دنیای اقتصاد - هر چند به اعتقاد برخی از نمایندگان و باهنر، رییس جلسه دیروز مجلس شورای اسلامی، اخطار قانون اساسی بر دو فوریت طرح تجمیع انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس، وارد بود، اما در هر حال مجلس با فوریت طرح‌ مذکور موافقت کرد. از سویی اخطاردهندگان به دو فوریت طرح مذکور، با استناد به اصول ۶۳، ۶۸ و ۱۱۴ قانون اساسی اخطار خود را مطرح کردند، اما یوسفیان ملا، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی که در دفاع از دو فوریت طرح سخن می‌گفت، اعلام داشت که اساسا فوریت، اخطار دادنی نیست و باید بررسی شود.در هر حال میرتاج‌الدینی و علی احمدی، اخطاردهندگانی بودند که معتقد بودند بر اساس اصول ذکرشده قانون اساسی، دوره نمایندگی مجلس چهار سال است و تمدید مجلس نیز در شرایط ویژه‌ای مانند جنگ، بحران و اشغال کشور به پیشنهاد رییس‌جمهوری و ‌رای سه‌چهارم نمایندگان مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر است.از سوی دیگر رضا طلایی‌نیک هم که به عنوان موافق فوریت طرح مذکور سخن می‌گفت با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور متوسط هر ۱۴ماه یک بار انتخابات برگزار کرده‌ایم و در‌حال‌حاضر نیز انتخابات، در حال تبدیل شدن به یک جریان عادی است، گفت: برای رفع اخطار قانون اساسی نیز می‌توان از ماده ۱۱۲ قانون اساسی استفاده و موارد اختلاف را به مجمع تشخیص مصلح نظام ارسال کرد، زیرا تصمیم‌گیرنده دیگری به جز مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود ندارد.در هر حال فوریت طرح تجمیع انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری با ۱۵۳‌رای موافق، ۲۰رای مخالف و ۱۰رای ممتنع تصویب شد. یوسفیان ملا، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی نیز علت مطرح شدن این طرح را همزمانی آغاز به کار مجلس و دولت عنوان کرد و گفت: همزمانی انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری سنخیت کامل دارد.

فوریت طرح تشکیل کمیسیون تلفیق دائمی بودجه تصویب شد

فوریت طرح تشکیل کمیسیون تلفیق دائمی بودجه با ۱۳۱‌رای موافق، ۴۳‌رای مخالف و ۸‌رای ممتنع به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید. به گزارش «ایسنا»، در جلسه علنی دیروز، دو فوریت طرح نحوه تشکیل کمیسیون تلفیق دائمی بودجه و شیوه رسیدگی به لایحه بودجه و متمم آن در دستور قرار گرفت و حسن سبحانی، نماینده دامغان به عنوان طراح این طرح، گفت: این طرح اختیار اختصاص اعتبارات را در اختیار کمیسیون‌های تخصصی قرار می‌دهد تا سهم هر فصل را خودشان توزیع کنند. مباحث بودجه را در صحن آسان می‌کند و اشتهای سیری‌ناپذیری را که تا حدودی وجود دارد درمان می‌کند. محسن کوهکن و رضا عبداللهی به عنوان مخالفان دو فوریت این طرح، آن را مغایر با بند ۲ ماده ۱۶۰ آئین‌‌نامه و افزایش تعداد اعضای کمیسیون‌های تخصصی عنوان کردند. ایرج ندیمی و الیاس نادران نیز به عنوان موافقان این طرح، علت دو فوریتی بودن آن را نزدیک بودن به زمان بررسی لایحه بودجه ۸۶ عنوان کردند. دو فوریت این طرح با ۱۲۷‌رای موافق، ۵۲‌رای مخالف و ۱۲‌رای ممتنع به تصویب نرسید، ولی پیشنهاد یک فوریت آن از سوی نمایندگان تصویب شد.

تصویب فوریت طرح برداشت یک میلیارد دلار از حساب ذخیره برای وزارت بهداشت

همچنین دیروز مجلس به فوریت طرحی رای داد که بر اساس آن به دولت اجازه داده می‌شود برای تامین کسری اعتبارات وزارت بهداشت، یک میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت شود.در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح اصلاح جداول شماره ۴ و ۸ قانون برنامه چهارم توسعه و بودجه سال ۱۳۸۵ برای تامین کسری اعتبار دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور که بر اساس آن به دولت اجازه داده می‌شود معادل یک میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت کند مطرح شد. این دو فوریت با ۱۳۱‌رای موافق، ۳۸‌رای مخالف و ۱۱‌رای ممتنع به تصویب نرسید و پس از آن پیشنهاد یک فوریت مطرح و تصویب شد که این پیشنهاد با ۱۰۸رای موافق تصویب شود.