مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب طی گفتوگوی مطبوعاتی اعلام کرد
ایراد به محاسبات ژاپنی ها در میدان آزادگان
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب روز پنج شنبه در یک نشست خبری آمادگی و توانایی شرکت متبوع خودرا برای توسعه میدان نفتی آزادگان اعلام کرد و با اشاره به اینکه تاکنون فعالیتهای مطالعه، اکتشاف و شناسایی میدان آزادگان به کلی از سوی نیرویهای ایرانی انجام شده است، افزود: تاکنون شش حلقه چاه در این میدان به بهرهبرداری رسیده و در صورت لولهگذاری حدود ۱۰۰کیلومتر دیگر نیز میتوان روزانه حدود ۶هزار بشکه از این میدان استخراج و درآمد ارزی برای کشور ایجاد کرد.
هزینه توسعه میدان آزادگان را که ژاپنیها حدود سهمیلیارد دلار برآورد کردهاند، درست نمیبینیم. اجرای طرح توسعه این میدان با حدود ۵/۱میلیارد دلار قابل انجام است
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب روز پنج شنبه در یک نشست خبری آمادگی و توانایی شرکت متبوع خودرا برای توسعه میدان نفتی آزادگان اعلام کرد و با اشاره به اینکه تاکنون فعالیتهای مطالعه، اکتشاف و شناسایی میدان آزادگان به کلی از سوی نیرویهای ایرانی انجام شده است، افزود: تاکنون شش حلقه چاه در این میدان به بهرهبرداری رسیده و در صورت لولهگذاری حدود ۱۰۰کیلومتر دیگر نیز میتوان روزانه حدود ۶هزار بشکه از این میدان استخراج و درآمد ارزی برای کشور ایجاد کرد. به گزارش ایسنا، سیفا... جشنساز گفت: هزینه توسعه این میدان را که ژاپنیها حدود سهمیلیارد دلار برآورد کردهاند، درست نمیبینیم. اجرای طرح توسعه این میدان با حدود ۵/۱میلیارد دلار قابل انجام است.
جشنساز افزود: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در زمان جنگ تحمیلی که تحت شدیدترین حملات و تحریمهای اقتصادی قرار داشت، توسعه میدان نرگسی و قلعه نار را انجام داد. بنابراین با توجه با شرایط کنونی کشور و پیشرفتهای فنی قابل ملاحظه بهدست آمده، قطعا توانایی توسعه میدان آزادگان را خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان تنها به دلیل تامین نشدن منابع مالی از داخل کشور، به پیمانکار خارجی واگذار شده بود.
جشنساز گفت: قرارداد این پروژه با تخفیف ۷۰۰میلیون دلاری به ایران از طرف شرکت ژاپنی بسته شد و پس از گذشت زمان و پیش آمدن مسائل هستهای کشورمان، این شرکت هر روز بازی جدیدی را آغاز کرده است.
وی همچنین گفت: هم اینک توسعه میدان نفتی آزادگان به دو شرکت ایرانی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت مهندسی توسعه نفت پیشنهاد شده است که البته گفته میشود شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در اولویت واگذاری توسعه این میدان نفتی قرار دارد.
جشنساز یادآور شد: از دیدگاه کارشناسی و تخصصی، توسعه میدان نفتی آزادگان کاملا در حوزه عمل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قراردارد و این شرکت توانایی توسعه این میدان را دارد.
وی خاطرنشان کرد: طرحی به وسیله معاونت فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تهیه شده که در آن روشهای توسعه میدان، منابع تامین مالی طرح توسعه میدان و همچنین آمادگی کامل شرکت برای توسعه این میدان اعلام شده است.
این طرح برای مسوولان وزارت نفت فرستاده شده است.
وی با اشاره به پیشنهاد دو روش توسعه میدان نفتی آزادگان به مسوولان وزارت نفت گفت: در روش اول که پلکانی نامیده میشود، ابتدا چاه در میدان حفر میشود و نفت هر چاه پس از استخراج به ایستگاههای بهرهبرداری هدایت و پس از آن به فروش میرسد. شرکت نیز از محل فروش نفت میدانها، توسعه میدان و حفر چاههای دیگر را ادامه میدهد که در این روش منابع مالی طرح نیز تامین خواهد شد.
