دولت نهم در مسیر اعتمادسازی حرکت کرده است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: گرایش به انزوا و یا قطع روابط و یا حتی کاهش آن به هیچ وجه راهبرد نظام نبوده است. وی تصریح کرد: دولت نهم طی یک سال گذشته نهایت سعی و تلاش خود را مبذول داشته تا با همه عناصر نظام بین‌المللی در مسیر اعتمادسازی حرکت کرده و به تمامی سوالات و ابهامات آنها به طور شفاف پاسخ دهد.

سید «محمدعلی حسینی» افزود: استمرار گفتمان با عزت، حکمت و مصلحت و همچنین ادامه ارتباط از موضعی برابر و در چارچوب منافع مشترک و احترام متقابل که مبتنی‌بر عدم‌دخالت در امور یکدیگر باشد، مورد توجه ما است.

وی اظهار داشت: دیدگاه اصلی غرب و به ویژه آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران، عدم پذیرش کشورمان به عنوان کشوری مستقل، مسوول و بازیگری مهم در عرصه تعاملات منطقه‌ای و جهانی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تمامی سیاست‌های خرد و کلان غرب در قبال کشورمان از این دیدگاه غیراصولی و غیرواقعی ناشی می‌شود.

وی گفت: غرب از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی با دستاویز قرار دادن موضوعاتی مثل حقوق بشر، صدور انقلاب، حقوق زنان، حقوق اقلیت‌ها، حمایت از تروریسم، مخالفت باروند به‌اصطلاح صلح خاورمیانه، تلاش برای ناامن‌سازی عراق و افغانستان و بالاخره انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، موجودیت ایران و استقلال و حاکمیت کشورمان را مورد تهاجم قرار داده است.

وی ‌تصریح کرد: آمریکا با شعار حمایت از دموکراسی، به طور صریح از تغییر رژیم در یکی از مردمی و دموکراتیک‌ترین حکومت‌های منطقه و جهان سخن می‌گوید.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: گفت‌وگوهای غربی‌ها با ایران چه آن زمان که تحت عنوان «گفت‌وگوی انتقادی» در جریان بود و چه پس از آن و در حالی که هر از گاهی یکی ‌از موضوعات فوق را بهانه‌ای برای متهم‌کردن ایران قرار می‌دادند، صادقانه و سازنده نبود.

وی تاکید کرد: براین اساس تصمیم و تلاشی لازم بود که هم رویکرد غربی‌ها اصلاح شده و هم جایگاه واقعی و حقیقی ما تثبیت گردد که مستمر و پیگیر بودن این تلاش‌ها برای مثمر واقع شدن لازم است. سخنگوی وزارت امور خارجه اتخاذ این رویکرد را به معنای نفی غرب و یا نفی تعامل مناسب با کشورهای غربی ارزیابی نکرد و ضرورت تنظیم مناسبات با غرب را مورد تاکید قرار داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما همواره باب گفت‌وگو و تعامل با اعضای جامعه بین‌الملل و کشورهای علاقمند را مفتوح گذاشته‌ایم ولی در عین حال نیز هیچ گاه از حقوق قانونی ملت بزرگ ایران در راستای تامین منافع ملی خود چشم‌پوشی نخواهیم کرد، چیزی که تجربه هم این مهم را به اثبات رسانده است.

سناریوی اعمال فشار

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: غرب در برخورد با کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران به دنبال اجرای سناریوی اعمال فشار و در نتیجه به تسلیم کشاندن دولت و ملت‌ها در مقابل اراده بی‌منطق خویش است.

سیدمحمدعلی حسینی، در گفت‌وگو با ایرنا افزود: وضع استانداردهای دوگانه و متناقض، برخوردهای نامتوازن با تحولات دموکراتیک بویژه در منطقه خاورمیانه همگی حاکی از نگاه سلطه‌جویانه غرب علیه جهان‌ اسلام است.

وی اظهار داشت: اتخاذ این سیاست که «هر که با ماست دوست و دیگران دشمن»، روش منطقی در وضع و برقراری تعامل و توازن در نظام و روابط بین‌المللی نیست.

حسینی افزود: در نظام بین‌الملل، هر کشوری بنا به مصالح و خواست ملتش منافع و مصالح خود را در عرصه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی مذهبی دنبال می‌کند.

حسینی سیاست هسته‌ای ایران را رابطه میان عدالت و امنیت ارزیابی کرد و افزود: براساس آمار جمعیت ایران در سال ۲۰۱۸ از مرز یکصد میلیون نفر خواهد گذشت.

وی اضافه کرد: بخش اعظمی از این جمعیت، جوان و در پی امنیت شغلی و فرصت‌های اجتماعی خواهد بود که در این شرایط بسیاری از کشورها نیز در پی متنوع‌سازی منابع انرژی خود هستند تابه نحوی به فراهم شدن این مقوله کمک کنند.

وی تصریح کرد: دولت خدمتگزار نیز در پی تحقق چنین هدفی بوده که حتی آمریکاییان نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با تایید احداث ۲۰نیروگاه هزار مگاواتی بر آن مهر تایید گذارده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظهار داشت: این منطقی نخواهد بود که پس از تحقق اراده ملت بزرگ ایران و دستیابی آنان به تکنولوژی بومی برای فعالیت‌های صلح‌جویانه، بپذیریم که بعضی از کشورها مانع حق مسلم و نیاز طبیعی و حقوق پایه‌ای ملت بزرگ ایران باشند.