رییس جمهوری وعده داد
جشن بزرگ هستهای تا پایان امسال
خبرنگار دنیای اقتصاد از رییس جمهور پرسید اگر شما (محمود احمدینژاد) ۵۰۰میلیون تومان سرمایه داشته باشید و مسوولیت ریاستجمهوری و استادی دانشگاه و یا شهرداری تهران بر عهده شما نباشد، در چه حوزهای سرمایهگذاری خواهید کرد؟ در بورس، یا بازار ساخت و ساز و یا از طریق سپردهگذاری در بانکها؟
آقای احمدینژاد در پاسخ به این پرسش، گفت: اول روزنامه شما (دنیای اقتصاد) را میخوانم و بعد تصمیم میگیرم که در چه حوزهای سرمایهگذاری کنم.
خبرنگار دنیای اقتصاد از رییس جمهور پرسید اگر شما (محمود احمدینژاد) ۵۰۰میلیون تومان سرمایه داشته باشید و مسوولیت ریاستجمهوری و استادی دانشگاه و یا شهرداری تهران بر عهده شما نباشد، در چه حوزهای سرمایهگذاری خواهید کرد؟ در بورس، یا بازار ساخت و ساز و یا از طریق سپردهگذاری در بانکها؟
آقای احمدینژاد در پاسخ به این پرسش، گفت: اول روزنامه شما (دنیای اقتصاد) را میخوانم و بعد تصمیم میگیرم که در چه حوزهای سرمایهگذاری کنم.
دنیای اقتصاد- چهارمین کنفرانس رسانهای رییسجمهوری بدون حضور خبرنگاران رسانههای خارجی برگزار شد.اما محمود احمدینژاد در جمع خبرنگاران رسانههای داخلی از برگزاری جشن بزرگ هستهای ایران در بهمنماه خبر داد.
رییسجمهوری گفت: به لطف خدا و هوشمندی و ایستادگی ملت، شرایط ما تثبیت شده است. رییسجمهوری گفت: برخی قدرتها از پیشرفتهای ملت ایران عصبانی هستند. آنها میخواستند فناوری هستهای به صورت انحصاری در اختیار خودشان باشد تا با این ابزار بر دنیا حکومت کنند و خواست خود را بر ملتها تحمیل کنند. وقتی ملتی بزرگ و تاثیر گذار در عرصههای جهانی مثل ملت ایران، موانع را کنار میزند و جای مناسبی در سطح بالای فناوری به خودش اختصاص میدهد و به رغم تبلیغات، میایستد و جایگاه خودش را تثبیت میکند، برای برخی گران است. احمدینژاد تصریح کرد: کسانی که در عرصه جهانی مخالف هستهای شدن ایران بودند، امروز پذیرفتهاند که با ایران هستهای و دارای چرخه سوخت هستهای زندگی و تعامل کنند. محمود احمدینژاد موضوع هستهای را پیچیدهترین چالش عرصه دیپلماسی کشور دانست و خاطرنشان کرد که پیچیدهترین و بزرگترین چالش در عرصه دیپلماسی کشور به لطف خدا و ایستادگی و هوشمندی ملت ایران برطرف شده است. احمدینژاد اضافه کرد: امروز ملت و کشور ایران، یک کشور دارای چرخه کامل سوخت هستهای است و زمان هم به لحاظ دیپلماسی به طور کامل به نفع ملت ایران در چرخش است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعات طی یک سال و سه ماه گذشته از عمر دولت، موضوع هستهای بوده است گفت: موضوع هستهای موضوعی بود ... که تقریبا همه قدرتهای بزرگ برای جلوگیری از استیفای حق ملت ایران، در مقابل ملت ما صفآرایی کردند. رییسجمهوری، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای تعامل مثبت با همه جهان اعلام کرد. وی افزود: ما دنبال تعامل مثبت با همه جهان هستیم، الا یک کشور که اساس آن را ناصحیح میدانیم و مشروعیتی برای آن قائل نیستیم.
