اظهارات مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در گفت و گو با خبرنگاران
نوذری: گزارش بانک مرکزی راجع به شرکت نفت صحیح نیست
نسیم محمدی - چندی پیش بانک مرکزی طی گزارشی اعلام کرد که صنعت نفت در زمینه رشد در میان دیگر صنایع از نامطلوبترین وضعیت برخوردار بوده و رشد منفی ۳درصد را از آن خود کرده است اما غلامحسین نوذری، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، این گزارش را نادرست خواند و اطلاعات آن را تکذیب کرد. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، غلامحسین نوذری که دیروز پس از پایان مراسم نشست مدیران ارشد HSE در جمع خبرنگاران حاضر شد، در زمینه این گزارش توضیح داد: این گزارش نمیتواند گزارش صحیحی باشد چرا که تصور ما این است بانک مرکزی میزان تولید و فروش میعانات گازی و سرمایهگذاریهای خارجی را محاسبه نکرده است هر چند که ما نیز در حال بررسی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بانک مرکزی این موارد را لحاظ میکرد به طور قطع رشد منفی ۳درصد شامل حال صنعت نفت نمیشد.
غلامحسین نوذری در ادامه به هزینه ۲۰۰میلیارد تومانی سفرهای استانی رییسجمهور که از محل بودجه وزارت نفت تخصیص یافته اشاره و تاکید کرد: این کار به صورت قانونی و بر اساس بند ۵ مصوبه مجلس صورت گرفته است.
به گفته وی بر اساس این بند اعتباراتی به عنوان کمک در جهت تاسیس دانشگاهها، ارائه خدمات بهداشتی درمانی و احداث مکانهای ورزشی از سوی صنایع به بودجههای استانی اختصاص مییابد و مبلغ ۲۰۰میلیارد تومان نیز از این قاعده مستثنا نیست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیای اقتصاد» مبنیبر نگرش این شرکت در خصوص ادامه همکاری با شرکت استات اویل با توجه به پرداخت رشوه این شرکت، خاطرنشان کرد: در نظر داریم تا با هر شرکتی که توانایی انجام کار اجرایی را دارد همکاری کنیم، بنابراین پیشینه هر شرکت مربوط به گذشته آن شرکت است و ارتباطی به مسائل اجرایی کنونی ندارد.
جلسه توتال مبحث دیگری بود که خبرنگاران و نوذری را با خود همراه کرد. خبرنگاران خواستار آن شدند تا نوذری در زمینه نتایج جلسه سخن بگوید و وی نیز عنوان کرد: این جلسه جهت پیگیری فاز ۱۱ پارسجنوبی و پارس LNG بود که مذاکراتی در این خصوص صورت گرفت تا به محض به نتیجه رسیدن آن قرارداد امضا شود.
در ادامه بحث غلامحسین نوذری از انتخاب پترو ایران به عنوان اپراتور شرکت نیکو در میدان آزادگان خبر داد و اظهار داشت: به دلیل ارتباط تجاری که ایران با ژاپن دارد درصدد است تا سهم ۱۰درصدی اینپکس حفظ شود، اما عملیات اجرایی این پروژه به شرکت نیکو واگذار شده و این شرکت نیز پترو ایران را به عنوان اپراتور خود برگزیده است.
از دیگر خبرهایی که مدیرعامل شرکت ملی نفت به آن پرداخت اساسنامه شرکت ملی نفت بود. به گفته وی، این اساسنامه هنوز در دست دولت بوده، اما به دستور آقای احمدینژاد باید هرچه زودتر تا پیش از آذرماه به مجلس تحویل داده شود.
وی همچنین از رکورد تولید نفت ایران طی چند هفته گذشته خبر داد و خاطرنشان ساخت: ایران طی هفتههای گذشته با تولید ۴میلیون و ۱۷۰هزار بشکه نفت رکورد تولید خود را شکست.
