نگاه‌سوم‌ـ مراسم جشنواره طنز ۱۸کلمه‌ای با حضور رییس و مسوولان صداوسیما و نهادهای فرهنگی برگزار شد. اختتامیه جشنواره که روز دوشنبه برگزار شد، با سخنرانی شهرام گیل‌آبادی ادامه یافت.

وی درباره نحوه جذب آثار، اینگونه توضیح داد: مجراهای ارتباطی مانند تلفن یارای جذب آثار را نداشتند و ما به اجبار از پیام کوتاه، سایت پارازیت استفاده کردیم و به مدد این کار تا ۱۲شهریور آثاری بالغ بر ۵هزار اثر به دبیرخانه جشنواره راه یافت.

گیل‌آبادی در ادامه گفت: هفت‌هزار اثر در مرحله اول گزینش شد. سپس ۳۰۰ اثر به هیات داوران معرفی شد که تعدادی شایسته دریافت جایزه شدند.

بعد از وی نوبت به عزت‌ا... ضرغامی رسید و اظهار داشت:‌ بحث طنز به‌رغم محتوای شادی که دارد جزو بحث‌های جدی و اساسی است که به لحاظ تئوری و نظری مطالب زیادی را در برمی‌گیرد.

وی در این خصوص گفت: طنزپرداز باید مشکلات واقعی مردم را ترسیم کند و باعث هدایت جامعه شود، و صداوسیما آمادگی این را دارد که برای طنز فاخر هرگونه هزینه‌ای را بپردازد.

در ادامه مراسم موسیقی جام‌جهانی اجرا و آثار شعر و نقد خوانده شد.

بنابراین گزارش، در بخش شعر عبدا... مقدمی به عنوان نفر اول،‌ حسام‌الدین مقامی‌کیانفر دوم و مهدی استاداحمد نفر سوم شناخته شدند و از مریم بابایی تقدیر به عمل آمد.

همچنین در بخش ویژه، کبری بابایی و مصطفی حسن‌زاده جوایز را از آن خود کردند. در بخش نثر نیز امید اسماعیلی رتبه اول را به خود اختصاص داد و از عباس حسین‌نژاد و عباس قدیری محسنی تقدیر شد.

جایزه عبید زاکانی نیز به استاد طنز، منوچهر احترامی اهدا شد.

در طول این جشنواره بیانیه‌ای توسط هیات داوران قرائت شد. این بیانیه به شرح زیر می‌باشد:

«این بار عوام بر خواص پیشی جستند و هزاران شوخی و لطیفه و جوک و شعر و نثر داخل و خارج محدوده ساختند تا نتایج ناگوار فوتبال را به حلاوت طنز گوارا سازند. یعنی اسم شکست‌ها را بگذارند تجربه‌اندوزی و بلاتشبیه مثل همین مسوولان خودمان خم به ابرو نیاورند.

جشنواره طنزهای ۱۸کلمه‌ای روی همین موج سوار شد اما موج استقبال چنان گسترده بود که بیا و تماشا کن.

باری، داوری مرحله نخست بر این قرار بود که از میان آثار، آنچه مبتنی بر اصول جشنواره و مقررات اعلام شده است، انتخاب شود. بین آثاری که: یکم طنز باشد، نه هزل و هجو و هتاکی و عصبانیت و از این قبیل، دوم اینکه ۱۸کلمه باشد، سوم اینکه مربوط به موضوع فوتبال و جام‌جهانی باشد و در نهایت غلط نگارشی فاحش نداشته باشد.

مجموعه آثاری که مقررات را رعایت کرده بودند و در اختیار داوران قرار گرفت و در نهایت با توافق هیات داوران قرار شد این عده معدود به عنوان منتخبان و شایستگان تقدیر معرفی شوند و خوشحال شوند و دعاگو باشند و یک عده کثیر حالشان گرفته شود و دعای خیرشان بدرقه راه داوران و مسوولان جشنواره باشد از جمیع جهات.»