تولید صنعتی سوخت هستهای در نطنز آغاز شد
خبر اتمی ایران در صدر اخبار جهان
دنیایاقتصاد- خبر خوش هستهای که وعده اعلام آن از چندی پیش، جهان را به انتظار اعلام آن نشانده بود، دیروز در مراسم جشنی که به همین منظور در تاسیسات اتمی نطنز برپا شده بود، اعلام شد. این خبر که همان اعلام ورود ایران به باشگاه تولید کنندگان صنعتی سوخت اتمی بود، دیروز به سرعت به خبر اول خبرگزاریها و شبکههای تلویزیونی جهان تبدیل شد. اگرچه برخی از این خبرگزاریها تلاش کردند چنین القا کنند که اعلام این خبر تنشها را برسر برنامه هستهای ایران تشدید خواهد کرد، اما برعکس، علی لاریجانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان اعلام کرد که این اتفاقات مجال و فرصت خوبی را برای یک تفاهم سازنده فراهم کرده است.
لاریجانی: مرحله جدید غنیسازی در ایران فرصت خوبی را برای تفاهم فراهم کرده است
دنیایاقتصاد- خبر خوش هستهای که وعده اعلام آن از چندی پیش، جهان را به انتظار اعلام آن نشانده بود، دیروز در مراسم جشنی که به همین منظور در تاسیسات اتمی نطنز برپا شده بود، اعلام شد. این خبر که همان اعلام ورود ایران به باشگاه تولید کنندگان صنعتی سوخت اتمی بود، دیروز به سرعت به خبر اول خبرگزاریها و شبکههای تلویزیونی جهان تبدیل شد. اگرچه برخی از این خبرگزاریها تلاش کردند چنین القا کنند که اعلام این خبر تنشها را برسر برنامه هستهای ایران تشدید خواهد کرد، اما برعکس، علی لاریجانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان اعلام کرد که این اتفاقات مجال و فرصت خوبی را برای یک تفاهم سازنده فراهم کرده است. مراسم جشن اعلام خبر خوش هستهای در شهر نطنز
رییس جمهوری در جشن هستهای اعلام کرد
ورود ایران به مرحله تولید صنعتی سوخت هستهای
ایران در سال گذشته ۲۷۰تن UF۶ تولید کرده است
موفقیت ایران بدون همکاری کارشناسان و موسسات خارجی حاصل شد
فرصتی برای تفاهم
لاریجانی با اشاره به ورود ایران به مرحله جدید در غنیسازی اورانیوم گفت: این اقدام ایران مجال و فرصت خوبی را برای تفاهم فراهم کرده است. علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه مراسم روز ملی فناوری هستهای در نطنز گفت: ما با تمام قدرت و توان این کار را ادامه خواهیم داد و هیچ گونه نگرانی در ادامهاین مسیر وجود دارد.
وی درخصوص اینکه آیا اعلام خبر جدید هستهای ایران خللی در مذاکرات بینالمللی ایجاد نخواهد کرد گفت: من فکر میکنم این اتفاقات فرصت خوبی است که شرایط تفاهم سازنده فراهم شود.
لاریجانی افزود: مساله تولید سوخت در مقیاس صنعتی یک امر پنهان نبود و از ماهها قبل ما این مساله را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاع داده بودیم که این عمل انجام خواهد شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مساله تولید سوخت در مقیاس صنعتی نه برای آژانس و نه برای کشورهای ۱+۵ مساله مبهمی نبوده است اما رفتار آنها، رفتار درستی نبود زیرا مسیر مذاکره غیر از مسیر قطعنامه است.
وی ادامه داد: البته بستگی دارد رویکرد و نگاهمان به موضوع چگونه باشد ولی میتوان به یک تفاهم پایدار، سازنده و بر اساس حقوق بینالمللی دست یافت.لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعداد دستگاههای سانتریفیوژ مورد استفاده در حال حاضر در تاسیسات نطنز پرسید گفت: رقم دستگاهها مهم نیست ولی ما تا رقم ۳ هزار دستگاه قابلیت عمل داریم و از این مرحله بالاتر مرحله صنعتی محسوب میشود.
