فعالان بازار سرمایه عموما از دو روش کلی برای تحلیل و ارزش‌گذاری سهام استفاده می‌کنند.یکی روش تحلیل بنیادی (Fundamental‌Analysis) و دیگری تحلیل تکنیکی (Technical Analysis) نامیده می‌شود. در روش نخست،سرمایه‌گذاران با بهره‌گیری از وضعیت کلان اقتصادی و اطلاعات پایه‌ای و بنیادی سهم و تحلیل شرایط اقتصادی و مالی صنعتی که شرکت در آن رشته فعالیت دارد، سعی در ترسیم دورنمای نوسانات سهم نموده تا از این طریق تصمیم به سرمایه‌گذاری به صورت دراز مدت بگیرند. این روش به صورت عمومی و گسترده در بورس کشورمان از دیرباز تاکنون مورد توجه بوده است. در برابر این روش، تحلیلگران تکنیکی قرار دارند که تلاش می‌کنند با تحلیل قیمت و حجم معاملات روزانه و روند حاکم بر تغییرات قیمت، زمان مناسب برای سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند. در اکثر موارد، این سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و با تصویر روشن از قیمت کف و سقف سهم صورت می‌گیرد.
تحلیل تکنیکی بر خلاف تحلیل بنیادی در بورس ایران نوپاست و عملا مدت زیادی از طرح عمومی آن نمی‌‌گذرد. به دلیل نوپایی این روش، هم اکنون منابع اطلاعاتی و تحقیق برای تحلیل تکنیکی در بورس بسیار اندک است.
بنابراین به دلیل درخواست بی‌شمار خوانندگان عزیز، گروه بورس روزنامه دنیای اقتصاد برای نخستین بار در کنار درج روزانه جداول اطلاعات بنیادی - که موردتوجه تحلیلگران بنیادی سهام است - جدول اطلاعات تکنیکی سهام را برای استفاده تحلیلگران تکنیکی بازار درج می‌کند.

راهنمای جدول‌
در جدول فوق که مطابق با آخرین استانداردهای جهانی تهیه شده، آن دسته از نتایج علمی نرماتیو که برای تصمیم‌گیری جهت خرید و فروش سهام مطرح می‌باشند، ارائه شده است. ابزار و شاخص‌های ارائه شده عبارتند از:
- قیمت بسته: آخرین قیمت سهم در داد و ستد روزانه.
- قیمت قبلی: آخرین قیمت سهم در معاملات روز قبل.
- تغییر قیمت: میزان تغییر قیمت سهم در آخرین روز معامله.
ADX/+DI/-DI: سه نماگر مختلف هستند که هر سه در سیستم تعیین روند سهم به نام سیستم < حرکت جهت دار (Directional Movement)> مورد استفاده قرار می‌گیرند. ولس ویلدر تدوین کننده این شاخص پیشنهاد داده است که وقتی DI+ بالاتر از DI- بود امکان رشد قیمت سهم وجود دارد و برعکس وقتی که DI+ پایین‌تر از DI- بود احتمال کاهش قیمت سهم وجود دارد. طریقه تعیین سیگنال‌های خرید و فروش توسط قاعده <نقطه اکسترمم> داده می‌شود. طبق قاعده نقطه اکسترمم (Extreme Point)، در روزی که DI+ با DI- مساوی شود یک نقطه اکسترمم به وجود می‌آید. وقتی DI+ بالاتر از DI- برود، قیمت اکسترمم، قیمت بالای روزی است که خطوط یکدیگر را قطع می‌کنند ( DI+ برابر با DI- می‌شود). برعکس، وقتی DI+ پایین‌تر از DI- برود، قیمت اکسترمم، قیمت پایین روزی است که خطوط یکدیگر را قطع می‌کنند ADX . نیز عددی بین صفر تا صد است که هر چه بالاتر باشد قدرت سهم برای افزایش را نشان می‌دهد.
- Stochastic Slow: شامل دو قسمت K و D که اگر K بالاتر از D باشد علامت خرید و اگر K پایین‌تر از D باشد علامت فروش است.
- Moving Average Convergence Divergence) MACD) یا میانگین متحرک همگرا واگرا که در جدول بالا نوع استاندارد (9، 26،12) MACD داده شده است. این نمایشگر را باید با خط سیگنال استفاده کرد.
- Signal Line یا خط سیگنال: خطی است در نمودار MACD. اگر MACD بالای خط سیگنال باشد علامت خرید و اگر MACD پایین خط سیگنال باشد علامت فروش می‌باشد.
- Moving Average) 45MA ،30MA ،14MAا) میانگین متحرک: میانگین قیمت در 14، 30 و 45 روز گذشته را نشان می‌دهد. اگر قیمت بسته سهم بالای این سه میانگین باشد، سهم افزایشی خواهد بود. اگر قیمت بسته شدن سهم پایین‌تر از سه میانگین باشد سهم کاهشی است.
- Relative Strength Index) RSIا) یا شاخص قدرت نسبی: عددی بین ۰ تا ۱۰۰ می‌باشد. عدد ۳۰ به معنی در کف بودن سهم و عدد هفتاد به معنی در سقف بودن سهم است. هر چه RSI بالاتر باشد قدرت سهم برای بالا رفتن بیشتر است.
- MFIا (IndexاMoney Flow) شاخص جریان نقدی: این شاخص جریان نقدی ورودی یا خروجی برای خرید یا فروش سهم را نشان می‌دهد. اگر این شاخص بالای 80باشد در واقع سهم در منطقه اشباع خرید قرار دارد و زمانی که شاخص کمتر از 20 است، سهم در منطقه اشباع فروش واقع است.
- CCIا (Commodity ChanneL Index) شاخص کانال کالا: این شاخص انحراف قیمت از میانگین را به عنوان یک متغیر آماری محاسبه می‌کند. محدوده تغییرات این شاخص معمولا بین ۱۰۰+ تا ۱۰۰- است. زمانی که این شاخص از پایین ۱۰۰+ را به سمت بالا قطع می‌کند، علامت خرید و هرگاه از بالا ۱۰۰- را به سمت پایین قطع کند، علامت فروش است.


توضیح ضروری‌
گروه بورس هیچ گونه مسوولیتی را در برابر سود و زیان خریداران سهام به عهده نمی‌گیرد. هر گونه تصمیم‌گیری عملی برای خرید یا فروش اوراق بهادار از سوی خوانندگان جنبه شخصی داشته و خود سرمایه‌گذار مسوول تصمیم‌گیری‌اش است.