رییسجمهوری خاطرنشان کرد: علاقهمند هستیم با تمام دنیا تعامل مثبت داشته باشیم و این بزرگترین حادثهای است که در طول یک سال اخیر در کشور ما و در ارتباطات ما با جهان اتفاق افتاده است. وی تصریح کرد: امروز ارتباطات ما با آفریقا، آمریکای جنوبی، آسیا و اروپا سازنده و فزاینده و رو به جلو است. البته در دنیا کسانی هستند که پذیرش این حقیقت برایشان سخت است و ممکن است کارشکنیهایی کنند، اما تاثیری در واقعیتهای موجود ندارد. احمدینژاد تصریح کرد: آن حقیقتی که اتفاق افتاد دستاورد بزرگ هستهای برای ملت عزیز ایران است که انشاءا... به مرور رشد خواهد کرد و در پزشکی، کشاورزی، صنعت و نیروگاهها در خدمت پیشرفت ملت ایران خواهد بود. وی ملت ایران را ملتی صلح طلب و دوستدار همه ملتها دانست که با منطق و تمدن با دیگران تعامل میکند. رییسجمهوری تاکید کرد: ما همه علم و فناوری به ویژه فناوری هستهای را صرفا در چارچوب صلح آمیز و مقررات جهانی میخواهیم. در ادامه این نشست خبری، آقای احمدینژاد، گفت: به زودی پیامی خطاب به ملت آمریکا صادر خواهم کرد. وی با بیان اینکه مردم آمریکا در این زمینه درخواستی را ارائه کردهاند، افزود: این پیام در
حال آماده شدن است. رییسجمهور تحقق عدالت را از خواستهای ملت ایران و آرمانهای انقلاب دانست که بدون آن امکان پیشرفت، شکوفایی استعدادها، استقرار امنیت پایدار ملی و الفت و دوستی بین دلها وجود ندارد. وی تاکید کرد: کار دیگری که دولت طراحی سازماندهی و اجرای آن را آغاز کرد، بحث تغییر نگرشها و سازماندهی جدید در جهت اجرای عدالت بود. احمدینژاد عدالت را رمز ماندگاری یک ملت معرفی کرد و گفت: دولت با همه توان در تلاش بوده است که جهتگیریها را به سمت عدالت اصلاح کند. در این راستا یکی از بزرگترین کارهایی که دولت طراحی و ساماندهی کرد، موضوع واگذاری سهام عدالت است. رییسجمهوری با تاکید بر اینکه واگذاری سهام عدالت دارای مفاهیم و تاثیرات گوناگون است، اظهار داشت: این کار تصدیگریهای دولت را کاهش می دهد. وی خاطرنشان کرد: کوچک کردن دولت، خروج دولت از تصدیگری و اقدام مستقیم در اقتصاد و رقابت کردن با مردم و کوچک کردن بخش اقتصادی دولت از شعارهای همه دولتها تا کنون بوده است. احمدینژاد تصریح کرد: از سال ۷۲تا ۸۴مجموعه واگذاریهای دولت در بخش اقتصادی کمتر از ۳هزار میلیارد تومان بود، اما طی یک سال اخیر و ۴ ماه بعد از موافقت
مقام معظم رهبری، دولت در اولین گام ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومان از تصدیگریهای اقتصادی خود را در قالب سهام عدالت به مردم واگذار کرد. البته بخشی هم در بورس واگذاری عمومی شده است. وی وجه دیگر سهام عدالت را کم کردن فاصلهها دانست و گفت: بسیاری از سرمایهگذاریها زمانی انجام شده که شاید قیمت ارز یک صد و پنجاهم امروز بوده است. ارزهای فراوان نفتی در بخشهای گوناگون کشور سرمایهگذاری شده و امروز دولت این را به مردم باز میگرداند و در حقیقت سرمایههای ملت را به خودشان باز میگرداند. رییسجمهوری این اقدام دولت را به نوعی همان برگرداندن درآمد نفت به زندگی مردم معرفی کرد و گفت: توزیع سهام عدالت از پایینترین طبقات درآمدی شروع شده و تا امروز چهارمیلیون و ۶۰۰هزار نفر اولین بخش سهام خود را دریافت کردهاند.
هر نفر عضو خانواده ۵۰۰هزار تومان که به ۲میلیون تومان خواهد رسید. وی گفت: تدوین مقررات، سازماندهیسازوکار اجرایی در سراسر کشور، تصویب آیین نامهها، حجم عظیمی از کار را به خود اختصاص داد.
