با تعیین زمان و سطح تیم مذاکرهکننده تا پایان هفته
مذاکره ایران و آمریکا به جریان میافتد
ولتی ۵۸ ساله ساعتی پس از برگزاری نشست مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه در محل تالار آیینه وزارت خارجه حضور یافت و درخواست رسمی آمریکا را به «منوچهر متکی» تقدیم کرد. این اتفاق زمانی رخ داد که هنوز چند روز از مذاکره چند دقیقهای «سیدعباس عراقچی» معاون امور حقوقی و بینالملل وزارت خارجه با «دیوید ساترفیلد» هماهنگکننده امور آمریکا در عراق و «رایان کروکر» سفیر آمریکا در عراق، در حاشیه اجلاس «شرمالشیخ» نگذشته بود. سرانجام دیروز سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران با درخواست آمریکا برای مذاکره در مورد امور عراق موافقت کرده است.
دنیای اقتصاد- یکشنبه گذشته وقتی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد که «اگر آمریکا برای مذاکره درخواست رسمی بدهد آن را بررسی میکنیم»، هیچ کس گمان نمیکرد که یک ساعت پس از آن «فیلیپ ولتی» سفیر سوییس در تهران درخواست رسمی آمریکا را به وزیر خارجه کشورمان تسلیم کند.
ولتی ۵۸ ساله ساعتی پس از برگزاری نشست مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه در محل تالار آیینه وزارت خارجه حضور یافت و درخواست رسمی آمریکا را به «منوچهر متکی» تقدیم کرد. این اتفاق زمانی رخ داد که هنوز چند روز از مذاکره چند دقیقهای «سیدعباس عراقچی» معاون امور حقوقی و بینالملل وزارت خارجه با «دیوید ساترفیلد» هماهنگکننده امور آمریکا در عراق و «رایان کروکر» سفیر آمریکا در عراق، در حاشیه اجلاس «شرمالشیخ» نگذشته بود. سرانجام دیروز سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران با درخواست آمریکا برای مذاکره در مورد امور عراق موافقت کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه خبر داد: در بغداد صورت میگیرد
مذاکره ایران و آمریکا
تمایل آمریکا برای مذاکره با ایران
دنیای اقتصاد - خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از سخنگوی معاون جرجبوش از تمایل آمریکا به مذاکره مستقیم با ایران درباره شرایط عراق خبر داد. لیآنه مکبراید، سخنگوی دیکچنی گفت: امیدواریم به زودی درباره عراق مذاکراتی در سطح سفرا داشته باشیم. این اظهارات پس از آن ایراد شد که خبرگزاریهای بینالمللی از درخواست رسمی آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران و انتقال این درخواست توسط سفارت سوئیس در تهران به وزارت امور خارجه ایران خبر دادند. مکبراید این مذاکره را «کانال بغداد» نامید. چنی که در حال حاضر در قاهره به سر میبرد، وظیفه دارد کشورهای عرب منطقه را به حمایت بیشتر از دولت عراق ترغیب کند.
دنیای اقتصاد- سخنگوی وزارت امور خارجه از موافقت ایران با درخواست دولت عراق برای مذاکره با آمریکا خبر داد.
محمد علی حسینی دیروز در کنفرانس خبری هفتگی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر صحت برخی اخبار درباره مذاکره ایران و آمریکا گفت: دولت ایران در پی رایزنی مقامات و مسوولان عراقی موافقت کرد، در بغداد با طرف آمریکایی در موضوع عراق مذاکره کند. وی با اشاره به اینکه زمان مذاکره و سطح مذاکرهکنندگان تا پایان هفته جاری مشخص میشود، افزود: هماهنگیها برای این گفتوگو از طریق مجاری رسمی و سفارت سوئیس انجام میشود. حسینی در پاسخ به سوالی درباره اهداف و محورهای این گفتوگوها گفت: در این مذاکرات که تنها بر مسائل عراق متمرکز است، کاهش آلام ملت عراق، حمایت و تقویت دولت این کشور، و تقویت و تثبیت امنیت و آرامش در این کشور همسایه را مورد نظر داریم.
