محمد سعیدی در پاسخ به این‌ پرسش که چقدر پول باید به روس‌ها پرداخت کنیم تا نیروگاه بوشهر راه بیفتد و تا الان چه قدر پول داده‌ایم؟ گفت: درباره مقدار پولی که داده شده است اجازه دهید چیزی نگوییم چون محرمانه است، اما طبق توافق طرفین چه در قرارداد اصلی و نیز در اصلاحیه‌ای که در ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۶ تنظیم شد، قرار شد روسیه نیروگاه را در وقت خود تحویل دهد. به گزارش ایسنا، معاون امور بین‌الملل سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه به دلیل طولانی شدن مدت این پروژه این است که شرکت پیمانکار روسی نیاز به یک نقدینگی بیشتر و پیش از موعد دارد که طرف ایرانی به آن پرداخت کند، تاکید کرد: هیچ توافقی تا به امروز امضاء نشده است که ایران باید ماهانه ۲۵‌میلیون دلار به روسیه بدهد. ما یک پرداخت بر اساس قرارداد داریم که همیشه هم انجام گرفته است.

وی گفت: درخواست شرکت پیمانکار پرداخت مبالغی پیش از موعد است و تیم مذاکره‌ای که به تهران آمده این مساله را دنبال می‌کند.

معاون سازمان انرژی اتمی در خصوص زمان ارسال سوخت نیروگاه بوشهر نیز گفت: امیدواریم دولت روسیه زودتر تصمیم خودش را بگیرد و در آینده نزدیک سوخت را به کشور ارسال کند.

محمد سعیدی، معاون امور بین‌الملل و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی، در ادامه به تشریح چگونگی پیشرفت مرحله به مرحله کشورمان تا تولید صنعتی سوخت هسته‌ای پرداخت.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای‌ کشورمان در پاسخ به این‌ پرسش که آیا با تولید صنعتی سوخت هسته‌ای از موضع قوی‌تری در مذاکرات برخوردار می‌شویم؟گفت: زمانی که ما غنی‌سازی را نداشتیم در مذاکرات یک وضعیت، زمانی که نمونه را راه انداختیم یک وضعیت و الان که وارد مرحله صنعتی شدیم، طبیعتا موقعیت ما نسبت به گذشته برتر خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که تولید صنعتی سوخت هسته‌ای به چه معنا است؟ گفت: در غنی‌سازی اورانیوم سه مرحله مشخص داریم. یک مرحله این است که باید بین ۱۰ تا ۲۰ دستگاه را مکانیکی و با مواد اورانیوم تست کنیم، در این مرحله باید به دو سوال پاسخ دهیم که اساسا دستگاه‌ها و تجهیزاتی که طراحی و ساخته شده است، جوابگوی غنی‌سازی اورانیوم هست یا خیر، یعنی آیا این دستگاه‌ها به ۶۴‌هزار دور رسیده است یا نه و آیا در دور۶۴ هزارم با ثبات هست یا خیر.»

وی ادامه داد: این دستگاه‌ها در بعد شیمیایی باید به گونه‌ای پایدار و با ثبات کار کنند که تغییری در مکانیزم مواد اورانیوم صورت نگیرد تا بتوانیم UF۶ غنی نشده را در مراحل مختلف غنی‌سازی کنیم.

سعیدی گفت: این مراحل اتفاقی است که قبل از فروردین سال گذشته صورت گرفت. ایران در دی ماه و بهمن ۸۴ این تست را تحت نظارت آژانس انجام داد. وی افزود: این محصول غنایی ۵/۳ تا ۵‌درصد را داشت و توانستیم در ماه‌های می و ژوئن، (اردیبهشت و خرداد‌ماه) غنای ۵/۳‌درصدی را تثبیت کنیم که در گزارش مدیر کل آژانس، غنی‌سازی ۵/۳‌درصد تایید شد.

معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به ایجاد دومین زنجیره ۱۶۴تایی در مهرماه سال گذشته اظهار داشت: در آن مرحله هم ما تست‌هایی را انجام دادیم تا مطمئن شویم در مرحله بعدی که مرحله صنعتی است، یک توالی و زنجیره منطقی داشته باشیم.

وی گفت: در مرحله صنعتی چون با انبوهی از دستگاه‌های سانتریفیوژ مواجه هستیم، نمی‌توانیم تست‌های اولیه را انجام دهیم، لذا نیاز داشتیم تا در حدود یک سال تست‌های مکانیکی و مواد را انجام دهیم و بر روی شکل‌بندی و ترکیب‌بندی دستگاه‌ها خوب کار کنیم و سپس به سمت صنعتی شدن روند را انتقال دهیم. وی در پاسخ به این سوال که این همان مقطعی است که کارشناسان خارجی معتقد بودند، ایران از ۱۶۴ تایی اول به دوم نخواهد رسید، چرا که همزمان این دو زنجیره با هم امکان ندارد و همه چیز منفجر می‌شود؟ گفت:در واقع چند ماهی کار ما بر روی این مساله متمرکز شده بود که دوستان ما توانستند، نتایج خیلی خوبی را به دست آورند.