رییس بازرسی ویژه دفتر مقام معظم رهبری ریشه تمامی مشکلات کشور را عدم شکل‌‏گیری و فعالیت احزاب قدرتمند دانست. به گزارش ایلنا، اکبر ناطق نوری، با اشاره به اینکه در نبود احزاب قدرتمند، قواعد بازی سیاسی نهادینه نخواهد شد، ‌افزود: در چنین شرایطی است که می‌‏بینیم بدنه کارشناسی کشور به شدت آسیب دیده و سرمایه‌‏های ملی نظام در بخش نیروی انسانی بدون استفاده مانده و رنجیده خاطر از چرخه اداری کشور حذف می‌‏گردند و شایسته‌‏سالاری معنای خود را از دست خواهد داد.

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: متاسفانه گروه‌‏ها و جناح‌های سیاسی مینی‌بوسی اخراج می‌‏کنند و اتوبوسی نیرو می‌آورند که ادامه این وضعیت باعث رکود کشور و هدر رفتن منابع انسانی و مالی خواهد شد.ناطق نوری گفت: انقلاب برای تک‌تک مدیران خود در تمامی دوره‌های مدیریتی هزینه کرده است و نباید این دستاوردها و تجارب به راحتی و بر اساس سلایق کنار گذاشته شود.رییس اسبق مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که کشور توسط یک جناح حتی با داشتن قوی‌‏ترین نیروهای مدیریتی به درستی اداره نشده و آسیب‌های جبران‌‏ناپذیری خواهد دید.وی چهار محور اسلام، انقلاب، امام و رهبری را مبنای همکاری گروه‌‏های سیاسی در کشور دانست و تصریح کرد: تمام نیروهای معتقد به این چهار رکن می‌توانند زیر یک چتر برای آبادانی و سربلندی ایران تلاش کنند.رییس بازرسی ویژه دفتر مقام معظم رهبری گفت: متأسفانه چون قاعده بازی را بلد نیستیم، تحمل همدیگر را نداریم و شعار «اتحاد ملی و انسجام اسلامی» که ضرورت فوری امروز کشور است، محقق نخواهد شد مگر آنکه به مشترکات‌‏مان که بسیار بیش از اختلافات است، توجه جدی کنیم. ناطق نوری گفت: در صورتی که برنامه‌ای برای اقتصاد کشور ارائه نشود، اگر نفت را بشکه‌ای ۲۰۰ دلار هم بفروشیم، جز آنکه با افزایش نقدینگی به گرانی و تورم دامن بزنیم، نتیجه‌ای نخواهد داشت.وی با اشاره به خطر افزایش ۴۵‌درصدی نقدینگی کشور و طرح این موضوع که بانک‌‏ها تنها ۲۰‌درصد از این نقدینگی را جمع‌‏آوری کرده‌اند، گفت: نقدینگی موجود در جامعه همچون سیل بنیان‌‏کن از هر کجا سر درآورد، مخرب و بحران‌زا خواهد بود.

کاهش اختیارات شوراها

دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران کاهش اختیارات شوراها را حرکتی سیاسی خواند که به هیچ وجه به مصلحت مردم و کشور نیست. محمد سلامتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: شوراهای شهر و روستا به عنوان یکی از ارکان دموکراسی در قانون اساسی مطرح شده و هفت بند از فصل هفتم را به خود اختصاص داده است که اهمیت این نهاد را می‌رساند. وی با بیان این‌که حضور مردم در عرصه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و دخالت آنها در سرنوشت خود همواره پشتوانه‌ تاکید بر شوراها بوده است، افزود: از طریق شوراهای شهر می‌توان بیشتر مردم را در امور مربوط به آنها دخالت داد، از این رو تضعیف شوراها تضعیف دموکراسی و نقش مردم در تعیین سرنوشتشان است، بنابراین کاهش اختیارات شوراها اصلا به مصلحت نیست. دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در ادامه با بیان این که کاهش اختیارات شوراها و فربه‌تر کردن دولت نوعی حرکت سیاسی محسوب می‌شود، تاکید کرد: معتقدم در مساله کاهش اختیارات شوراها ملاحظات سیاسی وجود دارد، در غیر این صورت هیچ دلیلی برای کاهش اختیارات شوراها وجود ندارد، چرا که این نهاد دخالتی هم در کار دولت ندارد.

