پرونده اسفندیار رحیم‌‏مشایی، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و پرویز فتاح، وزیر نیرو به شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شد. محمدعلی دادخواه که به همراه شیرین عبادی از رحیم‌‏مشایی و فتاح به خاطر آبگیری مجدد سد سیوند طرح شکایت کرده است، با اعلام این مطلب به «ایلنا»، گفت: به دنبال شکایت از معاون رییس‌‏جمهوری و وزیر نیرو، پرونده آنها برای رسیدگی به شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شد تا نسبت به آن اتخاذ تصمیم شود.

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع و درخواست دستور موقتی که از جانب ما مبنی بر جلوگیری از آبگیری سد سیوند شده است، امیدواریم دادگاه هر چه سریع‌‏تر تصمیم بگیرد.

دادخواه تصریح کرد: با توجه به اینکه سابقه رسیدگی به این‌‏گونه پرونده‌‏ها نشان می‌‏دهد قضات در چنین مواردی سریع اقدام به تصمیم‌گیری می‌‏کنند، ‌امیدواریم‏ در این پرونده نیز چنین اتفاقی صورت گیرد.

این امر نشانگر آن است که قضات ایران‌‏دوست، متعهد و مسوول با عنایت به موازین قانونی و نیز نظر اداره حقوقی قوه قضاییه که دفاع از میراث فرهنگی را در زمره امر به معروف و نهی از منکر دانسته است، نسبت به اتخاذ تصمیم در چنین پرونده‌‏هایی اقدام می‌‏کنند.

آب‌گیری در صورت سیاسی نشدن باید زودتر انجام می‌شد

این در حالی است که عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اعلام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مبنی بر بلامانع بودن آب‌گیری سد سیوند گفت: سد سیوند به مسائل سیاسی پیوند خورد وگرنه باید زودتر آبگیری می‌شد.

پرویز سروری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: در بازدیدی که از سد سیوند داشته‌ام و از نزدیک اظهارات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت نیرو را شنیده‌ام و در جریان کامل موضوعات مرتبط با این سد و ارتباط آن با آثار باستانی منطقه هستم.

وی گفت: با توجه به هزینه‌های سرسام آوری که تاکنون برای سد سیوند انجام شده و کم آبی موجود در منطقه و اظهارات کارشناسی باستان‌شناسی درباره ابنیه و آثار تاریخی منطقه، آبگیری این سد باید هر چه زودتر شروع شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: بین سد تا پاسارگاد‌ ۵/۹ کیلومتر فاصله وجود دارد و بین بالاترین نقطه سد تا کف آن مجموعه ۴۰ متر تفاوت ارتفاع وجود دارد پس عملا نگرانی در این رابطه نباید وجود داشته باشد.

سروری ادامه داد: با این وضعیت پیش از این باید این سد آب‌گیری می‌شد، بر اساس مشاهداتی که داشتم و باتوجه به سرمایه‌گذاری عظیمی که در منطقه شده و از آن طرف مشکل بی‌آبی منطقه و عدم وجود مشکل اساسی برای آثار ارزشمند باستانی، به نظر می‌رسد این موضوع به مسائل سیاسی افتاده و باید زودتر انجام شود نه این‌که خسارت مستقیم آن به مردم منطقه وارد شود.

محوطه پاسارگاد در استان فارس پنجمین محوطه جهانی ایران است که در آخرین جلسه یونسکو در سال ۸۳ در چین، به علت دارا بودن شاخص‌های فراوان در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است و آبگیری سد سیوند برای آن یک تهدید به حساب می‌آمد که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آبگیری این سد را به علت اتمام مطالعات باستان شناسی در منطقه بلامانع اعلام کرده است.