وی افزود: هنگامی که در اوپک از میزان توان تولید ایران سخن به میان آمد، تصمیم گرفتیم با ثبت رکورد جدید توانایی تولید ۴میلیون و ۲۰۰هزار بشکه را ثابت کرده و این مطلب را روشن کنیم.
این در حالی است که شرکت نفت در گزارش مدیریت انرژی به کسب دو امتیاز از پنج امتیاز موفق شده که باتوجه به این امتیاز تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری دارد.
غنیمیفرد: ۱۲۰هزار بشکه از صادرات ایران کاهش یافت
از دیگر مدیران نفتی که در حلقه خبرنگاران قرار گرفت حجتا... غنیمیفرد، مدیر امور بینالملل شرکت نفت بود که در ابتدای سخن خود از کاهش ۱۷۶هزار بشکهای تولید نفت ایران از اول نوامبر یعنی دیروز خبر داد.
حجتا... غنیمیفرد این میزان کاهش را این گونه تفکیک کرد: از میزان ۱۷۶هزار بشکه، ۵۵هزار بشکه از خوراک پالایشگاهها به منظور تعمیرات فصلی آنها کاسته و ۱۲۰هزار بشکه نیز از مجموعه صادرات کم خواهد شد.
وی در ادامه به مقاصد صادرات تکمحموله اشاره و تاکید کرد: بخش عمده صادرات تکمحموله ایران به سمت بازارهای انرژی اروپا است البته این به معنای عدم صادرات به بازارهای آسیا نیست.
وی افزود: با توجه به ترکیب فرمولی قیمت نفتخام برای مقاصد مختلف، پایینترین قیمت نفت برای صادرکنندگان خلیجفارس از جمله ایران به مقصد شمال غرب اروپا است.
براساس این گزارش یک روز پس از پایان اجلاس اضطراری اوپک، ایران به تمامی متقاضیان تک محموله در شمال غرب اروپا جواب منفی داد ضمن آنکه صادرات به بخش مدیترانه نیز کاهش یافت.
حجتا... غنیمیفرد در پاسخ به این پرسش که چرا باتوجه به کاهش تولید اوپک قیمت نفت افزایش پیدا نکرده است، گفت: بخشی از افزایش نیافتن قیمت نفت به دلیل عدم حضور بازیگران در بورس نفتخام بوده که بخش عمده آن شامل بازار نایمکس میشود.
وی دلیل اصلی افزایش نیافتن قیمت نفت را از چند سال قبل یعنی از زمان شروع انتخابات آمریکا عنوان کرد و افزود: اگر این دوره از اتفاقات به اتمام برسد، ما حضور مجدد بازیگران بزرگ را در بورس خواهیم دید که این خود موجب افزایش میزان مبادلات و افزایش قیمت نفت خواهد شد. از سوی دیگر روند بازار انرژی در آسیا، اروپا و آمریکا نشان میدهد که روند کاهش قیمت یک روند موقتی است.
حجتا...غنیمیفرد همچنین آمارهای مربوط به افزایش تولید کشورهایی نظیر روسیه، کانادا و مکزیک را نادرست خواند و علت آن را این گونه ذکر کرد: این کشورها امکان افزایش تولید را در این مدت زمان کوتاه نداشتهاند.
وی در ادامه به قیمت بنزین با توجه به کاهش قیمت نفت اشاره و تصریح کرد: با کاهش قیمت نفت منطق حکم میکرد قیمت فرآوردههایی نظیر بنزین نیز کاهش یابد اما عملا در منطقه خلیجفارس چنین روندی روی نداد چرا که به دلیل واردات بالا در کشور ایران و عراق در حوزه خلیجفارس این کاهش رخ نداد.
به گفته وی باید ۵۰۰میلیون دلار به صورت ماهانه اختصاص یابد تا بتوانیم روزانه ۳۱میلیون لیتر واردات بنزین داشته باشیم.
ارسال نظر