تکذیب خبر در کمتر از یک ساعت
وزیر نفت ماندنی است
در پی انتشار خبر برکناری وزیر نفت، پس از ۴۵دقیقه، خبرگزاری فارس اطلاعیه روابطعمومی وزارت نفت در تکذیب آن را منتشر کرد. در اطلاعیه اداره کل روابط عمومی وزارت نفت آمده است: بازنشستگی یا استعفای وزیر نفت صحت ندارد.
این اطلاعیه میافزاید: مدت خدمت وزیر نفت تا پایان این دوره دولت تمدید شده و این کار در زمانی که ایشان سمت سرپرستی وزارت نفت را برعهده داشت، صورت گرفته است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: کنارهگیری یا استعفای ایشان نیز صحت ندارد، زیرا حجم پروژههای در دست انجام، همدلی کارکنان این صنعت برای پیشبرد اهداف، رشد سرمایهگذاریها و جذب سرمایههای خارجی، انعقاد بیش از ۳۸میلیارد دلار قرارداد در طول دولت نهم، رشد ۴۰درصدی سرمایهگذاری در پارس جنوبی نسبت به سال قبل که نشان دهنده رونق و رشد صنعت نفت است، نشان میدهد بحث استعفا یا کنارهگیری وزیر نفت صحیح نیست.
در این اطلاعیه آمده است: وفاداری وزارت نفت به دولت نهم و شعارهای رییسجمهوری، حجم اعتبارات تخصیص یافته برای امور عمرانی و عامالمنفعه در مناطق محروم در طول ۵/۱ سال دولت نهم که نسبت به کل تعهدات ۵ ساله ۲ برابر بوده است، شواهد دیگری بر این مدعا است. این در حالی است که خبرگزاری فارس گزارش داد در پی قوت گرفتن شایعه استعفا و بازنشستگی سید کاظم وزیریهامانه وزیر نفت، رایزنیها برای انتخاب جایگزین وی آغاز شده است.
به گزارش این خبرگزاری، منابع آگاه بهترتیب از احتمال جایگزینی علی کردان، غلامحسین نوذری و علی اصغر زارعی به جایهامانه خبر میدهند.در این میان علی کردان به دلیل سوابق کلان مدیریتی و اجرایی بیشتر مورد توجه رییسجمهوری قرار دارد.
برخی منابع آگاه میگویند، عدم توفیق وزیریهامانه در براورده کردن نظرات احمدینژاد ازجمله مبارزه با مافیای نفتی که یکی از شعارهای رییسجمهوری بود، از دیگر دلایل این تغییر است.
یکی دیگر از دلایل استعفا یا تغییر وزیریهامانه، اختلاف نظر نامبرده در اداره امور وزارت نفت با کمیتهای است که سیاستهای این وزارتخانه را تعیین میکنند. این کمیته بسیاری از فعالیتهای وزارت نفت را نظارت و سازماندهی میکند.
هم اکنون محصولی، سعیدلو، داوودی، زارعی، نوذری و تعدادی دیگر اعضای کمیتهای را تشکیل میدهند که سیاستهایی را برای وزارت نفت پیشبینی و آماده اجرا میکنند.
احتمالا جایگزینی وزیر نفت پس از برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی که از تاریخ ۲۹ فروردین تا دوم اردیبهشت برگزار میشود، انجام میشود.
خبرگزاری فارس میافزاید: علی کردان تا این لحظه به عنوان جدیترین گزینه مطرح است، اما معرفی وی منتظر اتخاذ تصمیم نهایی توسط رییسجمهوری است.
وی هم اکنون معاون وزیر کارو رییس سازمان فنی و حرفهای کشور است و معاونت امور مجلس و استانها، معاونت اداری مالی سازمان صدا و سیما و معاونت اداری مالی وزارت ارشاد را در سوابق اجرایی خود دارد.
پیشنهاد قائممقامی و معاون امور بینالملل وزارت نفت در آذر ماه با وی مطرح شده بود که نامبرده این پیشنهاد را نپذیرفت.پس از این، پیشنهاد وزارت نفت از اوایل اسفند ماه به وی ارائه و برای اداره این وزارتخانه از وی برنامه خواسته شده است.
براساس این گزارش، علیاصغر زارعی عضو هیات علمی دانشگاه و رییس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی وابسته به وزارت نفت از دیگر گزینههای مطرح برای این پست است که البته در بین دو فرد دیگراز سوابق اجرایی کمتری برخوردار است.
الیاس نادران نماینده تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره گمانهزنیهای اخیر در خصوص تغییر وزیر نفت اظهار داشت: موضوع کنارهگیری وزیر نفت به طور جدی مطرح شده است و به نظر میرسد ایشان صلاحیت نسبی قابل قبولی در امور وزارت نفت و در مقایسه با سایر وزرا با توجه به محدودیتهایی که در امر سرمایهگذاری در نفت وجود دارد، داشته است.
وی تصریح کرد: وزیر نفت در مقایسه با جانشینهایی که برای ایشان مطرح شده از نظر تخصص، تعهد، تدین و مدیریت سرآمد است.
وی با انتقاد از دخالتهای خارج از مجموعه نفت در این وزارتخانه گفت:تردیدی نیست که برخی دخالتها موجب شده تا آقای وزیری تصمیم به کنارهگیری کند.
ارسال نظر