احزاب
بادامچیان: اقتصاد ما بازاری نیست
وی در پاسخ به این سوال که مردم و بازاریها از عملکرد اقتصادی دولت راضی نیستند و حزب موتلفه خود را متکی به نوعی اقتصاد بازاری میبیند گفت: ابتدا باید مفهوم اقتصاد بازار تعریف شود، اقتصادی که در تعیین نرخها وسرمایهگذاری تعادل داشته باشد را اقتصاد بازار میگویند. بازار هم به منزله بازار سرپوشیده نیست، بلکه کل بازار است، مثل بازار آمریکا و بازار ژاپن. این یک مبنایی دارد، یعنی هر کس هر چه میخواهد به بازار بیاورد و دولت هم نرخگذاری نکند و عرضه و تقاضا نرخ را تعیین کند. اگر عرضه زیاد شد نرخ پایین و اگر تقاضا زیاد شد، نرخ گران شود که در این صورت تولید نیز افزایش مییابد.
اسدا... بادامچیان قائم مقام دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با ایسنا در خصوص گرایش اقتصادی حزب موتلفه گفت: اقتصاد ما بازاری نیست.
وی در پاسخ به این سوال که مردم و بازاریها از عملکرد اقتصادی دولت راضی نیستند و حزب موتلفه خود را متکی به نوعی اقتصاد بازاری میبیند گفت: ابتدا باید مفهوم اقتصاد بازار تعریف شود، اقتصادی که در تعیین نرخها وسرمایهگذاری تعادل داشته باشد را اقتصاد بازار میگویند. بازار هم به منزله بازار سرپوشیده نیست، بلکه کل بازار است، مثل بازار آمریکا و بازار ژاپن. این یک مبنایی دارد، یعنی هر کس هر چه میخواهد به بازار بیاورد و دولت هم نرخگذاری نکند و عرضه و تقاضا نرخ را تعیین کند. اگر عرضه زیاد شد نرخ پایین و اگر تقاضا زیاد شد، نرخ گران شود که در این صورت تولید نیز افزایش مییابد. وی با طرح این سوال که آیا این اقتصاد، اقتصاد اسلامی است؟ گفت: صراحتا جواب این سوال منفی است، زیرا اقتصاد اسلامی اقتصادی نیست که اجازه دهد بازار به معنای خرید و فروش کالا آزاد باشد. حتی اقتصاد لیبرالیستی دموکراسی غرب هم اینگونه آزاد نیست. دولت و حاکمیت نمیتواند آن را رها کند، زیرا ماهیت بازار اقتصاد سودطلبی است، بنابراین دولتها باید برای آن سیاستگذاری کنند.
بادامچیان خاطرنشان کرد: حزب موتلفه اسلامی به اقتصاد بازار، اقتصاد آزاد، اقتصاد دولتی و حتی اقتصاد یک بخش از سه بخش اعتقاد ندارد. ما همان اقتصادی که سه بخش قانون اساسی است را قبول داریم اما میگوییم نظام اقتصادی که در آن دمکراسی کاپیتالیستی بخواهد برای ما راهگشا باشد به درد کشور نمیخورد.
بلکه نظام اقتصاد اسلامی بر اساس علم اقتصاد با اصول و مبانی و ضوابط دین اسلام برای ما موثر است.
بادامچیان با بیان اینکه در حزب موتلفه بر روی اقتصاد کارشناسی انجام میشود، گفت: موتلفه از ابتدا هم این اقتصاد را قبول نداشت. بلکه اقتصادی را قبول دارد که اقتصاد بازار آن یعنی عرضه و تقاضا، کارگر و کارمند و فروشنده و خریدار همه با هم در نظام اقتصادی دیده شوند، بنابراین اقتصاد ما اقتصاد بازار نیست ولی در حال حاضر هم از تصمیمات گرفته شده از سوی دولت برخی از بازاریها راضی هستند.
وی در پاسخ به تحلیل کسانی که معتقدند عملکرد اقتصادی دولت نهم و نارضایتی مردم از آن بر احتمال موفقیت اصلاحطلبان در انتخابات آتی افزوده است، گفت: این اعتقاد مربوط به خود اصلاحطلبان است و نمیتوان در مورد آن بحث کرد، اما اگر تحلیلشان این است که مردم از دولت راضی نیستند، باید گفت هر دولتی که بر سر کار میآید توقعات زیادی از او میرود و ما تا زمانی که دوره ریاستجمهوری دوره نهم به پایان نرسد، نمیتوانیم به خوبی قضاوت کنیم. اما اینکه رای آقای احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری دهم کمتر باشد و اصلاحطلبان بتوانند رای بیاورند بسیار بعید است، زیرا آنها هشت سال قدرت را در دست داشتند، اکثر مدیران را تغییر دادند.
مجلس و شورای شهر نیز در دستشان بود. همچنین در آن دوران قیمت جهانی نفت بالا رفت و در داخل نیز اصولگرایان با آنها برخوردی نداشتند. اگر اصلاحطلبان دلشان را به این خوش کردهاند که مشکلات اقتصادی و گرانی باعث میشود تا این دولت در دور بعد رای نیاورد، و آنها میتوانند رای بیاورند، باید گفت که اشتباه فکر میکنند.
ارسال نظر