازی هیچگاه تمام نمی‌شود: اغلب‌سازمان‌ها تمایل دارند که تیم‌های پیاده‌سازی ERP را بعد از اتمام پروژه به کارهای دیگر بگمارند. نرم‌افزار نصب می‌شود، تیم‌ها شکل می‌گیرند، اما بعد از اتمام پروژه افراد نمی‌توانند به راحتی به سرکار خود بازگردند، حالا دیگر تیم پیاده‌سازی افرادی بسیار با ارزشمند هستند، چون کاملا با نرم‌افزار خو گرفته‌اند و در ارتباط با فرآیندهای‌سازمان و ارتباطشان با سیستم جدید حتی از کارکنان واحدهای مرتبط مسلط‌تر هستند.

۹ - انتظار دستیابی سریع به نتیجه: یک اشتباهی که شرکت‌ها بعد از پیاده‌سازی نرم‌افزار مرتکب می‌شوند این است که انتظار داشته باشند بلافاصله و در فرصت کوتاه به منافع حاصل از آن دست یابند.

۱۰ - سقوط ERP :ERP به خاطر تغییراتی که در‌سازمان‌ها ایجاد می‌کند، مورد انتقاد قرار می‌گیرد. در بررسی‌های اخیر مشاورین دیلویت یک چهارم از ۶۴ شرکت فورچون۵۰۰ پس از پیاده‌سازی ERP دچار مشکل در عملکردشان شده‌اند اما رقم واقعی بالاتر از این عدد است!

چه قدر زمان برای پیاده‌سازی پروژه ERP لازم است؟

شرکت‌هایی که می‌خواهند سیستم ERP را پیاده نمایند چندان آسوده نخواهند بود. وقتی ارائه‌دهندگان ERP به این سوال شما جواب می‌دهند: به طور متوسط ۳ تا ۶ ماه فریب نخورید! واقعا این زمان بسیار کم است اگر واقعا جایی در این زمان پیاده‌سازی شده حتما یا‌ سازمان کوچک بوده یا فرآیند پیاده‌سازی مربوط به یک بخش یا بخش‌هایی از‌سازمان بوده است و یا فقط بخشی از آن (به طور مثال بخش مالی ) پیاده‌سازی شده است. اما یک نکته را فراموش نکنید، پیاده‌سازی صحیح و تاثیرات شگرف آن روی کسب و کارتان بسیار مهم‌تر است تا زمان پیاده‌سازی، چرا که برای راه‌اندازی صحیح حتی ممکن است بین ۱ تا ۳ سال زمان نیاز باشد!