تعریف حیطه اختیارات شوراها

قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه گفت: وظایف شورای شهر و حیطه اختیاراتش باید به صورت کامل و جدا از وزارت کشور مشخص شود تا هرگونه ابهامی در مورد عملکرد آن برطرف شود.

اسدا... بادامچیان افزود: در حال حاضر وظایف شورای شهر به صورت کامل مشخص نیست و نمی‌توان گفت که شورای شهر و شهرداری مدیریت شهر را بر عهده دارند یا این مدیریت بر عهده وزارت کشور است. بادامچیان اظهار داشت: اگر بخواهیم مدیریت شهری را بر عهده شورای شهر قرار دهیم به‌طور طبیعی باید حدود تکالیف شوراها از وزارت کشور جدا شود و دیگر وزارت کشور هیچ دخالتی در کار شوراها و شهرداری نداشته باشد. وی ادامه داد: هم‌چنین در مورد بحث شورای شهر باید مشخص شود که شوراها در مدیریت کشور نقش مدیریتی دارند و یا نقش مشورتی که این مساله نیز خود تعیین‌کننده برخی وظایف شورای شهر خواهد شد.

دیدگاه مشارکت درباره تجمیع انتخابات

دبیر کل سابق جبهه مشارکت ایران اسلامی گفت: تجمیع انتخابات مجلس هشتم و ریاست‌جمهوری به مصلحت کشور نیست.

محمدرضا خاتمی با بیان این که «اساسا با طرح تجمیع انتخابات مخالف نیستم» در عین حال اظهار داشت: اما تجمیع انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس مطابق مصالح ملی نیست و در واقع خلاف قانون اساسی محسوب می‌شود.

ارزیابی باهنر از امکان پیروزی اصلاح‌طلبان

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت‌‏: حاکمیت فعلی اصولگرایان نتیجه دعای خیر کسانی مثل خانواده‌های شهدا که پیش خدا آبرو داشتند، تلاش‌‏ها و خون دل خوردن‌‏های هفت‌‏ساله جریان اصولگرایی در کشور است اما مشکل و تهدید از آنجا پیدا می‌‏شود که کسی ادعا کند من اصولگرایان را به اینجا رسانده‌‏ام. به گزارش ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست ماهانه جامعه اسلامی کارمندان تاکید کرد: اصلاح‌‏طلبان این پنبه را از گوششان بیرون کنند که در دوره بعد مجلس در اکثریت قرار دارند، من در دوره بعد مجلس چه باشم چه نباشم، ان‌‏شاء‌‏ا... مجلس در دست اصولگرایان است. نایب رییس مجلس همچنین گفت‌‏: با توجه به عمر طولانی خود در مجلس‌‏های مختلف شورای اسلامی، شهادت می‌‏دهم که دولت احمدی‌‏نژاد در خدمت‌‏رسانی بدون منت به مردم، بی‌‏نظیر است و در خدمت به مردم حرص و ولع دارد.

مشی اصلاح طلبان تا انتخابات

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اگر در زمینه‌هایی که بین شخصیت‌هایی مثل هاشمی رفسنجانی، کروبی و خاتمی اشتراک فکر وجود دارد اشتراک عمل هم شکل بگیرد نقش‌آفرینی این شخصیت‌ها می‌تواند در همگرایی جریان اصلاحات در مجلس هشتم بسیار کارساز باشد. یدا... طاهرنژاد درباره‌ مسیر اصلاح‌طلبان تا انتخابات مجلس هشتم، تصریح کرد: اصلاح‌طلبان باید از برخوردهای احساسی و ایجاد هیجان‌های کاذب دوری و در چارچوب مصالح ملی و صلاح کشور اتخاذ تصمیم کنند. وی با تاکید بر این‌که «اصلاح‌طلبان باید منطقی، کارشناسانه و عملیاتی تصمیم بگیرند»، گفت: همه باید از شعارهای غیرعملیاتی، ارتقا انتظارات و توقعات در جامعه بدون پشتوانه‌های لازم اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و بدون در نظر گرفتن تنگناها و موانع در رسیدن به اهداف، پرهیز کنند.