ایستگاه سلامتمدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت:
سحری باید ویژگی وعده ناهار را داشته باشد
ایسنا - یبوست، سوءهاضمه و نفخ، افت فشار خون، سردرد، افت قند خون، گرفتگی عضلات از جمله مشکلات رایج در ماه مبارک رمضان است که با راهحلها و توصیههای تغذیهای قابل رفع است. دکتر سیدمرتضی صفوی ایران، با بیان این که یبوست ممکن است باعث ایجاد هموروئید (بواسیر) و سوءهاضمه همراه با احساس پری معده شود، گفت: از دلایل بروز یبوست مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نانهای تهیه شده از آرد سفید، نان لواش و فانتزی و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی خمیر است.
وی مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویهدار، غذاهایی مثل تخممرغ، کلم، عدس، نوشابههای قندی و گازدار نظیر کولا را از دلایل بروز سوءهاضمه در ایام ماه مبارک رمضان عنوان کرد و افزود: برای درمان سوءهاضمه باید از مصرف آنها خودداری شود.
دکتر صفوی ادامه داد: تعریق زیاد، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش از علایم افت فشار خون است که خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف مایعات و نمک از راههای درمانی آن محسوب میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با بیان این که سردرد روزهدار به علت عادت به مصرف کافئین و تنباکو و قطع آن، خستگی و عدم استراحت و خواب کافی است، به ایسنا گفت: بهتر است یک تا دو هفته قبل از آغاز ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین کاهش یابد و جایگزین مناسبی مصرف شود و چنانچه سردرد روزهدار به علت افت فشار خون بسیار جدی باشد روزه باید شکسته شود.
وی با بیان این که به منظور جلوگیری از بروز گرفتگی عضلات روزهدار باید مواد غذایی غنی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم را مصرف کند گفت: افزایش اسید در معده خالی باعث بروز عوارضی مثل زخم معده، سوزش سر دل و ورم معده میشود، این در حالی است که مصرف غذاهای ادویهدار، نوشابههای گازدار و نیز قهوه وضعیت را بدتر میکند، لذا مبتلایان به زخم معده و یا ناراحتیهای گوارشی برای روزهداری باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.
دکتر صفوی با بیان این که تشکیل سنگ کلیه در افراد با مصرف کم مایعات رخ میدهد، اظهار کرد: در ایام ماه مبارک رمضان مایعات باید به وفور مصرف شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با بیان این که چنانچه فاصله بین دو وعده غذایی بیش از ۱۰ساعت نباشد قند خون به میزان طبیعی حفظ میشود، ادامه داد: در گرسنگیهای طولانی مدت و روزه بیسحری قند خون به کمتر از میزان طبیعی میرسد که این موضوع در نوجوانان خطرناک و سبب تحلیل رفتن عضلات میشود.
وی ماکارونی، ته دیگ و آش رشته را به علت ایجاد تشنگی غذای مناسبی برای سحر ندانست و در ادامه بر استفاده از سالاد و هندوانه در سحر برای رفع عطش در طول روز تاکید کرد.
ارسال نظر