صدها ساعت جلسات کارشناسی، تخصصی و پیگیریهای حقوقی صورت گرفت تا مجموعهای از مقررات آییننامهها و ساز و کارها برای شناسایی سرمایههای دولت و هم قیمتگذاری و واگذاری تهیه شده و در اختیار ما است. احمدینژاد افزود: از این به بعد کارخانهها و شرکتهای دولتی باید خود را با شرایط پذیرش بورس تطبیق داده، مالیات خود را بپردازند و ترازنامه روشن داشته و شفافسازی کنند و وارد بورس شوند و در سهام عدالت قرار گیرند که این کار ادامه دارد. رییسجمهوری وجه دیگر توزیع سهام عدالت را باز کردن جا برای سرمایهگذاری مردم دانست و گفت: گره زدن مردم به امر سرمایهگذاری مهم است. کسانی که سهام دارند در قالب شرکتهای تعاونی عام شهرستانی و استانی ساماندهی می شوند و ظرف دو سال همه مردم در این شرکتها وارد خواهند شد. همه سهامدار هستند، وارد بورس شوند و خرید و فروش کرده و وارد چرخه سالم اقتصادی شوند. رییسجمهوری اسلامی ایران دیروز وعده داد که «در دهه فجر سال جاری، دو دستاورد مهم و بسیار پیشرفته کشور در عرصه فناوری به اطلاع ملت خواهد رسید.»وی گفت: در یکی از این دو فناوری، تاکنون هیچ کشوری نتوانسته موفقیت کسب کند. رییسجمهوری افزود: دهه فجر
امسال، دهه جشنهای پرشکوه برای ملت ایران در عرصههای هستهای و فناوری خواهد بود. «احمدینژاد» گفت: سازماندهیها به گونهای طراحی شده است که به لطف الهی، در دهه فجر انقلاب اسلامی در سال جاری این دو دستاورد در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و رسما وارد بازار ایران میشود. وی در تشریح دستاوردهای دولت با بیان اینکه «اتفاق بزرگی در فعالیتهای عمرانی کشور افتاده است»، گفت: بهرغم اینکه سهم اعتبارات عمرانی در کل بودجه افزایش یافت، اما سازماندهی عمرانی به گونهای است که در دی ماه سال جاری ۱۰۰درصد بودجه عمرانی امسال جذب خواهد شد. رییسجمهوری در مورد سرمایهگذاریهای مردمی گفت: در سال۸۲، ایرانیان خارج از کشور ۳۹۲میلیون دلار در کشور بدون تضمین دولت سرمایهگذاری کردند و این رقم امسال تاکنون به ۶۸۷میلیون دلار رسیده است. «احمدینژاد» با اشاره به نقش بنگاههای کوچک اقتصادی در رفع معضل اشتغال و اجرای عدالت، گفت: حمایت دولت از بنگاههای کوچک اقتصادی به معنی نفی بنگاههای بزرگ نیست و این بنگاهها نیز از حمایتهای دولت برخوردارند. وی توضیح داد که «بنگاههای کوچک زودبازده، داروی سریع برخی از مشکلات اقتصادی کشور چون بیکاری
است.
این بنگاهها طرحهایی است که حداکثر تا دو سال به مرحله بهرهبرداری میرسد.» رییسجمهوری با بیان اینکه «بنگاههای اقتصادی زودبازده، ضرورت اقتصاد است»، گفت: فعالیتهای اقتصادی یک طیف است و از فعالیت یک نفر به تنهایی شروع میشود تا به فعالیتهای جمعی میرسد. «احمدینژاد» افزود: اگر تصور کنیم یک کشور را فقط میتوان با سرمایهگذاری بزرگ اداره کرد، تصور اشتباهی است. در صنایع بزرگ به ازای هر نفر اشتغال، بیش از سه میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز است، اما در صنایع کوچک این رقم ۱۵۰میلیون ریال است.
رییسجمهوری گفت: برای اجرایی کردن ایده حمایت از سرمایهگذاریهای زودبازده نیازمند مقررات، ادبیات، اساسنامه، سازماندهی و آموزش هستیم که کار بسیار بزرگی است و دولت این کار را آغاز کرده است. وی افزود: این مجاهدت و حرکت بسیار بزرگ است که کاملا نهادینه خواهد شد و چنانچه فعالیت در این بخش در مسیر صحیح قرار گیرد و به سرعت مناسب برسد، در چند سال آینده دغدغه اشتغال نداریم.
«احمدینژاد» گفت: تا ۲۰ آبان سال جاری، ۳۷۸هزار و ۶۰۰طرح به بانکها معرفی شدهاند که چنانچه همه این طرحها به بهرهبرداری برسد، یک میلیون و ۲۰۰هزار شغل ایجاد میشود.
رییسجمهوری گفت: این تعداد طرح به ۱۸۰هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی نیاز دارد که بانکها تاکنون بیش از ۱۹۱هزار طرح را تایید کردند، اما ۴۹هزار طرح نیز به تصویب نرسید.
