مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی مطرح کرد
انتقاد از کاهش سن بازنشستگی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان این که بازنشستگی پیش از موعد حسن محسوب نمیشود، گفت: این که افراد در سن ۵۰ سالگی و اوج تجربه مجبور به بازنشستگی میشوند و با توجه به توانایی کار کردن وارد بخش خصوصی میشوند و ظرفیت شغلی دیگری را اشغال میکنند، در نتیجه بازنشسته کردن پیش از موعد افراد به بهانه اشتغالزایی اثربخشی چندانی ندارد. به گزارش «ایسنا» مهندس داوود مددی در اولین نشست مشترک روسای صندوقهای بازنشستگی در سازمان تامین اجتماعی ضمن بیان این مطلب که بیمههای اجتماعی باید از اصول و مبانی واحدی پیروی کنند، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوقهای بیمهگر در کشور با سابقهای بیش از ۲۵۰۰ سال مشغول به فعالیت هستند و اصل «۲۹» قانون اساسی صراحتا دسترسی به بیمه را حق ملت و وظیفه دولت دانسته است.
وی تصریح کرد: به مرور زمان با افزایش سن بیمهشدگان، صندوقهای بازنشستگی نیز مسن شده و با چالشهای جدیدی روبهرو میشوند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: نسبت بیمهپردازی به مستمریبگیران در صندوق تامیناجتماعی در سال ۵۴، ۲۵ بوده است، در حالی که این نسبت امروزه سیر نزولی پیدا کرده و به ۸/۶ رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: هر فرد به طور متوسط ۱۰ ماه در سال حق بیمه میپردازد که بر این اساس نسبت پشتیبانی در صندوق تامین اجتماعی ۸/۵ است.
مددی در ادامه اظهار کرد: با توجه به روند رو به رشد هزینهها و افزایش سن امید به زندگی در بیمهشدگان، هم اکنون سن بازنشستگی برای مردان ۵۰ و برای زنان ۴۵ سال است، در حالی که سن امید به زندگی برای مردان ۷۰ و برای زنان ۷۳ است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: پس از بازنشستگی ۳۱ سال مستمری به افراد پرداخت میشود، در صورتیکه میانگین دریافتی حق بیمه ۶/۱۶ سال است.
وی با بیان این که با کاهش سابقه کار در سالهای اخیر مواجه بودهایم، گفت: با احتساب دو سال خدمت سربازی به عنوان سابقه شغلی، سابقه خدمت به ۲۸ سال تقلیل یافته است که به دلیل بازنشستگی پیش از موعد بار مالی زیادی بر صندوق وارد میشود.
به گزارش ایسنا، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی افزود: با افزایش سن اجتماع و سازمانهای بیمهگر برخی عوامل از قبیل سنوات خدمت ضمن بازنشستگی و نرخ حق بیمه باید افزایش یابد، در حالی که پیش از انقلاب سابقه بازنشستگی ۳۵ و سن بازنشستگی ۶۰ سال بود که امروز این رقم کاهش یافته است، در حالی که در کشورهای پیشرفته این روند برعکس است. به گفته وی، کشورهای پیشرفته اجباری در بازنشستگی افراد ندارند، زیرا افراد با بازنشسته شدن زودتر دچار پیری شده و احتمال بروز بیماریها در آنها افزایش مییابد.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با بیان این که قوانین حمایتی و بیمهای در کشور مخلوط شده است، گفت: قانون مشاغل سخت و زیانآور یک قانون حمایتی است که کارفرما شغل سخت و زیانآوری را ایجاد کرده است، در حالی که سازمان بیمهگر باید خسارت آن را بپردازد، از سوی دیگر منابع مالی صندوقهای بیمهگر متعلق به تمامی اعضا بوده و به لحاظ شرعی و حقوقی مجاز نیستیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که صندوقهای بیمهگر را با کمبود منابع روبهرو میکند افزایش نرخ تورم و از بین رفتن منابع صندوقها است به گونهای که با تغییر نرخ ارز، منابع مالی صندوقهای بازنشستگی در بانکها به نصف کاهش ولی هزینهها همواره متناسب با نرخ تورم افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: در سال ۸۴ حداقل حقوق و دستمزد با نرخ ۲۴درصد افزایش یافت ولی نرخ تورم ۱/۱۲ بود که حقوق بازنشستگان را ۱۴درصد افزایش دادیم.
مددی افزود: متاسفانه شانیت اجتماعی بازنشستگان به دلیل کمبود منابع صندوقهای بیمهگر از دست رفته است که باید آنها را با حفظ منابع و کاهش اثرات تورمی تهدیدکننده منابع حفظ کنیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: باید فرصتهای افزایش ارزش داراییها در اختیار صندوقهای بازنشستگی قرار گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد که با مشارکت و همفکری سازمانهای بیمهگر مشکل هماهنگی سازمانهای بیمهگر رفع شود و افزود: در ماده «۴۲» برنامه سوم و ۱۰۳ برنامه چهارم کارفرمایانی که شغل جدید ایجاد میکنند از پرداخت حق بیمه معاف هستند، این طرح با هدف اشتغالزایی مطرح شده است حال باید پرسید تا چه حد به اهداف این طرح دست یافتهایم.
وی تصریح کرد: صندوق تامین اجتماعی میخواهد از دولت کمک نگیرد، بنابراین انتظار میرود قوانینی وضع شود که موجب سیر نزولی منابع صندوق تامین اجتماعی نشود.
ارسال نظر