رییس مجلس شورای اسلامی در جمع مدیران مسوول و سردبیران عضو انجمن روزنامه‌های غیردولتی، مجلس و مطبوعات را در هویت و طبیعت مشترک دانست و گفت: مجلس و مطبوعات به ساختمانی شبیه هستند که پنجره آنها رو به مردم باز می‌شود.

به گزارش ایسنا، غلامعلی حدادعادل، مجلس را خانه ملت و نمایندگان را مسوول در برابر ملت خواند و گفت: وظیفه مطبوعات نیز اطلاع‌رسانی به مردم است چرا که عرصه آن عرصه ملی و توده مردمی است. وی با بیان اینکه از قدیم مطبوعات را به عنوان رکن چهارم مشروطیت می‌خواندند، خاطرنشان کرد: مجلس هفتم از آغاز که دارای هویت سیاسی مشخص بود، تلاش کرد تا فضای ارتباط و کار خبری را در مجلس منطقی کند. حدادعادل با تاکید بر‌اینکه در‌حال‌حاضر ارتباط خوبی با خبرنگاران در مجلس وجود دارد، تصریح کرد: در رابطه ما با خبرنگاران و روزنامه‌ها گره‌ کوری وجود ندارد. چرا که مدت‌هاست خبری از تنش یا بن‌بست در ا‌رتباط با خبرنگاران و رسانه‌ها شنیده نشده است.

او با بیان اینکه برای دسترسی خبرنگاران به خبر کارهای خوبی در مجلس صورت گرفته است، به مصاحبه‌های مطبوعاتی خود اشاره کرد و گفت: خوشبختانه مصاحبه‌های مطبوعاتی هر دو هفته یک‌بار و با نظم خاص برگزار می‌شود. هیچ گاه نیز در مصاحبه‌ها فضای تلخ و تیره به وجود نیامده است.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: امروزه اداره‌ هیچ کشوری بدون همکاری مردم میسر نخواهد بود، در عین اینکه همکاری مردم نیز بدون اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها امکان‌پذیر نیست.

حدادعادل با بیان اینکه «مطبوعات به عنوان بخش‌خصوصی رسانه‌ها، ‌ابزار اطلاع‌رسانی خوبی هستند» تصریح کرد: امروزه حضور مردم در صحنه‌ها به عنصر امنیت ملی تبدیل شده است. وی با بیان اینکه «نقش مطبوعات حیاتی است»، خاطرنشان کرد: ما نباید از نقد مطبوعات نگران باشیم، کسانی باید از نقد بترسند که خطاکار باشند. وی افزود: همچنین دولت‌هایی باید از نقد بترسند که دستشان آلوده باشد.

رییس مجلس با تاکید بر اینکه «در نظام جمهوری اسلامی ایران شرایط سالم و خوبی برپا است»، اظهار کرد: اگرچه ممکن است افرادی دچار خطا شوند، اما فضای انقلاب و کشور اسلامی است.

حدادعادل گفت: به‌رغم مشکلات صنفی و فنی در مطبوعات، فضای مطبوعاتی کشور، فضای مناسب‌تری نسبت به هفت تا هشت‌‌سال قبل است. ما امروز شاهد افراط و تفریط در مطبوعات نیستیم‌، به‌ گونه‌ای که امروز نه تنها امنیت شغلی برای مطبوعاتی‌ها وجود دارد، بلکه امنیت فکری برای دیگران نیز موجود است. آمار توقیف روزنامه‌ها در چند سال اخیر این واقعیت را ثابت می‌کند. تعداد روزنامه‌های بسته شده بسیار کم است و این نشان می‌دهد که فضا نسبت به قبل، طبیعی‌تر شده است.

رییس مجلس برپایی انجمن صنفی روزنامه‌ها را کار مثبتی دانست و تصریح کرد: شما می‌توانید تحت این عنوان با مقامات کشور صحبت کنید‌، چراکه این مساله اقدامی درست و منطقی است.

وی با بیان اینکه «این نوع تشکل‌های صنفی پیش از این نیز وجود داشته و نتیجه داده است»، افزود: ما باید یاد بگیریم که در حکومت‌داری و حکمرانی به حرف هم گوش کنیم‌، چراکه گوش کردن به حرف دیگران سخت‌تر از حرف زدن است.

وی آزادی و قانون را نیز دو روی یک سکه دانست و گفت: هرکس مدافع آزادی است باید مدافع قانون نیز باشد. بنابراین به همان اندازه که حرمت آزادی را پاس می‌داریم، حرمت قانون را نیز باید پاس بداریم.