پرونده آمریکا سنگینتر میشود
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تعداد دیپلماتهای دربند نیروهای آمریکایی در عراق و اینکه خلاف اعلام وزارت خارجه، آمریکاییها ادعا کردهاند، آنها ۷ نفر هستند گفت: دو نفر دیگر قطعا دیپلمات نیستند. از نیروهای آمریکایی درباره هویت آن دو نفر سوال کردیم که پاسخی نیافتیم، بنابراین از طریق صلیب سرخ تلاش میکنیم درباره هویت آنان اطلاعاتی کسب کنیم.
۵ دیپلمات ایرانی که بر اساس کنوانسیونهای بینالملل از مصونیت دیپلماتیک برخوردار هستند، با حمله غیرقانونی نیروهای آمریکایی در عراق به کنسولگری ایران در اربیل، بازداشت شدند و اکنون سه ماه است که در اسارت نیروهای آمریکایی به سر میبرند. تاکنون آمریکا بر خلاف معاهدات بینالملل مانع از دسترسی کنسولی به این دیپلماتها شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد وضعیت ۵ دیپلمات ربوده شده کشورمان در اربیل عراق و دیدار آنها با خانوادههایشان در بغداد گفت: ۵ مامور کنسولی ما در محل سرکنسولی ایران در اربیل مستقر بودند و به شکل قانونی و با موافقت دولت عراق کار میکردند که مورد هجوم نیروهای آمریکایی واقع شدند. از آن زمان تاکنون سه ماه گذشته است و بهرغم تلاشهای مسوولان ایرانی و عراقی هنوز آمریکاییها با دسترسی کنسولی موافقت نکردهاند. آنها وعدهای را به صلیب سرخ برای دیدار خانوادههای این افراد با آنها در بغداد دادهاند که هنوز تاریخ قطعی آن را اعلام نکردهاند. وی ادامه داد: پیگیریها همچنان ادامه دارد و کمیتهای تشکیل شده است و مجموعه خسارتهای وارده به ساختمان کنسولگری و اسناد و مدارکی که آنجا بوده است و فشارهای وارد شده بر آنها و خانوادههای آنها را و همچنین نقض متعدد کنوانسیونها و قوانین بینالمللی را مورد بررسی قرار میدهد.
حسینی اظهار کرد: این افراد و ساختمان کنسولی کشورمان در اربیل مطابق مقررات و کنوانسیونهای بینالمللی مسوول بودهاند، ولی ماموران آمریکایی همه اینها را نقض کردهاند. ما از طریق سازمانهای بینالمللی این موضوع را پیگیری و درخواست ثبت آن را کردیم و از شورای امنیت نیز درخواست کردیم که به موضوع رسیدگی کند. همچنین در گفتوگوهای متکی و دبیرکل سازمان ملل نیز این موضوع مورد تاکید قرار گرفت.
خبرنگاری پرسید: با توجه به اینکه زمان زیادی از ربوده شدن دیپلماتهای کشورمان در اربیل عراق میگذرد، آیا این نشانگر دیپلماسی کند ما در این خصوص نیست؟ حسینی پاسخ داد: ما به لحاظ دیپلماتیک و استفاده از مجاری رسمی آنچه را که وجود دارد مورد توجه قرار دادیم و از همه ظرفیتها استفاده کردیم. با مسوولان عراقی در سطوح مختلف در این باره صحبت شده است و آنها ابراز خوشبینی کردهاند که گشایشهایی به زودی حاصل میشود. آقای متکی نیز در گفتوگوهایشان با مسوولان عراقی بر این نکته تاکید کردهاند و هر ساعتی که از دستگیری این افراد میگذرد، پرونده نیروهای آمریکایی را سنگینتر میکند.
سفر به اسکاندیناوی راهبردی بود
حسینی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای اسکاندیناوی که در پی سفرهای مسوولان عالی رتبه این سه کشور به ایران صورت گرفته بود گفت: قریب به سه دهه سفری در چنین سطحی به سوئد نداشتیم و در این سفر راهبرد جدید اقتصادی ایران در تعامل با این کشورها مبنی بر متوازن ساختن مناسبات اقتصادی، تجاری با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی کشورها مورد تاکید قرار گرفت و مسائل منطقهای، لبنان، فلسطین و عراق و مسائل بینالمللی از جمله مساله حقوق بشر، مبارزه با تروریسم، خلع سلاح و مساله هستهای کشورمان مورد توجه قرار گرفت.
ارسال نظر