جشنساز اظهار داشت: روش دیگر نیز مانند روشی است که هم اینک در توسعه میدان نفتی دارخوین در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه امروز اولویت جذب نیروی انسانی در مناطق نفتخیز جنوب با جذب نیروی بومی ساکن مناطق عملیاتی از جمله خوزستان، بوشهر، ایلام، لرستان و کهکیلویه و بویراحمد است، عنوان کرد: این اولویتگذاری در استخدام افراد مورد نیاز به دلیل بومیگرایی در شرکت نیست، بلکه به دلیل وضعیت خاص آب و هوا و شرایط منطقه خوزستان و استانهای در حوزه عملیاتی شرکت است. اگر افرادی از استانهایی کهدارای آب و هوایی متفاوت با آب و هوای استان است به کارها در حوزههای عملیاتی گمارده شوند، پس از یک مدت فعالیت به دلیل ناتوانی از تحمل شرایط و مطابقت نداشتن با وضعیت آب و هوایی به شهرهای دیگر مهاجرت میکنند و شرکت در این بخش ضرر خواهد کرد. این موضوع به صورت کامل مورد تایید مقامات وزارت نفت نیز است.
جشنساز با اشاره به اینکه تمام تلاشهای شرکت برای تولید صیانتی از مخازن و افزایش ضریب بازیافت مخازن با توجه به جدیدترین روشهای علمی و برداشت صیانتی است، افزود: در هیچ جای دنیا با توجه به روشهای برداشت موجود توانایی استفاده از ۱۰۰درصد ذخایر هیدورکربوری در مخزن وجود ندارد و تنها تلاش میکنند که درصد برداشت در میادین را با پیشرفت تکنولوژی افزایش دهند.
وی درباره میزان اعتبارات اختصاص یافته به توسعه میادین نفتی و استخراج نفت در مناطق نفتخیز جنوب گفت: متاسفانه در مدت حدود هشت سال گذشته سرمایهگذاری چندانی در مناطق نفتخیز جنوب در مقایسه با میادین بزرگ گازی از جمله پارس جنوبی که تاکنون حدود ۲۶میلیارد دلار سرمایهگذاری شده انجام نشده است.
جشنساز ادامه دارد: با توجه به پایان عمر مفید خیلی از تاسیسات شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز مناطق نفتخیز جنوب و نیاز به افزایش ضریب برداشت از مخازن باید نگاه ویژه به اختصاص اعتبارات به مناطق نفتخیز جنوب شود. جشنساز با بیان اینکه امسال حدود ۹۰۰میلیارد تومان برای تامین نیازهای مالی شرکت از سازمان مدیریت و برنامهریزی درخواست شده بود که این سازمان با پرداخت ۷۰۰میلیارد تومان از این مبلغ موافقت کرد افزود: ولی بر اساس تجارب و شنیدهها عملا حدود ۵۰۰میلیارد تومان به شرکت اختصاص خواهد یافت.
با این حال وعده داده شده است که امسال حدود ۲۰۰میلیون دلار از محل اعتبارات حساب ذخیره ارزی برای فعالیتهای شرکت ملی مناطق نفتخیز برداشت شود که طی چند روز آینده وضعیت آن مشخص خواهد شد.
جشنساز در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد وجود چه تعداد بلوک اکتشاف نفت در خوزستان خاطرنشان کرد: کل کشور به ۱۶ بلوک تقسیم شده است که از این میان با توجه به انجام فعالیتهای اکتشافی گسترده در اکثر نقاط خوزستان تنها بلوک دشت آبادان در خوزستان برای اکتشاف تعریف شده است. مطالعات لرزهنگاری در این بلوک در حال اجرا است و پس از انجام این مطالعات در آینده به مناقصه گذاشته خواهد شد.
وی ادامه داد: عمده بلوکهای اکتشافی تعریف شده در مرکز و شرق کشور و بخشی نیز در غرب کشور قرار دارند.
جشنساز گفت: به دلیل نبود پتانسیل تولید ۵/۵میلیون بشکه در روز از مخازن نفت کشور و تامین نشدن منابع مالی قادر به تولید ۵/۵میلیون بشکه نفت تا پایان برنامه پنج ساله چهارم نیستیم.
