دولت لایحه داد، مجلس نظر مثبت
قیمت گازوئیل در مسیر بازگشت به سال۸۳
اظهارات سخنگوی دولت درباره سهمیهبندی بنزین و نرخ بهره
دنیای اقتصاد- قیمت گازوئیل که براساس قانون بودجه مصوب مجلس باید در سالجاری از ۱۶تومان به ۴۵تومان به ازای هر لیتر افزایش یاید، با لایحه دو فوریتی دیروز دولت در حال اضافه شدن به فهرست معضلات اقتصادی کشور است.تثبیت قیمت گازوئیل از سال۸۳ به مصرف بی رویه و قاچاق این کالا تا حدی دامن زده است که واردات آن در سال گذشته به بیش از نیممیلیارد دلار رسید.دو فوریت لایحه دولت برای بازگرداندن قیمت گازوئیل به نرخ پارسال بلافاصله در مجلس تصویب شد که ظاهرا آمادگی لازم را برای تایید نظر دولت دارد.
همزمان با آغاز بحث گازوئیل، سخنگوی دولت مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سود بانکی را به عنوان پیشنهاد این شورا توصیف کرده و بر اعتقاد دولت برای کاهش این نرخ تاکید کرده است.وی در خصوص سهمیهبندی بنزین نیز مجددا تصریح کرده است که نمیتوان زمان دقیقی برای اجرای سهمیهبندی اعلام کرد.
ابهام در مورد سایر تصمیمات اقتصادی ادامه دارد
اظهارات سخنگوی دولت درباره سهمیهبندی بنزین و نرخ بهره
دنیای اقتصاد- قیمت گازوئیل که براساس قانون بودجه مصوب مجلس باید در سالجاری از ۱۶تومان به ۴۵تومان به ازای هر لیتر افزایش یاید، با لایحه دو فوریتی دیروز دولت در حال اضافه شدن به فهرست معضلات اقتصادی کشور است.تثبیت قیمت گازوئیل از سال۸۳ به مصرف بی رویه و قاچاق این کالا تا حدی دامن زده است که واردات آن در سال گذشته به بیش از نیممیلیارد دلار رسید.دو فوریت لایحه دولت برای بازگرداندن قیمت گازوئیل به نرخ پارسال بلافاصله در مجلس تصویب شد که ظاهرا آمادگی لازم را برای تایید نظر دولت دارد.
همزمان با آغاز بحث گازوئیل، سخنگوی دولت مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سود بانکی را به عنوان پیشنهاد این شورا توصیف کرده و بر اعتقاد دولت برای کاهش این نرخ تاکید کرده است.وی در خصوص سهمیهبندی بنزین نیز مجددا تصریح کرده است که نمیتوان زمان دقیقی برای اجرای سهمیهبندی اعلام کرد. مجلس به دوفوریت لایحه اصلاح قیمت گازوئیل رای مثبت داد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دوفوریت لایحهاصلاحی با عنوان «اصلاح بند «و» تبصره ۱۳قانون بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور» در مورد اصلاح قیمت گازوئیل رای مثبت دادند.
به گزارش ایرنا، در صورت تصویب نهایی این لایحه در مجلس، در بند «و» تبصره ۱۳قانون بودجه سال ۱۳۸۶کل کشور عبارت «قیمت هر لیتر نفت گاز از ابتدای خرداد ۱۳۸۶مبلغ ۴۵۰ریال تعیین میگردد»، حذف میشود.
دولت در توجیه ارائه این لایحه به صورت دوفوریتی تاکیدکرده است: نظر به تاثیر افزایش قیمت نفت گاز در حملونقل برونشهری و درونشهری از جمله افزایش هزینههای حمل ونقل محصولات کشاورزی و تاثیر آن در افزایش نرخ تورم بیش از میزان پیش بینی شده و با عنایت به آثار روانی ناشی از این افزایش درجامعه و کاهش قدرت خرید مردم این لایحه تقدیم مجلس شود.
دو فوریت این لایحه اصلاحی با ۱۳۸رای موافق، ۳۹رای مخالف و ۹رای ممتنع از مجمع ۲۰۳نماینده حاضر به تصویب رسید.
