خبرمعاون وزیر نیرو:
سالانه به ۴هزارمیلیارد تومان سرمایهگذاری در صنعت برق نیاز داریم
به گفته معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو، برای افزایش ظرفیتهای تولید، انتقال و توزیع برق کشور سالانه به ۴هزارمیلیارد تومان سرمایهگذاری در این صنعت نیاز داریم. محمد احمدیان در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: در حال حاضر حداکثر مصرف برق کشور حدود ۳۵هزار مگاوات است و با احتساب رشد ۱۰درصدی سالانه مصرف برق کشور چنانچه ذخیرهای که برای تولید برق باید در نظر بگیریم را لحاظ کنیم، سالانه ۴هزار مگاوات ظرفیت جدید باید به تولید برق کشور افزوده شود.
وی افزود: اگر هزینههای تولید، انتقال و توزیع این میزان برق را با هم لحاظ کنیم، برای افزایش ظرفیت این بخشها سالانه باید ۴هزارمیلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در صنعت برق کشور انجام شود.
احمدیان عنوان کرد: با توجه به اراده دولت مبنی بر افزایش نیافتن قیمتها، امسال کل اعتباراتی که از محل منابع عمومی به مجموعه برق کشور تخصیص یافته در هفت، هشت ماه اول سال هزینه خواهد شد و در سالجاری متاسفانه با ۱۷۰۰میلیارد تومان کسری که به تایید سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز رسیده مواجهایم که امیدواریم در لایحه متمم بودجه که از سوی دولت تقدیم مجلس میشود، این کسری پوشش داده شود تا بتوانیم برای تامین مطمئن برق سالهای ۸۶ و ۸۷ قدم های لازم را برداریم.
احمدیان درخصوص میزان فروش برق به کشور عراق با بیان اینکه سیاست دولت صادرات برق به عراق در ایام و ساعاتی است که در شبکه سراسری مازاد تولید داریم، گفت: در حال حاضر حدود ۱۵۰ مگاوات برق به عراق صادر میکنیم که در مقایسه با حدود ۳۵هزار مگاوات حداکثر مصرف برق کشور رقم قابل توجهی نیست، البته به دلیل نیاز کشور عراق، افزایش این میزان صادرات تا ۸۰۰مگاوات در طول سه تا چهار سال آینده در دست پیگیری است.
وی درخصوص توسعه نیروگاه بیستون نیز گفت: بحث توسعه نیروگاه بیستون به طور جدی در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
کمبود منابع مالی باعث افزایش تلفات برق
همچنین مدیرعامل شرکتهای توزیع توانیر اظهار داشت که قیمت فروش برق برای مشترکان در سه سال اخیر ثابت مانده است، در حالی که هزینههای تامین برق افزایش یافته و قیمت برخی از لوازم در بخش توزیع مانند سیمهای مسی و آلومینیومی، ورقهای مسی و سیمان چهار تا شش برابر شده و لذا ثابت بودن منابع و عدم سرمایهگذاری مناسب یکی از علل افزایش تلفات در ایران است.
حسین لوایی، مدیرعامل شرکتهای توزیع توانیر، در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب، به بازگویی سایر علل مربوطه پرداخت و افزود: هماکنون حدود ۲۵ تا ۳۰درصد شبکههای توزیع برق کشور عمر بالای ۳۰ سال دارند و باید تعویض و یا بازسازی شوند. علاوه بر این فرسودگی، پراکندگی شبکه نیز عاملی در افزایش تلفات است که البته مطالعاتی با مهندسی دقیق انجام و طرحهای مناسبی تهیه شده که اگر منابع مورد نیاز ما تامین شود، میتوانیم با این پدیده به خوبی مقابله کنیم. وی، همچنین با مثبت خواندن استقلال شرکتهای توزیع برق خاطرنشان کرد: استقلال شرکتهای توزیع میتواند در میزان تلفات تاثیرگذار باشد و در واقع اگر این شرکتهای مستقل تلفات را کاهش دهند، از لحاظ اقتصادی به نفع خودشان است.
ارسال نظر