حدادعادل خطاب به اصحاب مطبوعات یادآور شد: شما در دیالکتیک قانون و آزادی در تردد هستید‌، بنابراین باید هر دو را حفظ کنید. وی خاطرنشان کرد: اگر نیاز واقعی برای اصلاح قانون مطبوعات وجود داشته باشد، مجلس و وزارت فرهنگ کمک خواهند کرد تا عیب و نقص قانون مطبوعات با گذشت زمان برطرف شود.

حدادعادل با بیان اینکه «داشتن رنگ سیاسی روزنامه‌ها و انتشار افکار گروهی خاص عیب نیست»، گفت: انتشار افکار گروه‌های مختلف کاملا طبیعی است اما علت مراجعه‌ مردم به روزنامه اطلاع‌رسانی است‌، بنابراین اگر تیترها و مطالب جهت‌دار باشند، مخاطب آنها کمتر خواهند بود.

رییس مجلس ادامه داد: در جلسات دو هفته یکبار با خبرنگاران نیز این واقعیت احساس می‌شود که فضای غالب در گفت‌‌و‌شنودها، فضای اطلاع‌رسانی نیست، بلکه براساس مچ‌گیری و فضای از قبل طراحی شده پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه «برخی خبرنگاران در قالب سوال حرف خود را می‌زنند» گفت: این فضا، فضای مردمی نیست. وی افزود: در قضیه‌ بنزین که تصدیق می‌کنم یکی از اموری است که در‌حال‌حاضر اطلاع‌رسانی دقیق درباره آن دشوار است، شبکه‌ یارانه‌ای گسترده‌ای در کشور برپا شده است که حتی باید دورافتاده‌ترین نقاط را نیز بهره‌مند کند. اما کشور ما برای این زیرساخت‌ها آماده نیست. در عین حال از دولت خواسته شده است تا این امکان را مهیا کند‌، لذا طبیعی است که کسی نتواند بگوید که در چه روزی کلید این عمل خواهد خورد.

حدادعادل با بیان اینکه «نیت ما در قضیه‌ بنزین رفع نیاز از خارج از کشور می‌باشد» گفت: قصد داریم تا فرهنگ شخصی‌سواری و تک‌سرنشین بودن را به خودروی عمومی تبدیل کنیم.

وی افزود: شما باید در عین اینکه در تحلیل‌ها، جهت‌گیری خود را به عنوان صاحب عقیده‌ سیاسی داشته باشید، میدان اطلاع‌رسانی را تنگ نکنید.

رییس مجلس با بیان اینکه «توازن میان سهم اطلاع‌رسانی و جهت‌گیری در نوع مطبوعات ما منطقی نیست»، اظهار کرد: روحیه‌ فقط عیب دیدن و فقط حسن دیدن همچنان به عنوان زنجیر‌ی به پای مطبوعات بسته شده است، در حالی که ما در مسیرهای بسیاری رشد داشته‌ایم.

وی یادآور شد: اگر مقایسه‌ای با کشورهای دیگر صورت گیرد، خواهید دید که در آن کشورها انتقال قدرت آمرانه، توطئه‌آمیز و خشن صورت می‌گیرد اما در کشور ما چهار شخصیت شامل رییس‌جمهوری فعلی و سه رییس‌جمهوری قبلی وجود دارند که با هم زندگی می‌کنند و هر کدام حرف خود را می‌زنند. این دستاورد بزرگی است که پذیرفته شود که با رای مردم یک نفر رود و یک نفر بیاید تا قدرت به طور روان دست به دست شود.

رییس مجلس همچنین با بیان اینکه «اصطلاحات اقلیت و اکثریت به عنوان دو اصطلاح طبیعی در مجلس پذیرفته شده است» گفت: سعی داریم هم اقلیت و هم اکثریت در مجلس حرف خود را بزنند‌، چراکه این مساله یک رشد سیاسی و پیشرفت در کشور محسوب می‌شود. بنابراین شما می‌توانید این پیشرفت‌ها را در مطبوعات نیز تکمیل کنید و حالت سیاه و سفیدی را در مطبوعات بشکنید.

وی در پایان تصریح کرد: با حرکت در این مسیرها می‌توان به رشدی که در سایر جهات پیش آمده و مطبوعات نیز در آن سهیم بودند، جلوتر رفت.