حسینی معاون پارلمانی وزارت نفت و نماینده دولت در بیان دلایل ارائه این لایحه به صورت دوفوریتی گفت: دولت مکلف شده از ابتدای خردادماه قیمت هر لیتر گازوئیل را تا ۴۵۰ریال افزایش دهد.
وی یادآور شد: اگر این لایحه در مجلس تصویب نشود، دولت موظف میشود این تصمیم مجلس را کمتر از ۲۰روز آینده اجرا کند.
وی تصریح کرد: باتوجه به بررسی کارشناسی، اشکالات و نقاط ضعفی بر مصوبه قانون بودجه در مورد گازوئیل وجود دارد که می تواند در سیستم حملونقل عمومی تاثیر داشته و افزایش قیمت حملونقل را بدنبال داشته باشد.
حسینی تاکیدکرد: دولت هیچگاه بحث افزایش قیمت گازوئیل را در نظر نداشته و در لایحه بودجه، کمیسیون تلفیق این مورد را اضافه کرد.
وی یادآور شد: شهروندانی که از حملونقل عمومی استفاده میکنند از قشر ضعیف جامعه هستند.
وی همچنین گفت: اگر میخواهیم در مورد گازوئیل تصمیمگیری شود یک بسته جامع در مورد حملونقل عمومی در نظر گرفته شود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: دولت دراین لایحه پیشنهاد کرد افزایش قیمت گازوئیل از تبصره ۱۳قانون بودجه سالجاری حذف و بعد یک لایحه جامع با همکاری مجلس تهیه شود.
وی از نمایندگان خواست تا به این لایحه رای مثبت بدهند.
کریم شافعی، نماینده مرند نیز در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: سران کشور تلاش دارند با کار درست منفعت بلند مدت برای کشور را در نظر بگیرند.
وی افزود: آیا برای فرآوردههای نفتی کارشناسی نشده است ؟ آیا به عنوان مسوول سوختی کشور نمیدانید قیمت گازوئیل چهقدر باید باشد.
این نماینده مجلس تاکیدکرد: آیا فقرا و ضعفا از افزایش قیمت بنزین متضرر نخواهند شد، نرخ سوخت در کشور، ناصحیح، غیرعادلانه و به زیان کشور است، رقم یارانه بنزین۵/۲برابر اعتبار عمرانی کشور است.
شافعی تصریح کرد: چرا با حرفهای ناصحیح میخواهیم چنین وانمود کنیم که مجلس قیمت فرآوردههای سوختی را افزایش داده و دولت مخالف است.
وی یادآور شد که نفت و فرآوردههای نفتی متعلق به همه نسلهای کشور است.
وی تاکید کرد: این لایحه برای کسب محبوبیت است. وی از نمایندگان مجلس خواست که به فوریت این لایحه رای منفی بدهند.
ایرج ندیمی، نماینده لاهیجان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در موافقت با فوریت این لایحه گفت: ایران که به هر دلیل با بحرانها روبهرو است، راهی جز حمایت از کشاوران ندارد. اگر امنیت غذایی به هر دلیلی تهدید شود، طبیعتا برای موضوعی چون گازوئیل و تامین سوخت وسایل کشاورزی راهی نداریم که حقوق ملت را برای حمایت از ملت بدهیم.
وی تصریح کرد: ما ناچار به افزایش قیمت گازوییل هستیم.اما وقتی ۲۰۰ نماینده نامه مینویسند که نسبت به افزایش قیمت گازوییل تصمیم مجدد گرفته شود، یعنی تصمیم ناصحیح گرفته شده است.
هادی حقشناس، نماینده بندر انزلی و مخالف دوفوریتی بودن این لایحه گفت: بیشتر از یکماه از قانونگذاری مجلس در مورد فرآوردههای نفتی میگذرد و حال میخواهیم این مصوبه را اصلاح کنیم.
وی افزود: از سال ۸۵ واردات گازوئیل به کشور آغاز شده است.
واردات بنزین امروز به ۶میلیارد دلار رسیده است. اگر مجلس ۱۰سال پیش تصمیم درست را در مورد بنزین گرفته بود، امروز دچار سردرگمی نمی شد.
