۱/۸میلیارد دلار از پیشبینی فروش پتروشیمی در سالجاری محقق نمیشود
فروش محصولات پتروشیمی امسال به۳/۴ میلیارد دلار میرسد
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عدم تحقق پیشبینی فروش این شرکت در سالجاری خبر داد و گفت: به دلیل این که برخی واحدهای در حال راهاندازی به تولید نرسیدهاند، بنابراین امسال به رقم ۱/۶میلیارد دلار فروش فرآوردههای پتروشیمی نخواهیم رسید.
عدم تکمیل چند پروژه باعث شده است پتروشیمی به فروش ۱/۶ میلیارد دلار دست نیابد
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عدم تحقق پیشبینی فروش این شرکت در سالجاری خبر داد و گفت: به دلیل این که برخی واحدهای در حال راهاندازی به تولید نرسیدهاند، بنابراین امسال به رقم ۱/۶میلیارد دلار فروش فرآوردههای پتروشیمی نخواهیم رسید. رضا افشین در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به نظر میرسد مجموع فروش داخلی و خارجی فرآوردههای پتروشیمی تا پایان سالجاری به ۳/۴میلیارد دلار برسد که ۸/۱میلیارد دلار از پیشبینیهای اولیه فاصله دارد. وی، دلیل تاخیر ایجاد شده در راهاندازی پتروشیمی زاگرس را بروز چند مشکل فنی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر تولید مقدماتی در این پتروشیمی انجام میشود و به زودی متانول اولیه آن تولید و تا یک ماه آینده نیز به تولید انبوه خواهد رسید. مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین در خصوص واحد متانول عسلویه گفت: در این واحد نیز مشکل فنی ایجاد شده بود و بر اثر آن در یکی از کمپرسورها اختلال ایجاد شد،
به طوری که شرکت زیمنس نیز قبول کرد که اشکال از طراحی است.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر قیمت هر تن متانول بین ۳۰۰ تا ۴۰۰دلار است و با تاخیرهای زمانی، عدمالنفع زیادی در اقتصاد کشور ایجاد میشود، توضیح داد: البته هر واحد که راهاندازی میشود ابتدا فقط ۶۰درصد آن عملی میشود، ولی یکی از مشکلات ما در کشور احداث واحدهای متانول به طور مجزا و جداگانه در شهرهایی است که تاسیسات جانبی و اولیه آن موجود نیست، بنابراین باید در بخش ایجاد یوتیلیتیها و تاسیسات اولیه هزینه زیادی شود که کار را طولانی و پرهزینهتر میکند. افشین با تاکید بر این که بیشتر شکایات موجود از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بخش قیمتگذاری است، افزود: یکسری از قیمتگذاریها توسط شورای اقتصاد تعیین شده و شرکت ملی صنایع پتروشیمی اصلا نمیتواند آنها را تغییر دهد. در این راستا بیشتر شرکتها مانند پتروشیمی بندر امام و تبریز که مالکیت آنها ۱۰۰درصد در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی است نیز از این دستهاند، همچنین در بخشهایی که صادرات داریم ۷۰درصد از محصولات با قیمت داخلی و ۳۰درصد آنها با قیمت صادراتی فروخته میشود. به گفته او، شرکتهایی مانند امیرکبیر که بخشی از هزینه آنها از طریق فاینانس تامین میشود و خصوصی محسوب میشوند، پلیمر را به صورت FOB (تحویل در عرشه) به سایر کشورها صادر میکنند. از سوی دیگر به دلیل نیاز بازار داخل به این محصول، گاهی عرضه با قیمت مشخص شده کشور محدود میشود که خریداران برای نرمال شدن وضعیت خرید کالا و عرضه زیاد آن به بازار فروش، تقاضا دارند که قیمت کالاهای پتروشیمی شناور شود. وی با ابراز اطمینان از تامین فرآوردههای موردنیاز تولیدکنندگان کشور به محصولات پتروشیمی گفت: قطعا تا پایان سال ۸۶ پلیاتیلن به وفور در بازار داخل یافت خواهد شد.
ارسال نظر