هر ایرانی در سال 38هزار‌تومان مرغ می‌خورد

فارس‌ـ دبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی ایران گفت: افزایش ۵ تا ۷‌درصدی قیمت گوشت مرغ در سال‌جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته با توجه به افزایش هزینه‌ نهاده‌های تولید، منطقی است. علی آذروش افزود: هزینه تمام شده تولید هر‌کیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری در سال گذشته ۱۰۰۰ تا ۱۰۵۰‌تومان بود و این رقم امسال به ۱۰۵۰ تا ۱۱۰۰‌تومان رسیده است.

وی افزود: کاهش قیمت و کاهش مصرف گوشت مرغ در سال گذشته که به دلیل شایعه بروز آنفلوانزای پرندگان بود، باعث دلسردی مرغداران و کاهش جوجه‌ریزی مرغ‌های مادر شد که اثر آن ۱۰تا ۱۵‌درصد تولید نرخ داد که با توجه به افزایش مجدد تقاضا و جایگزینی گوشت مرغ به جای گوشت قرمز، باعث افزایش حدود ۷‌درصدی قیمت گوشت مرغ شد.

آذروش گفت: تولید گوشت مرغ در سال‌جاری طبق پیش‌بینی و برنامه وزارت جهاد کشاورزی به مرز ۳/۱‌میلیون تن می‌رسد، ولی پیش‌بینی می‌شود با توجه به رشد مصرف گوشت مرغ حدود ۳۰ تا ۵۰‌هزار تن کسری داشته باشیم که همین کسری بر افزایش قیمت موثر باشد.

دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی ایران گفت: سرمایه مورد نیاز صنعت مرغداری برای تولید ۳/۱میلیون تن گوشت مرغ در سال حدود ۲۷۰۰‌میلیون‌دلار یا حدود ۲۷۰۰میلیارد ‌تومان است.

آذروش گفت: سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور ۵/۱۸‌کیلوگرم و سرانه مصرف تخم مرغ ۱۰‌کیلوگرم در سال است.

وی گفت: هر نفر در طول سال ۳۷ تا ۳۸‌هزار ‌تومان از در آمد سرانه‌اش را صرف مصرف پروتئین مرغ و تخم‌مرغ می‌کند که با توجه به سرانه در آمد ۲۵۰۰‌دلار یا حدود ۵/۲‌میلیون ‌تومان در سال، این رقم قابل توجه نیست.

آذروش ادامه داد: سیاست وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی برای افزایش سرانه مصرف پروتئین از ۲۲‌گرم به ۲۹‌گرم در پایان برنامه چهارم توسعه، ایجاب می‌کند که صنعت مرغداری مورد توجه قرار گیرد.

دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی ایران با اشاره به لزوم صادرات مرغ و تخم مرغ برای پویایی این صنعت گفت: تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ آرام آرام به سمت تولید کالای کیفی و کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در تولید مرغ و تخم مرغ حرکت می‌کنند.

وی گفت: در حالی که کارشناسان بهداشت میزان آفلاتوکسین مرغ و تخم مرغ را کمتر از ۲۲ واحد PPB مجاز می‌دانند، تولید مرغ و تخم مرغ کشور با کمتر از۲۰ واحد PPB صورت می‌گیرد که نشان از سلامت محصول دارد.

آذروش گفت: عادت غلط مصرف مرغ‌های چاق در جامعه کم کم باید با فرهنگ سازی توسط دولت عوض شده و مرغ را به صورت جوجه ۴۲روزه و با وزن کمتر مصرف کنند، زیرا هم از نظر اقتصادی به نفع مرغدار است و هم مرغ از سلامت بیشتری برخوردار است.