نامه سرگشاده هیاتمدیره خانهتئاتر به وزیر ارشاد
نگاه سوم - در پی بروز اخباری مبنی بر کاهش سیمیلیارد ریالی بودجه مصوب سال ۸۵ تئاتر کشور، هیات مدیره خانه تئاتر متشکل از عزتا... انتظامی، ایرج راد، بهزاد فراهانی، قطبالدین صادقی، حمید مظفری، کاظم هژیرآزاد، اصغر همت، محمد ساربان، جواد اعرابی، الهام پاوهنژاد، کیومرث مرادی، علیبیغم، نامه سرگشادهای را خطاب به محمدحسین صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کرد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی خانه تئاتر، متن این نامه سرگشاده که رونوشت آن نیز به ایمانی خوشخو، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین پارسایی، مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی ارسال شده به شرح زیر است:
جناب آقای صفار هرندی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
با سلام
چندی است از گوشه و کنار، اخباری مبنی بر کاهش رقمی بالای ۳۰میلیارد ریال از بودجه مصوب تئاتر توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی به گوش میرسد که موجبات نگرانی دستاندرکاران و اصناف مختلف تئاتر کشور را فراهم ساخته است.
از آنجا که کلیه برنامهها در عرصه هنرهای نمایشی و به ویژه خانه تئاتر با مبنا قرارداد بودجه ۷۶میلیارد ریالی سال ۸۵ طراحی شده، لذا کاهش بودجه لطمات جبرانناپذیری را به بدنه و اساس هنر ملی تئاتر وارد خواهد ساخت که بدون تردید ترمیم آن به آسانی امکانپذیر نخواهد بود. چرا که عملیاتی شدن برنامههای تدوین شده نیاز به بودجه لازم، حمایت و امکانات اجرایی خواهد داشت.
در ادامه نامه آمده است: از دیگر سو صنوف دهگانه خانه تئاتر با ارسال نامههای جداگانهای به هیات مدیره این تشکل صنفی خواستار بررسی صحت و سقم مساله کاهش بودجه تئاتر کشور شدهاند و این دغدغه در میان اهالی تئاتر به وجود آمده که با کاهش ناگهانی و بسیار زیاد بودجه، چه سرنوشتی برای برنامههای اجرایی پیشبینی شده مختلف در عرصه هنرهای نمایشی اعم از تولید تئاتر در تهران و شهرستانها، برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی تئاتر، برنامههای آموزشی و پژوهشی و بسیاری دیگر از این دست رقم خواهد خورد.
آقای وزیر!
همان گونه که خود واقفید ایجاد بستری مناسب برای تامین امنیت شغلی، همواره یکی از دغدغههای مشترک مسوولان فرهنگی و هنری و بخش صنفی و بدنه تئاتر کشور بوده و هست. آیا به وجود آمدن وضعیتی که بدان اشاره شد حاصلی جز به خطر انداختن امنیت شغلی دستاندرکاران تئاتر کشور در بخشهای مختلف را نخواهد داشت؟ ساعتها زمان صرف بررسی، تصویب، طراحی و کارشناسی پروژهها و طرحهای مختلف اعم از تولیدی، علمی، آموزشی، صنفی و پژوهشی با توجه به بودجه ۷۶میلیارد ریالی تئاتر شده که اینک بدون تردید با کاهش اینچنینی بودجه معلق شده یا در معرض خطر عدم اجرایی شدن قرار گرفته است.
چه کسی پاسخگوی این زیان گسترده خواهد بود؟ آیا کاهش ۳۰میلیارد ریالی بودجهای که مصوب شده (که امیدواریم فقط شایعهای باشد و بس) حاصل یک کار دقیق علمی و محاسباتی بوده و یا بر اساس سلیقه مسوول و یا مسوولان مربوطه، چنین رقم بالایی که پایه و اساس فعالیتهای تئاتری در بخشهای گوناگون را مورد تهدید قرار داده از کل بودجه کسر گردیده است؟
هیات مدیره در ادامه نامه چنین آورده:
جناب آقای صفار هرندی!
بدون تردید اهالی تئاتر نباید اینچنین مورد ظلم واقع شوند و حقوق قانونی شان به آسانی پایمال گردد. انتظار و خواست جامعه تئاتر کشور از جنابعالی به عنوان سکاندار عرصه فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران این است که در راه احقاق این حقوق با دستاندرکاران عرصه هنرهای نمایشی همراه شده و ایشان را یاری دهید تا حق مسلم تئاتر کشور پایمال نشود و بودجهای که بعد از گذشت سالها خون دل خوردن تئاتریها، امسال خود را اندکی به نیاز فراوان این عرصه نزدیک ساخت این گونه مورد بیمهری قرار گیرد که باز هم تئاتر ملی کشورمان دست به گریبان با مشکلات ریز و درشت که نشات گرفته از کمبودها و تنگناهای مالی و... است در مظلومیت خود باقی بماند و در نهایت نیز موفق به کسب جایگاه واقعی، شایسته و در شان خود نشود.
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی!
تا چه زمانی باید از فقر امکانات نمایشی سخن بگوییم؟ خانواده تئاتر کشور تا چه زمانی باید سکوت کرده و صبر پیشه سازند؟
با احترام فراوان
هیاتمدیره خانه تئاتر
ارسال نظر