خبرنگار «دنیایاقتصاد» به رییسجمهوری گفت: من نماینده نشریهای هستم که مشی اصلی آن در حوزه مسائل اقتصادی، توسعه بخشخصوصی، سرمایهگذاری، خصوصیسازی و اقتصاد رقابتی است. بنابراین این پرسش همواره در ذهن مخاطبان روزنامه دنیایاقتصاد نقش میبندد که دولت برای توسعه بخشخصوصی و خصوصیسازی چه گامهایی برداشته است؟رییسجمهور در پاسخ، با اشاره به مقدمه پرسش خبرنگار دنیایاقتصاد، به شوخی گفت: دارید برای روزنامه دنیایاقتصاد تبلیغ میکنید.خبرنگار ما هم در پاسخ به شوخی آقای احمدینژاد، گفت: روزنامه دنیایاقتصاد روزنامه اول حوزه اقتصاد است و نیازی به تبلیغ ندارد.خبرنگار ما در ادامه، پرسش دیگری را هم مطرح کرد.او از رییسجمهوری پرسید: اگر شما (محمود احمدینژاد) 500میلیون تومان سرمایه داشته باشید و مسوولیت ریاستجمهوری و استادی دانشگاه و یا شهرداری تهران بر عهده شما نباشد، در چه حوزهای سرمایهگذاری خواهید کرد؟ در بورس، یا بازار ساخت و ساز و یا از طریق سپردهگذاری در بانکها؟آقای احمدینژاد در پاسخ به این پرسش، گفت: اول روزنامه شما را میخوانم و بعد تصمیم میگیرم که در چه حوزهای سرمایهگذاری کنم.
وی تعداد طرحهایی را که تاکنون منجر به انعقاد قرارداد شد، ۱۲۱هزار طرح عنوان کرد و گفت: برای این تعداد طرح، بانکها متعهد شدند بیش از ۴۰هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کنند. «احمدینژاد» گفت: بانکها در هفت ماه نخست سال جاری بیش از ۳۰هزار میلیارد ریال بابت طرحهای تصویب شده تسهیلات پرداخت کردهاند.
رییسجمهوری گفت: پیشبینی میشود، تا پایان سال جاری نزدیک به ۱۰۰هزار میلیارد ریال تسهیلات به طرحهای تصویب شده زودبازده پرداخت شود و تا اواخر تابستان سال آینده نیز همه سقف ۱۸۰هزار میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته به طرحهای زودبازده تکمیل شود.
رییسجمهوری با تاکید بر تقویت بخش کشاورزی و نقش آن در روابط اجتماعی، گفت: تضعیف بخش کشاورزی منجر به مهاجرتهای گسترده شده است. این مهاجرتها بافت اجتماعی را بر هم زده و فرصت برنامهریزی را از برنامهریزان بر هم زده است.
وی افزود: از فعالیتهای دیگری که دولت از ابتدا دنبال میکند، ساماندهی کشاورزی بود. کشاورزی پایه اقتصاد کشور است. اگر ملتی خوراک خود را داشته باشد این ملت مقاوم و پایدار است. رییسجمهوری تصریح کرد: ملتی که برای غذای خود نیازمند دیگران باشد این ملت آسیبپذیر است. احمدینژاد تقویت بخش کشاورزی را به معنای تثبیت توزیع و جابهجایی جمعیت و تقویت زیر ساختهای اقتصاد با رشد پایدار کشور دانست و گفت: کارهای فراوانی دولت در این زمینه انجام داده که یکی از مهمترین آنها خرید به هنگام محصولات کشاورزی است. وی خاطرنشان کرد: طی سالهای طولانی، گندمکار، برنجکار، دانه روغنی کار و چایکار زحمت میکشیدند و با قرض گرفتن تولید میکردند، ولی ماهها بعد باید پول خود را تحویل میگرفتند. رییسجمهوری تصریح کرد: بخش قابل توجهی از بودجه متمم سال گذشته، به بدهی سالهای گذشته به کشاورزان اختصاص یافت. یک کشاورز مگر چه درآمدی دارد به ویژه کشاورزان ما که عمدتا خرده پا هستند.احمدینژاد با اشاره به اینکه شاخصهای اقتصادی ما به سرعت مثبت و رو به جلو است، گفت: یکی از شاخصهای مهم، عملکرد بورس است. از سال ۸۳ ، بورس به خاطر رشدهای حبابی که قبلا
به وجود آمده بود، دچار مشکل شد. رییسجمهوری خاطرنشان کرد: از سال ۸۳ شاخص بورس به شدت نزولی بود.
اما امروز به لطف خدا بورس یک بورس تثبیت شده است. مقررات به طور کامل اصلاح شده و رفتار در بورس کاملا شفاف است. اطلاعاتی که در بورس به مردم داده میشود کاملا درست و شفاف است. مدیریت و دستهای پشت پرده در بورس نیست که به طور مصنوعی رقمی را بالا یا پایین ببرد. بورس ما به آرامی اما با استحکام در حال افزایش است و رقم معاملات در بورس تصاعدی است. وی تصریح کرد: بازده اقتصادی بورس کشور نیز در ۷ ماه ۱۲درصد است که برای کسانی که میخواهند در بورس سرمایهگذاری کنند، رقم بسیار خوبی است.
