دنیای‌اقتصاد- در انتخابات روز گذشته هیات‌نمایندگان اتاق تهران، یحیی‌آل‌اسحاق به ریاست این اتاق رسید.

وزیر سابق بازرگانی با ۳۷ رای از مجموع ۵۹ رای هیات‌نمایندگان، بالاتر از دیگر رقبا قرار گرفت، این در حالی است که برای انتخاب نایب رییسان اتاق رای‌گیری جداگانه‌ای انجام شد و به این ترتیب محمدصادق مفتح، معاون وزیر بازرگانی با ۳۶ رای نایب رییس اول اتاق شد و علاء‌میرمحمد صادقی، عضو هیات‌رییسه دوره پنجم با ۳۲رای در مقام نایب رییس دوم باقی ماند. همچنین خزانه‌داری اتاق تهران نیز با ۲۹ رای به شاهرخ ظهیری رسید و عباسعلی قصاعی نیز با ۳۴ رای منشی هیات‌رییسه ششم شد. در انتخابات روز گذشته، ۳۹ منتخب بخش‌خصوصی به همراه ۲۰ نماینده دولتی حضور داشتند. یحیی آل‌اسحاق در دولت اول هاشمی رفسنجانی به عنوان وزیر بازرگانی وارد کابینه شد و سپس در مقام قائم‌مقام بنیاد مستضعفان به فعالیت‌های خود در بالاترین رده‌های مدیریت کشور ادامه داد.

آل اسحاق هفته پیش در گفت‌و‌گویی با روزنامه «دنیای اقتصاد» تعهد خود را نسبت به خصوصی‌سازی اقتصاد دولتی ایران و اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در قالب سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی خاطرنشان کرد و اظهار داشت که اتاق بازرگانی در این مسیر وظایف مهمی دارد.

آل اسحاق خود را طرفدار خصوصی‌سازی، سرمایه‌گذاری و اعمال قوانین اقتصاد آزاد معرفی کرد و گفت: برنامه‌های خود را در دوره جدید اتاق تهران بر همین اصول پیگیری خواهم کرد. او تاکید کرد: اتاق تهران دوره جدید را به دور از فعالیت‌های سیاسی و حزبی آغاز خواهد کرد و در این مسیر به کمک و همیاری و همدلی همه اعضا نیاز دارد.

آل اسحاق یکی از مهم‌ترین اقدامات در دست پیگیری هیات‌رییسه جدید را کمک به رقابتی کردن اقتصاد و امنیت سرمایه‌گذاری توسط بخش‌خصوصی عنوان کرد. وزیر سابق بازرگانی روز گذشته و در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران خود را اینگونه معرفی کرد: «طرفدار اقتصاد آزاد هستم و در مسوولیت جدید، آزادسازی و خصوصی‌سازی را دنبال خواهم کرد.» او به صراحت اعلام کرد که به طور قطع امنیت اقتصادی و رشد اقتصادی را توام با ارتقا جایگاه بخش‌خصوصی پیگیری خواهد کرد.

اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در طول ۲۸ سال گذشته همواره بر مسیر یکنواختی حرکت می‌کرد تا اینکه در اوایل دهه هشتاد با ورود طیف بهزادیان، آرامش چندین ساله به هم ریخت.

تفکرات متضاد اقتصادی و نیز سیاسی علینقی‌ خاموشی و محمدرضا بهزادیان کشمکش‌های بسیاری بین دو اتاق ایران و تهران پدید آورد. عمده‌ترین اختلاف این دو بر سر مسائل مالی از جمله درآمد‌های اتاق تهران از محل دریافت سه‌ در هزار مالیات شرکت‌ها بود. پافشاری اتاق تهران تحت ریاست بهزادیان برای حفظ استقلال این اتاق تا آنجا پیش رفت که او تمام نیرویش را برای نقل مکان از طبقه سوم اتاق ایران بسیج کرد.

این اقدام بهزادیان با مقاومت شدید اتاق ایرانی‌ها مواجه شد، تا آنجا که به دلایل مخالفت‌های شدید خاموشی، بر اتاق‌های طبقه سوم و خروج پرونده‌ها و اسناد و مدارک اتاق تهران قفل زده شد. دامن این اختلافات سرانجام به حذف بهزادیان از هیات‌رییسه اتاق ایران و ریاست اتاق تهران انجامید. در اواخر سال ۸۴ با کنار گذاشتن بهزادیان، دیپلمات با سابقه‌ای پا به ساختمان خیابان مطهری گذشت که حمایت شخص خاموشی را نیز پشت سر داشت. محمد نهاوندیان فصل تازه‌ای در پارلمان بخش‌خصوصی گشود و با ایده صبحانه با مسوولان توانست ارتباط خصوصی‌ها با مردان دولتی را نزدیک‌تر کند‌.

نهاوندیان بیش از یک‌سال بر مسند ریاست این اتاق نشست و در این مدت کشمکش‌های اتاق ایران و تهران قدری فروکش کرد.

با آغاز فعالیت‌های انتخاباتی پارلمان بخش‌خصوصی، نهاوندیان گروه «نوآفرینان» را پی‌ریزی کرد که سیاست اقتصاد بازار را سرلوحه خود قرار داد.

در فهرست نوآفرینان، یحیی‌‌آل اسحاق بیش از همه به تفکرات اقتصادی نهاوندیان نزدیک بود. مرد پرسابقه عرصه بازرگانی کشور در روز دوم اسفندماه سال گذشته با آرای بالایی به هیات‌نمایندگان اتاق‌تهران راه یافت.

در حالی که با آغاز سال جدید و نزدیک شدن انتخابات هیات‌رییسه همگان بر این باور بودند که بار دیگر محمد نهاوندیان سکان هدایت اتاق تهران را در دست می‌گیرد، این یحیی‌آل اسحاق بود که گوی رقابت را از دیگران ربود.

آل‌اسحاق با اندیشه «اقتصاد آزاد» پای به بزرگ‌ترین نهاد بخش‌خصوصی گذاشت و به نظر می‌رسد اتاق ایرانی‌ها نیز از این انتخاب خشنودند.