نخستین جشنواره بینالمللی تعاونی های برتر هفته آینده برگزار میشود
(۱۳ شهریور) برگزار میشود.
سمانه شاهنوری - نخستین جشنواره تعاونیهای برتر در سطح کشور هفته آینده و همزمان با روز ملی تعاون
(۱۳ شهریور) برگزار میشود. محمد ناظمی اردکانی، وزیر تعاون دیروز در جمع خبرنگاران ضمن بیان مطلب فوق، گفت: این جشنواره با حضور ۱۴ شرکت تعاونی از هر استان و دو اتحادیه تعاونی که در سطح کشور برترین شناخته شدهاند، برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی و معرفی تعاونیهایی دانست که با بهکارگیری ساز و کارهای علمی، فنی و مدیریتی در ارائه خدمات، تولید کالا و محصولات در زمینهها و گرایشهای مختلف برتری خود را به اثبات رساندهاند. ناظمی اردکانی در خصوص نحوه انتخاب تعاونیهای برتر گفت: گرایشهای مورد نظر در انتخاب تعاونیهای برتر شامل: کشاورزی، صنعتی، معدنی، خدمات، فرش دستباف، حمل و نقل، مسکن، عمرانی، تامین نیاز مصرفکنندگان، تامین نیاز صنوف خدماتی و مصرف آموزشگاهی است.
وی با اشاره به پیشرفت عملکردی در بخش تعاون افزود: در یک سال گذشته بیش از ۸هزار تعاونی در سراسر کشور ایجاد شده است و نزدیک به ۱۹هزار تاسیس تعاونیها به سیستم بانکی ارائه شده است.ناظمی اردکانی گفت: انتظار میرود تا پایان سال جاری ۱۳۰هزار فرصت شغلی از طریق اجرای این طرحها ایجاد شود که این عملکرد کمی نشاندهنده تحقق اهداف کیفی بخش تعاون است.وزیر تعاون در بخش دیگری از سخنان خود بر ارزیابی عملکرد وزارت تعاون در دولت نهم و رویکرد بخش تعاونی اشاره کرد و گفت: در رویکرد جدید بخش تعاون بسیاری از موانعی که وجود داشت برطرف شد و برای آنکه در آینده شاهد توسعهیافتگی بخش تعاون در کشور باشیم، شرایط لازم فراهم شده است. وی تاکید کرد: بخش تعاون ایران باید الگویی در مجامع بینالمللی تعاون باشد تا ابتکارات نوین و راهکارهای جدید مورد استقبال مسوولان ارشد اتحادیه بینالمللی تعاون قرار گرفته شود.
یوسف حجت، معاون تحقیقات و آموزش وزارت تعاون نیز در این نشست خبری گفت: تا پایان امسال ۲۰هزار تعاونی در سطح کشور ایجاد میشود که با توجه به تشکیل ۸هزار تعاونی در ۵ ماه اول سال جاری تاکنون طبق برنامه پیش رفتیم. وی افزود: تعداد کل تعاونیهای موجود در سطح کشور ۹۰هزار شرکت است و ده درصد از کل تعاونیهای موجود در سطح کشور طی ۵ ماه اول امسال ایجاد شده است.حجت ضمن بیان اینکه سهم بخش تعاون از ۵درصد موجود باید به ۲۵درصد در اقتصاد کشور برسد، افزود: با توجه به اینکه روش سنتی تشکیل تعاونیها اشباع شده، باید روش مدرن تشکیل تعاونیها را در دستور کار خود قرار دهیم.
سند توسعه بخش تعاونی کشور بر اساس اصل ۴۴ تدوین شد
همچنین به گزارش خبرنگار پارلمانی «مهر»، وزیر تعاون در حاشیه بازگشایی نمایشگاه عملکرد و توانمندیهای این وزارتخانه در محل دائمینمایشگاههای مجلس شورای اسلامی، مهمترین دستاورد وزارت تعاون در یک سال گذشته را شناسایی ظرفیتهای موجود در بخش تعاونی سراسر کشور و بهرهبرداری از این ظرفیت بزرگ عنوان کرد.
خبرنگاری از وزیر تعاون در خصوص اقدامات این وزارتخانه برای اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی سوال کرد که ناظمیاردکانی پاسخ داد: سیاستهای کلی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری پنج بند دارد که بند آخر آن به توسعه تعاونیها در سراسر کشور اختصاص دارد.
وی با تاکید بر اینکه سایر بندها نیز با موضوع تعاونیها مرتبط است افزود: درباره بند ب سیاستها، سند توسعه بخش تعاونی تدوین و پس از تایید کارشناسان به سازمان مدیریت و برنامهریزی ارائه شده و تصویب آن در مرحله نهایی قرار دارد.
وزیر تعاون تصریح کرد: بر اساس سند مذکور که امسال سال اول اجرای آن تعیین شده، اهداف بخش تعاونی پیگیری میشود.
وی همچنین از تدوین استراتژی توسعه به تعاونیهای کشور برای ده سال آینده خبر داد و متذکر شد: استراتژیهای ارائه شده در این زمینه در نمایشگاه عملکرد و توانمندیهای وزارت تعاون که در خانه ملت برپا شده در معرض دید قرار گرفته تا نمایندگان ملت و سایر مراجعهکنندگان نظرات خود را در خصوص آن ارائه دهند تا چنانچه نیاز به اصلاح باشد اقدام شود.
وی تصریح کرد: بر اساس این سند اهداف کمی و کیفی ۱۵ سال آینده تعاونیهای کشور طراحی شده تا در این زمینه رشد ۲۵درصدی اقتصاد ملی حاصل شود.
وزیر تعاون همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس بند ج سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری وزارت تعاون مکلف شده تعاونیهای شهرستانی را تاسیس کند که بر اساس این بند اساسنامه تاسیس تعاونیهای مورد نظر تدوین و به وزارت اقتصاد و دارایی ارائه شده است.
ناظمیاردکانی در پایان خاطرنشان کرد: برای تحقق بند ج سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به موازات تدوین اساسنامه که مراحل نهایی خود را طی میکند، شرکتهای تعاونی مذکور در ۳۳۸ استان و شهرستان تاسیس شده است.
ارسال نظر