احمدینژاد اظهار داشت: در سال ۸۴ فقط ۳۸ روز شاخص مثبت داشتیم، اما امسال تا کنون ۶۸روز شاخص کلی بورس مثبت بوده است. در کل سال گذشته، ۵/۳۲هزار میلیارد ریال، معاملات بورس بوده که در ۷ماه سال جاری ۴/۳۳ هزار میلیارد ریال بوده است و معنای آن این است که نبض اقتصاد در بورس به طور طبیعی است.
وی یکی دیگر از شاخصهای دولت را که نشاندهنده افزایش تولید است، صادرات غیرنفتی دانست و گفت: صادرات غیرنفتی در سال قبل از مسوولیت این دولت 2/7میلیارد دلار در یک سال بود. در سال ۸۴ این میزان به 5/10میلیارد دلار افزایش پیدا کرد، در حالی که طبق قانون برنامه هدف 4/8میلیارد دلار بود.
رییسجمهوری خاطرنشان کرد: طی ۷ماه امسال صادرات غیرنفتی ۸میلیارد و ۴۷۰میلیون دلار بوده است که معنای آن این است که در طی هفت ماه آن رقمی که در قانون برنامه پیشبینی شده بود، محقق شده است و امیدواریم در پایان سال به بیش از ۱۴میلیارد دلار برسد که این نشان میدهد درون اقتصاد در حال تولید هستیم و این تولید در حال صادر شدن است. احمدینژاد گفت: صادرات غیرنفتی باید به سرعت رشد کند. در مدت ۷ماه واردات کالا به کشور ۳دهم درصد نسبت به گذشته کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: برخی بدون اطلاع، مطالبی را مطرح میکنند. میگویند دولت با افزایش بیسابقه واردات اقتصاد را کنترل میکند، دولت در واردات که نقشی ندارد. در حالی ما رشد صادرات غیرنفتی داریم که واردات کاهش پیدا کرده است، گر چه کاهش جزیی بوده است.
احمدینژاد رشد صادرات غیرنفتی را در مقایسه با واردات بسیار بالا دانست و اظهار داشت: وقتی ما موفق هستیم که صادرات غیرنفتی را نسبت به واردات بیشتر کنیم، دیگر رقم زیاد مهم نیست. کاش به روزی برسیم که ۱۰۰میلیارد دلار وارد کنیم و ۱۲۰میلیارد دلار صادر کنیم این مشکلی ندارد. عدد ملاک نیست، فاصله بین صادرات و واردات مهم است. وی با اشاره به اینکه رشد سرمایهگذاریهای خارجی در ایران نیز افزایش داشته است، گفت: بر خلاف تبلیغات بدخواهان ملت ایران در خارج از مرزها رشد سرمایهگذاریهای خارجی رشد جهشی دارد. احمدینژاد تصریح کرد: در سال ۸۲ کل سرمایهگذاریهای خارجی، یک میلیارد و ۳۵۸میلیون دلار در سال ۸۳، دو میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار، در سال ۸۴، چهار میلیارد و ۳۱۰میلیون دلار و در سال ۸۵ تاکنون ۷میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار بوده است که اینها قراردادهایی است که با طرف خارجی منعقد شده که در کشور پروژهای را راهاندازی کنند. رییسجمهوری گفت: در ۱۴ماه دولت نهم ۵/۱۱میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است که این به جز سرمایهگذاریها در بخش نفت است.
محمود احمدینژاد، رییسجمهوری در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در مورد اظهارات مقام معظم رهبری در حمایت از اهداف و عملکرد دولت، گفت: همه تلاش ما این است که سرعت خدمتگزاری به مردم را افزایش دهیم. وی تصریح کرد: ما فکر میکنیم دولت هر روز با نشاطتر و مصممتر و پرتوانتر در صحنه است.
احمدینژاد تصریح کرد: ما مصمم هستیم که در کنار ملت ایران در جهت آرمانهای بزرگ ملت و انقلاب و ساختن کشور حرکت کنیم و تلاش این است که سرعت را افزایش داده و انرژیهای تلف شده را صرفهجویی کنیم و با نشاطتر در خدمت ملت خواهیم بود.
رییسجمهوری در مورد مبارزه با تبعیض و وضعیت حقوق بازنشستگان، گفت: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی است و متعلق به دولت نیست. این حقوق کارگرانی است که در ماهانه آنها کسر شده و در آنجا سرمایهگذاری شده است. وی تصریح کرد: سرمایه تامین اجتماعی متعلق به دولت نیست. دولت حقوق بازنشستگان خود را افزایش داد. احمدینژاد تاکید کرد: منابع سازمان تامین اجتماعی کشش ندارد و در حال بررسی این مساله هستیم. کارگران عزیز هم باید از خرجهای اضافی بزنند و بازدهی خود را افزایش دهند. وی تاکید کرد: رفع تبعیض مسالهای نیست که در یک سال بتوان آن را حل کرد. ما در حال پایهریزی هستیم. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص راهاندازی سه هزار دستگاه سانتریفیوژ تا پایان سال گفت: میخواهیم سوخت تولید کنیم و تا راهاندازی ۶۰هزار دستگاه سانتریفیوژ حرکت خواهیم کرد.
