چنانچه سازمان تنظیم مقررات به همین منوال در خصوص شرکت‌‏های تابعه وزارت ICT منفعل عمل کند بهتر است فراسازمانی شود. رمضانعلی صادق‌زاده‌، رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با «ایلنا»، با اشاره به تصویب ساختار جدید وزارت ارتباطات در مجلس ششم و تصویب اساسنامه شرکت‌‏های تابعه این وزارتخانه توسط شورای نگهبان‌، گفت: با توجه به آن که بیش از ۵/۱‌سال از ساختار جدید وزارت ارتباطات می‌‏گذرد، اما سازمان‌‏هایی نظیر تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نتوانسته‌‏اند آن‌طور که باید و شاید وظایف خود را اجرا کنند.

وی با بیان اینکه وظیفه سازمان تنظیم مقررات استفاده از فضای فرکانسی و واگذاری تصدیگری وزارت ارتباطات به بخش‌خصوصی است‌، اظهار داشت: سازمان تنظیم مقررات در رابطه با اجاره باندهای فرکانسی به بخش‌‏های مختلف مخابراتی باید مجوز دهد و نظارت بر‌ عملکرد شرکت‌‏ها در خصوص ارائه سرویس و تعیین تعرفه‌‏ها از دیگر وظایف این سازمان است.

صادق‌زاده‌، با تاکید بر اینکه دولتی و غیردولتی بودن شرکت‌‏ها نباید برای سازمان تنظیم مقررات فرقی داشته باشد، خاطرنشان کرد: رگولاتوری از مرحله صدور مجوز تا نظارت در حین کار حتی در مورد اپراتورهای پست باید نقش پررنگی داشته باشد، اما متاسفانه به‌رغم مشخص بودن شرح وظایف با توجه به آن که این سازمان زیر مجموعه وزارت ارتباطات است، در رابطه با بخش دولتی نتوانسته است به وظایف خود عمل کند.

رییس کمیته مخابرات مجلس هفتم‌، افزود: به عنوان مثال اپراتور اول تلفن‌همراه هنوز نتوانسته است مجوز یا پروانه فعالیت دریافت کند تا مانند دیگر اپراتورها در صورت عدم‌کیفیت، توسعه و حتی تعیین تعرفه با نظارت سازمان تنظیم مقررات روبه‌رو شود.

صادق‌زاده‌، تاکید کرد: سازمان تنظیم مقررات بر نفوذ و اعمال نظارت شرکت‌‏های دولتی وزارت ICT تاکنون منفعل بوده است و هیچ‌گونه مکانیزم‌‏های نظارتی را اعمال نمی‌کند.

وی با بیان اینکه وزیر ارتباطات باید روابط بین سازمان‌‏های زیرمجموعه و وابسته این وزارتخانه را طوری تعیین کند تا هرکدام وظایف خود را به طور کامل انجام دهند، خاطرنشان کرد: عدم اجرای وظایف و هماهنگی بین معاونت‌‏ها در راستای انجام وظایف قانونی شان از جمله معضلات موجود در وزارت ارتباطات و زیرمجموعه‌‏های تابعه آن است.