حداکثر از دو سال آینده از مسیر کرمانشاه - بغداد ۵۰۰مگاوات برق به عراق صادر می‌کنیم. حداکثر از دو سال آینده از مسیر کرمانشاه - بغداد ۵۰۰مگاوات برق به عراق صادر می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، سیدپرویز فتاح، وزیر نیرو، با بیان این مطلب افزود: از ماه آینده ۱۸۰مگاوات برق را از مسیر خانقین به عراق صادر می‌کنیم. همچنین از مسیر آبادان به حارث نیز قصد فروش ۳۰۰مگاوات برق را به بصره داریم که البته این قرارداد در اردیبهشت و خرداد نهایی می‌شود و گذشته از این ۲۰مگاوات دیگر را از راه مرزی پنج وین می‌فروشیم. وی در خصوص صادرات برق به سوریه نیز خاطرنشان کرد: عراق برای ترانزیت برق ایران به سوریه اعلام آمادگی کرده است، اما باید توافقنامه سه جانبه آن امضا شود.

فتاح درباره انتقال آب به کویت اظهار کرد: این لایحه را دولت پیشین به مجلس فرستاده بود و به دلیل تغییر دولت می‌توانستیم این لایحه را برگردانیم، اما دولت جدید با ادامه پیگیری‌های مجلس موافقت کرد، بنابراین اگر مجلس آن را تصویب کند اجرا می‌شود و در صورت عدم تصویب لایحه، انجام این کار امکان‌پذیر نیست. وی در رابطه با اثرات تحریم احتمالی بر ساز و کار وزارت نیرو اذعان کرد: تحریم تاثیر مثبتی بر این حوزه خواهد داشت، چراکه تا امروز اگر گاهی اوقات در صنعت آب و برق برخی از لوازم را از کشور‌های دیگر خریداری می‌کردیم، از این پس نمی‌خریم و آن را خودمان تولید می‌کنیم.

وزیر نیرو اضافه کرد: هم اکنون به توصیه دولت تصمیم گرفته‌ایم که واردات ۱۰درصدی صنایع آب و برق را قطع کنیم و آن لوازم را در کشور تولید کنیم و در مجموع این اطمینان را می‌دهیم که تحت تاثیر مثبت تحریم قرار خواهیم گرفت. وزیر نیرو در خصوص سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برای ساخت سد‌ها نیز تصریح کرد: در این طرح‌های غیر دولتی ممکن است سرمایه‌گذاران خارجی نیز وجود داشته باشند، البته چون سد‌سازی به سرمایه‌گذاری بسیار زیادی نیاز دارد، شاید بخش

غیر دولتی توانایی تامین تمام آن را نداشته باشد، ضمن این که اگر هم بتواند سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهد، با توجه به قیمت‌گذاری‌های فعلی آب هزینه صورت گرفته توسط این بخش بازنمی‌گردد.