رییسجمهوری با بیان اینکه دومین دور سفرهای استانی از پایان سالجاری آغاز خواهد شد، گفت: دور دوم سفرهای استانی با پیگیری مصوبات سفرهای استانی و حتما با تغییرات جدی و روش جدید آغاز خواهد شد.احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد دستاوردهای سفرهای استانی افزود: دستاوردهای سفر استانی، فراوان است. دولت متعلق به همه است. دولت تمرکزگرا و بوروکرات نمیتواند کشور را اداره کند دولت باید باز باشد. احمدینژاد با اشاره به اینکه برخی تصمیمات به بایگانی سپرده شده است، تصریح کرد: همه اعضای دولت در سفرهای استانی با همه مناطق و توانمندیهای کشور آشنا میشوند. رییسجمهوری «اجرای عدالت» را از دیگر دستاوردهای سفرهای استانی هیات دولت برشمرد و گفت: هیات دولت به استانها سفر میکند تا منابع را عادلانه تقسیم کند. وی «ایجاد پیوند عاطفی» را نیز از دستاوردهای سفرهای استانی بیان کرد و گفت: همه جا میتوان زندگی متعالی داشت. همه فکر نکنند فقط در پایتخت میتوان زندگی کرد. احمدینژاد بر ایجاد شور و نشاط در جامعه تاکید کرد و افزود: متاسفانه ساختار اداری جامعه ما روان نیست بلکه نیازمند رفع گره و خیلی جاها نیازمند هل دادن است. وی خاطر
نشان کرد: خیالات است که فکر کنند در تهران میتوانند قدم بزنند و میتوانند کشور را اداره کنند. رییسجمهوری گفت که به خیلی از مقامات که زنگ میزنیم میگویند به سفر دورهای رفتهاند. این یعنی سفر استانی است. وی تاکید کرد: دولت ۲۰یا ۳۰ جزیره جدا از هم نیست. درد را باید مشترک بفهمند تا درمان کنند. احمدینژاد با بیان اینکه تا آخر سال دور اول سفرهای استانی به همه استانها کشور انجام خواهد شد، گفت: جلو و عقب رفتن به استانها ربطی به محرومیت ندارد و فقط در مورد چند استان، اولویت وجود داشت. وی با بیان اینکه در مورد سفر به استانها باید مطالعه صورت گیرد، گفت: هر سفر استانی که میرویم یک بارگذاری است. اینطور نیست که بدون مطالعه بگوییم، یک سد یا یک کارخانه فولاد راهاندازی شود. حتما باید مطالعه و بررسی صورت گیرد. خبرنگاری از عدم همراهی دستگاه قضایی با سیاستهای دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی سوال کرد، رییسجمهوری پاسخ داد: شما هم سوال کردید و هم پاسخ دادید. البته همه باید همراهی کنند و اینکه وقتی قرار است با یک فساد بزرگ بانکی برخورد کنیم بخواهند در مجموعه دیگری مقابله کنند درست نیست.
احمدینژاد افزود: این روزها عدهای که وظایف خود را درست انجام نمیدهند، دنبال دولت راه افتاده و میخواهند حتی بر کارهای شخصی رییسجمهوری هم نظارت کنند، هرچند این هم عیبی ندارد. رییسجمهوری درخصوص برخورد با مدیرعامل بانک پارسیان نیز گفت: برخی بر این نظر هستند که بخش خصوصی یعنی فساد، ولی ما میگوییم که اگر فضا سالم باشد بخش خصوصی فعال خواهد شد. وی با اشاره به اینکه دیوان عدالت اداری با برکناری مدیرعامل بانک پارسیان مخالفت نکرده است، تصریح کرد که کار بانک مرکزی در برخورد با مدیرعامل بانک پارسیان قانونی بوده است.
احمدینژاد با بیان این که دولت بر تخلفات بانکهای خصوصی چشم خود را نمیبندد، تاکید کرد: دولت مدافع حقوق مردم است. رییسجمهوری خبر داد که مجمع عمومی بانک پارسیان این هفته تشکیل میشود و هیات مدیره جدید را انتخاب خواهند کرد.