امیدواریم در کشور پتانسیل تولید نفت ۵/۴میلیون بشکه در روز را تا پایان برنامه به دست آوریم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به سیاستهای کلی وزارت نفت گفت: امروز دیگر در دنیا خام فروشی نفت معنی ندارد و جلوی آن را میگیرند. باید نفت خام پس از تولید به فرآوردههای دیگر و پس از افزایش ارزش افزوده صادر شود. این سیاست بسیار سیاست خوبی است که در وزارت نفت در حال پیگیری است. در حال حاضر ساخت مجتمعهای عظیم پتروشیمی در سراسر کشور به همین منظور انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: کاری که متاسفانه در گذشته انجام نشده است این است که به عنوان مثال در پروژههای نفتی حدود ۱۰۰۰میلیارد تومان هزینه شده است، اما حدود ۱۰۰میلیون تومان در بخش بهسازی آب مناطق اطراف آن پروژه هزینهشده است که در همین رابطه امسال اعتبارات ویژهای به مناطق که عملیات استخراج نفت در آن انجام میشد، اختصاص داده شده است.
وی اظهار داشت: در بخش اجرایی پروژههای عمرانی در مناطق مجاور مناطق عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب امسال حدود ۵۰میلیارد تومان پروژه عمرانی در دست اجرا دارد که ۳۵میلیارد تومان از این پروژهها در استان خوزستان اجرا و بقیه اعتبار پروژهها در استانهای دیگر در حوزه عملیاتی شرکت هزینه شده است.
جشنساز گفت: این پروژههای عمرانی در ساخت مدارس جدید، مساجد، فرهنگسراها، ورزشگاهها و استخرهای سرپوشیده در شهرهای امیدیه، مسجدسلیمان، آغاجاری، اهواز، بهبهان و هفتگل استان خوزستان تعریف شده که برخی در حال اجرا است. براساس این گزارش، وی درباره اختصاص ۵/۳میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت نفت برای خرید منازل مسکونی که در ناحیههای خطرناک نفت و گاز واقع شدهاند، گفت: در گذشته منازل مسکونی مردمی که در محلهای غیرمجاز قرار داشتند، خریداری میشد که اجرای این طرح تجربه ناموفقی داشت. هم اکنون برای افزایش ضریب موفقیت طرح با استانداری خوزستان برای چگونگی اجرای بهتر این طرح در حال رایزنی هستیم. جشنساز گفت: در گذشته عدهای از شرکت ملی مناطق نفتخیز بابت فروش خانهها، پولهایی دریافت میکردند، ولی دوباره در محدودههای خطرناک نفت و گاز آغاز به ساخت و ساز میکردند.
وی اظهار داشت: اولویت اجرای طرح خرید منازل مسکونی با ۱۲۰ دستگاه منزل مسکونی واقع در دره خرسان مسجدسلیمان است. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب درباره پروژه توسعه میدان مسجدسلیمان گفت: برنده مناقصه این پروژه یک شرکت کانادایی است که این شرکت پروژه را به پیمانکار چینی واگذار کرده است. شرکت چینی نیز تقاضای افزایش مبلغ پیمان را دارد.
جشنساز یادآور شد: تولید کنونی نفت این میدان ۴هزار بشکه نفت در روز است که پس از انجام پروژه در میدان، تولید این میدان به ۲۰هزار بشکه نفت در روز میرسد.
وی با تاکید بر اینکه امروز هشت میدان که نفت تولیدی آنها عمده صادرات شرکت را تشکیل میدهند، به نیمه دوم عمر خود رسیدهاند، افزود: اگر یکدرصد ضریب بازیافت از مخازن را در میادین تحت عملیات شرکت افزایش دهیم، میزان نفت افزایش یافته، بیشتر از مقدار استخراج شده ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته خواهد بود.
با این حال وی به این نکته نیز اشاره نمود که افزایش ضریب بازیافت از مخازن مناطق نفتخیز جنوب کشور نیازمند تکنولوژیهای پیشرفته و هزینههای بسیار زیاد است و هر مقدار افزایش تولید، نیازمند روشهای حفاری پیچیده و روشهای مختلف افزایش فشار مخزن دارد.
ارسال نظر