تولید بنزین پالایشگاه‌های کشور در هشت ماه اول امسال نسبت به سال گذشته ۳/۵درصد رشد یافته و از ۴۱میلیون و ۸۰۰‌هزار لیتر در روز در مدت مشابه سال گذشته به ۴۴‌میلیون لیتر رسیده است. البته در هشت ماه گذشته مصرف بنزین در کشور ۱۰‌درصد رشد داشته و میانگین مصرف آن از ۶۷‌میلیون و ۲۰۰‌هزار لیتر در روز در مدت مشابه سال ۸۴ به ۷۳‌میلیون و ۹۰۰‌هزار لیتر در روز رسیده است.

به گزارش شانا، تولید نفت‌گاز (گازوییل) نیز در هشت ماه گذشته دو‌درصد رشد داشته و به ۸۱‌میلیون و ۲۰۰‌هزار لیتر در روز رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۷۹‌میلیون و ۶۰۰‌هزار لیتر نفت گاز در کشور تولید می شد. همچنین مصرف نفت‌گاز کشور از ابتدای سال تاکنون ۶/۲‌درصد رشد داشته و از ۷۵‌میلیون و ۷۰۰‌هزار لیتر در هشت ماه اول سال گذشته به ۷۷‌میلیون و ۷۰۰‌هزار لیتر در روز رسیده است. بر این اساس میزان تولید نفت سفید کشور در هشت ماه ابتدای سال‌جاری ۳/۱‌درصد رشد منفی داشته است و از ۲۰‌میلیون لیتر در روز هشت ماه اول سال ۸۴ به ۱۹‌میلیون و ۷۰۰‌هزار لیتر رسیده است. مصرف نفت سفید کشور نیز در مدت یادشده ۳/۱۳‌درصد کاهش یافته و میانگین مصرف آن به ۱۵‌میلیون و ۱۰۰‌هزار لیتر رسیده است. در مدت مشابه سال گذشته ۱۷‌میلیون و ۵۰۰‌هزار لیتر نفت سفید در کشور مصرف می‌شد. بنا بر این گزارش، مازاد تولید نفت سفید کشور علاوه بر ذخیره‌سازی به کشور عراق صادر می‌شود و بر اساس تفاهمنامه امضا شده بین دو کشور قرار است روزانه دو‌میلیون لیتر نفت سفید به این کشور فرستاده شود.

اوج مصرف نفت سفید کشور در فصل سرد سال است و در حال حاضر روزانه ۳۲‌میلیون لیتر نفت سفید در مناطق سردسیر کشور که به شبکه گازرسانی کشور متصل نیستند مصرف می‌شود و نیاز این مناطق از ذخیره نفت سفید کشور تامین می‌شود.

بیزینس ویک:افزایش قیمت بنزین تنها راه قطع واردات است

بیزینس ویک با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱۶‌میلیارد دلاری ایران برای افزایش تولید بنزین، افزایش قیمت بنزین را در کنار افزایش تولید توصیه کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بیزینس ویک، مصرف انرژی در ایران رشدی فزاینده را طی می‌کند و در صورت ادامه روند کنونی تا ۱۰سال آینده هیچ نفت خامی برای صادرات باقی نخواهد ماند.

درحال حاضر تولید نفت خام ایران بالغ بر ۹/۳‌میلیون بشکه در روز است که این رقم ۵‌درصد کمتر از سهمیه این کشور در اوپک است. تولیدایران در سال ۱۹۷۴ یعنی چهار سال قبل از انقلاب ۱/۶‌میلیون بشکه در روز بود.

به‌‌رغم مصرف فزاینده انرژی در ایران دولت این کشور توجه چندانی به سرمایه‌گذاری در این بخش مبذول نمی‌کند. هر ساله فقط سه‌میلیارد دلار از سوی دولت به بخش نفت خام تزریق می‌شود. این در حالی است که برای حفظ رقم فعلی تولید باید سالانه ۹‌میلیارد دلار در این بخش سرمایه‌گذاری شود. بر اساس گزارش بیزینس ویک سیاست‌‌های دولت ایران پول چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی باقی نگذاشته است. در سال‌جاری هزینه‌های عمومی دولت با ۲۱‌درصد افزایش نسبت به سال قبل مواجه شده است و به ۲۱۳‌میلیارد دلار رسیده است. بیزینس ویک در ادامه به واردات ۴۰‌درصدی بنزین مصرفی از سوی ایران اشاره کرده است و پیش‌بینی نموده رقم واردات بنزین در سال‌جاری به پنج‌میلیارد دلار برسد.

بر اساس این گزارش افزایش ظرفیت پالایش در داخل گزینه مورد نظر ایران برای قطع واردات است. ایران در نظر دارد با سرمایه‌گذاری کلانی بالغ بر ۱۶‌میلیارد دلار خود را از واردات بنزین بی‌نیاز کند. در عین حال کارشناسان هشدار می‌دهند بدون اتخاذ تدابیر دیگر مثل افزایش قیمت بنزین، افزایش ظرفیت‌پالایش صرفا مصرف بیشتر را به دنبال خواهد آورد.