رییسجمهوری در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: کسانی که میخواهند فضای رسانهای را مخدوش کنند، بدانند که سودی نمیبرند. وی با تاکید بر اینکه انتظار این است که رسانهها وارد عرصههای جهانی شوند، گفت: آلوده کردن فضا و تخریب بد است. تعداد مطبوعات مهم نیست. عمل، عمل بدی است. وی خبر غیرصحیح نقل کردن را اقدامی غیرصحیح دانست و گفت: رسانههای مکتوب در کشور یک بار به خاطر نفوذ برخی افراد ضربه سنگین خوردند و ملت اعتماد خود را به آن از دست داد. این رسانهها باید مراقب باشند که اعتماد ملت بازگردد. احمدینژاد گفت: ۱۰تا ۱۵ روزنامه وجود دارد که با کمک دولت تیراژ همه آنها به ۱۰۰هزار نسخه میرسد، گر چه ما دوست داریم روزی ۱۰میلیون نسخه روزنامه در کشور منتشر شود. رییسجمهوری اضافه کرد: اینکه دائم تحریف کنند و خبر خلاف واقع منتشر کنند، همه زیان میبینند. درباره خود من صدها خبر دروغ مینویسند و درباره آن مقاله و تحلیل نیز مینویسند. به آن خبر دروغ استناد کرده و محکوم میکنند. وی گفت: عده زیادی از جوانان عزیز وارد عرصه رسانهای شدهاند و تحرک و نشاط را دوست دارند، باید مراقبت کنیم. رسانه در رساندن خبر باید امین باشد، اگر
امانتداری نکند، هم فضا را از بین میبرد و هم خود را خراب میکند که این یک خسارت است. احمدینژاد گفت: برای نمونه من جلسهای با نمایندگان مجلس داشتم. بحث توانمندیهای کشور را مطرح کردیم و گفتیم توانمندیهای کشور بالا است و چند طرح را نیز مطرح کردیم و گفتیم که کمک کنیم این مسائل را حل کنیم. در آنجا گفتم شعاری که با عنوان «دو بچه کافی است» مطرح شده غلط است و دلیل آن روشن است. ما قصد داشتیم توانمندیهای کشور را اثبات کنیم و گفتیم نباید در ۶۷میلیون نفر درجا بزنیم، اما این خبر را برخی نفهمیدند و خبر را جعل کردند. در حالی که سوال دقیق و عالمانه بود. وی گفت: کشورهایی که رشد صنعتی بالا داشتند در دورانی که رشد داشتند جمعیت را تشویق کردند، کسانی که نمیدانند این مساله را مطالعه کنند. اکنون بسیاری از کشورهای غربی در حال دادن جایزه برای رشد جمعیت هستند. در هیچ کشوری همبستگی بین کنترل جمعیت و رشد اقتصادی مشاهده نشده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی ما ربطی به رشد جمعیت ندارد، گفت: ما از منابع خود درست استفاده نمیکنیم. مگر میشود برای تمام ملت یک نسخه پیچید. فرض کنیم تصمیم گرفتهایم جمعیت را کنترل کنیم، کدام خانواده باید کنترل کند و کدام خانواده کنترل نکند. ما که نمیخواهیم رشد جمعیت ما منفی باشد. رییسجمهوری ادامه داد: دیگران که رقیب ما هستند برای افزایش جمعیت جایزه میدهند، اما به ما میگویند کنترل کنید. کشورهای قدرتمند جهان پرجمعیت هستند. خیلی از کشورها پیشرفته هستند، اما قدرتمند نیستند. یکی از فاکتورهای قدرت در مناسبات جهانی، جمعیت است.
وی تصریح کرد: راهکار این نیست که ما یک پیام برای همه بدهیم. باید مخاطب را شناخت. از نظر فضای عمومی نباید مشکلات کشور را بهجمعیت گره بزنیم و جوانان ما به جای نشاط داشتن دچار خمودگی شوند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه جوانها سرمایه و موتور حرکت کشور هستند، گفت: ما خوشحال هستیم که جمعیت کشورمان جوان است. با رشد جمعیت فعلی تا چند سال دیگر مدارس و دانشگاههای ما خالی خواهد بود. باید به فکر ۲۰ سال آینده کشور باشیم میتوانیم یک جمعیت پیر را اداره کنیم. وی افزود: باید مطالعه کرده و تصمیم عالمانه بگیریم. تصمیمات یک طرفه معمولا تصمیمهای اقتباسی است و براساس آن قانون هم درست میکنند. اگر کسی این حرف علمی را تحریف کرده و از موضع خود جدا کندو به آن توهین کند، این روش عادلانه نیست. نباید رسانهها کلام را از موضع خود خارج کنند.
رییسجمهوری گفت: در یکی از روزنامهها خواندم که از موقعی که این دولت نهم آمده ۲۰۰میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده است. در حالی که گزارشهای بانک مرکزی از ورود ۱۲میلیارد دلار حاکی بوده است. فضای عمومی کشور را اینگونه نمیتوان اداره کرد.
