اتحادیه کتابخانه‌های ایالات متحده آمریکا که با نام اختصاری ALA شناخته می‌شود در سال ۱۸۷۶ میلادی در فیلادلفیا تاسیس شد.

هدف اصلی تاسیس این اتحادیه فرهنگی رهبری تمامی مراکز فرهنگی و کتابخانه‌های این کشور در مسیر رشد و توسعه و فراهم کردن شرایط برای همگام شدن با تحولات روز دنیا اعلام شده است. از سوی دیگر ارائه خدمات اطلاعاتی و حرفه‌ای در زمینه کتابداری به منظور دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر متقاضیان به کتاب‌های مختلف نیز در دستور کار این اتحادیه قرار گرفت و برای نیل به این منظور برگزاری کلاس‌های آموزشی دوره‌ای نیز در فهرست کاری آنها گنجانده شد.

اهمیت کتاب و کتابداری سبب شد تا این اتحادیه راه را برای ورود افراد جوان و علاقه‌مند باز بگذارد و علاوه بر کتابخانه‌های مختلف از سازمان‌های علاقه‌مند به خدمات کتابداری و توسعه کتابخانه‌ها و افراد علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه دعوت به همکاری کند.

هم‌اکنون هزاران فرد، سازمان و کتابخانه در این اتحادیه عضو هستند و زمینه را برای ارتقای زیرساختی آن فراهم می‌آورند.این اتحادیه جلساتی برای اعضای خود برگزار می‌کند تا فرصت بیشتری را برای مشارکت اعضا در سیاست‌گذاری‌های اتحادیه ونظارت آنها بر عملکرد آن فراهم آورد.اعضا در این جلسات انتقادها و پیشنهادهای خود را به مسوولان اتحادیه ارائه می‌دهند و در مورد آنها با یکدیگر به بحث و گفت‌وگو می‌نشینند.

هدایت این اتحادیه فرهنگی به وسیله یک کنسول انتخابی به وسیله اعضا و برد اجرایی این سازمان صورت می‌گیرد، این کنسول انتخابی که توسط اعضای اتحادیه انتخاب می‌شود اصلی‌ترین بدنه سیاست‌گذاری سازمان است که تصمیمات مهم و تاثیرگذار روی وضعیت کتابخانه‌های این کشور را اتخاذ می‌کند و برد اجرایی که در شیکاگو قرار گرفته است پس از تایید این سیاست‌ها و اطمینان یافتن از کاربرد موثر آنها به اجرای سیاست‌های وضع شده در سطح ایالتی و کشوری دست می‌زند.

این برد با دارا بودن هزاران کارمند قدرت اجرایی بالایی دارد و در شمار موفق‌ترین بدنه‌های اجرایی در میان اتحادیه‌های فعال در آمریکا محسوب می‌شود.رییس این اتحادیه نیز همچون کمیته‌های سیاست‌گذاری و اجرایی از طریق برگزاری انتخابات داخلی در اتحادیه برای فعالیت در این سمت برگزیده می‌شود.مدت فعالیت هر فرد در سمت ریاست اتحادیه ۳سال است که در این مدت باید از اطلاعات و تجربیات رییس قبلی نیز بهره برد.اتحادیه یاد شده ۱۱ بخش مختلف دارد که بر حسب نوع کتابخانه‌ها و نحوه عملکرد آنها تقسیم‌بندی شده است.عملکرد هر یک از این بخش‌ها در راستای اهداف کتابخانه است و سیاست‌گذاری‌های این سازمان را جامه عمل می‌پوشاند.

مقامات این اتحادیه که بیش از ۲ سده از آغاز فعالیتش می‌گذرد، وضعیت آن را مناسب ارزیابی می‌کنند و عقیده دارند برای ارتقای فرهنگ مطالعه باید در ابتدای امر شمار کتابخانه‌ها را در کشور افزایش داد تا هر کسی بتواند به این منابع ارزشمند دسترسی داشته باشند.

قیمت کتاب همیشه بزرگ‌ترین مانع برای استفاده از این وسیله فرهنگی بوده است تهیه کتاب‌های مختلف با هزینه اندک یا حتی بدون هزینه عضویت سبب می‌شود تا بر شمار افرادی که روزانه ساعات بیشتری را به مطالعه اختصاص می‌دهند، افزوده شود.