عضو کمیسیون اقتصادی بر اجرای تبصره ۱۳ قانون بودجه تاکید کرد و گفت هنوز برای مردم سووال است که آیا بنزین سهمیهبندی میشود، دولت هنوز به تکلیف خود در مورد سهمیهبندی عمل نکرده است، حال لایحه به مجلس ارائه کرده است. چرا دولت یک لایحه جامع را به مجلس ارائه نمیکند.
وی تاکید کرد: دولت به فکر پرداخت یارانه مستقیم به کشاورزان باشد تا ثابت نگه داشتن قیمت گازوئیل.
جهانبخش محبینیا، نماینده میاندوآب نیز در موافقت با فوریت این لایحه گفت، مخالفان بحث قاچاق فرآوردههای نفتی را مطرح کردند. بحث قاچاق فراتر از این است که مرزنشینان و دلالال را دلیل افزایش قیمت فرآوردههای نفتی بدانیم.
وی تصریح کرد: رای دادن به این لایحه از واجبات است. مصرفکنندگان گازوئیل، کشاورزان، حملونقل عمومی برون شهری و کارگاههای تولیدی هستند. تمام کشورها برای کشاورزی، یارانه در نظر میگیرند.
کاهش ۳۰درصدی جرایم در سیستان و بلوچستان
وزیر کشور که برای پاسخ به سوال نماینده تبریز در خصوص حادثه تاسوکی به مجلس آمده بود، به تقویت پاسگاههای نیروی انتظامی در مرزهای شرقی کشور اشاره و اعلام کرد: اعضای اصلی گروههای تروریستی در شرق کشور دستگیر شدهاند و منطقه تاسوکی به زودی به قطب کشاورزی تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، اکبراعلمی نماینده تبریز در پی توضیحات وزیر اعلام کرد که این توضیحات را در توجیه وقوع حادثه قانعکننده ندانست اما با توجه به اقدامات اصلاحی صورت گرفته در منطقه مرزی سیستان و بلوچستان از پاسخ وزیر اعلام رضایت کرد.
قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره سوال از وزیر سابق اطلاعات
در جلسه علنی دیروز مجلس گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره سوال نماینده تهران در خصوص عملکرد وزارت اطلاعات در برخورد با مفاسد اقتصادی از وزیر سابق اطلاعات قرائت شد.
درخواست نمایندگان برای برداشت از حساب ذخیره ارزی
۱۵۳ نماینده مجلس در نامهای از رییسجمهوری خواستند تا با ارائه یک لایحه ۲ فوریتی برای برداشت از حساب ذخیره ارزی، بخشودگی وامهای کشاورزان را عملیاتی کند.
اشتباه بودن کلنگ زنی طرح سد سیمینه
وزیر نیرو با اشاره به تکمیل نشدن مطالعات و اجرای سد سیمینه شهرستان بوکان گفت: کلنگ زنی برای این طرح از اشتباهات ما بود. به گزارش خبرگزاری فارس پرویز فتاح وزیر نیرو برای پاسخ به سؤال حبیب زاده نماینده بوکان در خصوص تاخیر در اجرای سد سیمینه در مجلس حاضر شد و توضیحات وی نماینده سؤال کننده را قانع کرد.
وزیر نیرو با بیان این که تا زمانی که فاز دوم مطالعات طرح سدسازی به پایان نرسیده است، نباید کلنگ ساخت آن به زمین زده شود خطاب به نماینده بوکان گفت: این طرح به اصرار شما کلنگ زنی شد و معاون وزیر نیرو نیز این کار را در آذر ماه ۸۴ انجام داد.
وی افزود: با توجه به این که برای طرح هیچ اعتباری در نظر گرفته نشده بود اما این ریسک را پذیرفتیم و ۲۰۰میلیون تومان از محل منابع دیگر برای کارهای مقدماتی به آن اختصاص دادیم.
فتاح تصریح کرد: در سال ۸۵ نیز به دلیل پایان نیافتن مطالعات طرح، ردیفی برای آن اختصاص نیافت، از این رو وزارت نیرو مبلغ ۲/۲میلیارد تومان از منابع مختلف برای آن فراهم کرد تا مقداری از کار انجام شود.
وی افزود: برای این طرح اکنون ردیف بودجهای اختصاص یافته و فاز اول مطالعات آن به اتمام رسیده و مطالعات ۳۴درصد از فاز دوم نیز انجام شده است.
ارسال نظر