احمدینژاد تصریح کرد: وقتی رسانهای متعلق به حزبی است، بالای آن بنویسد و طرفداران آن هم آن روزنامه را میخرند. من دستور این مساله را نمیدهم اما به نظر من این مساله به نفع رسانهها است. اگر فضای رسانهای آلوده شود همه ضرر میکنند.
رییسجمهوری گفت: «چنانچه لازم باشد جمهوری اسلامی ایران، نظامهای جدید پولی و بانکی را در دنیا پایهگذاری خواهد کرد».
وی این سخن را در واکنش به پرسشی در مورد احتمال تحریم جمهوری اسلامی ایران به دلیل پرونده هستهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد، طرح کرد و گفت: تهران برای همه شرایط خود را آماده کرده است. جمهوری اسلامی ایران برای ادامه رشد اقتصادی خود، کاری به تصمیمات آنها ندارد.
«احمدینژاد» گفت: جشن هستهای که امروز وعده آن را به ملت داده است، جشن تثبیت حق هستهای ملت ایران است.هنوز باید مجتمعهای تولید سوخت هستهای خود را توسعه دهیم و تا رسیدن به سوخت یک نیروگاه کامل زمان لازم داریم.وی افزود: امروز حجم زیادی از انرژی دولت برای پیگیری حق تثبیت حقوق هستهای ملت ایران صرف میشود.رییسجمهوری گفت: بدانید امروز، ملت ایران از محبوبترین و مشهورترین ملتها در دنیا است و به نقطه امید بسیاری از ملتها تبدیل شده است.«احمدینژاد» تعبیر دیپلماتیک این سخن را نیز بیان کرد و گفت: به تعبیر دیپلماتیک، عمق نفوذ سیاسی ایران همه عالم را گرفته است.وی افزود: امروز به لحاظ حمایت افکار عمومی دنیا، جمهوری اسلامی ایران جزو قدرتمندترین کشورها است و امروز مخالفان ما در دنیا در مقابل افکار عمومی ایستادهاند.رییسجمهوری گفت: این اتفاقی است که رخ داده و حرکت ملت ایران را نشان میدهد که ایستاد و عظمت خودش را به رخ کشید و دنیا نیز این عظمت را باور کرد و به ملت ایران اعتماد کرد.
«احمدینژاد» دیدگاههای دولت درباره نحوه برگزاری انتخابات را تشریح کرد و گفت: ملت برای ما عزیز و از دید دولت، یکسان است. مهمترین مسوولیت دولت برگزاری یک انتخابات پرشور و قانونمند است.وی افزود: همه را به رعایت قانون، اخلاق و برادری توصیه میکنم. همه از دید دولت یکسان هستند و ملت به هر فردی رای دهد، برای دولت محترم است.رییسجمهوری در عین حال گفت: عدهای در ایام انتخابات با نفی دیگران برای خودشان هویت کسب میکنند که این روش بدی است و باید از آن اجتناب کرد.
«احمدینژاد» در مورد گزارش سازمان بازرسی کل کشور درخصوص میزان اجرایی شدن مصوبات دولت در سفرهای استانی گفت: به سازمان بازرسی کل کشور توصیه میکنم وظیفه خودش را انجام دهد.
دولت در مورد اجرایی شدن مصوبات استانی همه تلاش خود را به کار خواهد بست.
وی توضیح داد که «مصوبات سفرهای استانی طیفی است که باید مسیر خود را طی کند و طبیعی است که این مسیر زمان میبرد. هیچ مصوبه دولت تعطیلبردار نیست».
رییسجمهوری افزود: همه مصوبات دولت در سفرهای استانی قانونمند است و مسوولیتی به عهده دولت است و حق برای مردم است که باید آن را تا حصول نتیجه پیگیری کنند.«احمدینژاد» گفت: در مورد گفتوگو با دولت آمریکا نیز تاکید کردهایم که چنانچه دولت آمریکا رفتار خود را اصلاح کند، با او نیز گفتوگو خواهیم کرد.وی افزود: دولتمردان آمریکایی روحیاتی دارند و خودشان را صاحب دنیا میدانند و ما با این روش مخالف هستیم. تهران تاکید دارد که در شرایطی با همه از جمله آمریکاییان گفتوگو میکند و حداقل شرط ما نیز این است که از حقوق ملت ایران عقب نشینی نکنیم.رییسجمهوری در مورد رقم بودجه پژوهشی در سالجاری گفت: در تدوین بودجه اتفاقی رخ میداد که اموری به نام پژوهش و به کام دیگر بخشها وجود داشت و در بودجه سالجاری این بخشها جدا شد و از بودجه پژوهشی حذف شد.«احمدینژاد» افزود: دولت مصمم است سقف اعتبارات بخشی از بودجه که مختص پژوهش است بر اساس برنامه چهارم توسعه به سهدرصد برسد.
ارسال نظر