نقد و بررسی خون‌بازی در هفته سلامت

نگاه سوم- جلسه نمایش و نقد و بررسی فیلم «خون‌بازی» چهارشنبه شب توسط دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در سینما عصر جدید تهران برگزار شد. در این برنامه که به مناسبت هفته سلامت برپا شد، پس از نمایش فیلم، عوامل فیلم و چند تن از کارشناسان به سخنرانی پرداختند.

رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان «خون‌بازی» به مراحل شکل‌گیری فیلم اشاره کرد و گفت: تحقیقی در سال ۷۴ انجام شد که به مدت یک‌سال به طول انجامید تا فیلم مستندی به نام «زیرپوست شهر» به منظور ارتقای سطح آگاهی طبقه متوسط رو به رشد قشر آسیب‌‌پذیر ساخته شود. اما به این دلیل که در جامعه مسائل اجتماعی از دیدگاه سیاسی دیده می‌شود، فیلم به علت سیاه‌نمایی پخش نشد تا اینکه در سال ۱۳۸۳ تحقیق جدیدی را آغاز کردم. همچنین محسن عبدالوهاب نیز که در این کار با بنی‌اعتماد همکاری داشت گفت: همه‌چیز در برابر نگاه ما قرار داشته و ما به صورت حساب شده و با برنامه‌ریزی به سراغ موضوع رفتیم.براتی، مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد نیز در این جلسه گفت: مساله اعتیاد مساله راحت و ساده‌ای نیست و فیلم «خون‌بازی» این مساله را به خوبی نشان می‌دهد.وی همچنین اضافه کرد: فیلم خون‌بازی با دقت زیادی ساخته شده و از تمام فیلم‌هایی که تا به حال با موضوعات مشابه ساخته شده، بهتر است.مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد گفت: سفری که در فیلم برای درمان آغاز می‌شود در ادامه تبدیل به تلاشی برای خرید موادمخدر می‌شود چنانچه در تحقیقات نیز ثابت شده است کسی که ترک اعتیاد را شروع می‌کند، هنوز دودل و در تردید است.

این مهم‌ترین نکته‌ای بود که در فیلم خون‌بازی با استادی به تصویر کشیده شده بود.مسعود رایگان از بازیگران فیلم خون‌بازی، در بخش دیگری از این برنامه گفت:‌ در این فیلم نقش مردی را داشتم که دچار از هم‌پاشیدگی خانواده و عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران بود.

وی گفت: شاید شعار دادن کار خوبی نباشد اما باید همه بدانیم که اعتیاد کلید درب‌های جهنمی ایدز است. در این نشست، همچنین جواد طوسی، رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی که اجرای جلسه را نیز برعهده داشت و روشن پژوه، روانپزشک درباره خون‌بازی و ویژگی‌هایش به ایراد سخن پرداختند.