وی افزود: ایران در دروازه این مرحله قرار دارد و اکنون زمانی است که میتوان کار سازندهای انجام داد و ما هم مطابق با توافقات بینالمللی این کار را انجام دادهایم و ادامه خواهیم داد.
دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین بر بیتاثیر بودن فشارها و تحریمها بر پیشرفتها و فعالیتهای هستهای کشورمان تاکید کرد.
لاریجانی، با اشاره به بیتاثیر بودن تحریمها بر پیشرفتها و فعالیتهای هستهای کشورمان، در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات تلفنی با سولانا گفت: در آن مذاکرات قرار شد به صورت تلفنی قراری تنظیم کنیم و گفتهاند که حقوق ما را به رسمیت میشناسند.
وی با بیان اینکه ما همچنان به برنامه صلحآمیز هستهای خود ادامه میدهیم، افزود: آنها با کارهایشان ممکن است به انپیتی ضربه بزنند و اگر ما با درشتگویی آنان مواجه شویم، ممکن است تحتفشار مجلس شورای اسلامی برای تغییر رفتار خود قرار گیریم. دبیر شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: مایلیم مذاکرات منطقی و پایداری به وجود آید و آقای سولانا نیز علاقهمندی خود را برای از سرگیری مذاکرات سازنده اعلام کرده است اما مذاکرات وقتی موثر خواهد بود که تصنعی نباشد. لاریجانی خاطرنشان کرد: آقای سولانا دفعات گذشته نیز کارهایی انجام داد، اما در عرصه بینالمللی مزاحم کم نیست. دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین تزریق گاز به سانتریفیوژها را مورد تایید قرار داد.
دنیای اقتصاد - دیروز مصادف با روز ملی فنآوری هستهای، جشن هستهای با حضور رییسجمهوری، معاون اول، مسوول دفتر مقام معظم رهبری، رییس سازمان انرژی اتمی، جمعی از وزرا و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از سفرای خارجی در تاسیسات هستهای نطنز برگزار شد.
در این مراسم همان گونه که نوید داده شده بود، دومین خبر خوش هستهای دولت احمدینژاد به ملت ایران اعلام شد.
پیشتر رییسجمهوری در کنفرانس مطبوعاتی خود و آقازاده در مراسم بهرهبرداری از تاسیسات پشتیبانی نیروگاه بوشهر اعلام کرده بودند که خبر خوش هستهای دیگر در راه است.
ایران تولیدکننده سوخت هستهای
محمود احمدینژاد رییسجمهوری عصر دوشنبه پس از بازدید از تاسیسات هستهای نطنز با شرکت در آیین بزرگداشت روز ملی فناوری هستهای در تاسیسات هستهای نطنز گفت: امروز ۲۰ فروردین روز ملی فناوری هستهای در ایران است و سال گذشته در این روز پس از فعالیت دانشمندان و جوانان خلاق و با استعداد این کشور، ایران به دانش تولید سوخت هستهای دست یافت و در این مدت به مرحله تولید صنعتی رسید.
وی ادامه داد: در سالگرد این رویداد مبارک اعلام میکنم که از امروز کشور عزیز ایران در زمره کشورهای تولیدکننده سوخت هستهای قرار میگیرد. به گزارش خبرگزاری فارس، رییس جمهوری این موفقیت را به مقام معظم رهبری، ملت ایران و همه ملتهای آزاده جهان تبریک گفت.
احمدینژاد ملت ایران را ملتی دانست که معنویت و عدالت را از ارکان اصلی صلح، آرامش و ثبات در جهان میداند و در این مسیر پیشتاز است و از حقوق خود دفاع و حفاظت خواهد کرد.
رییسجمهوری با اشاره به این که ملت تقریبا در همه مجامع کوچک و بزرگ با سر دادن شعار «انرژی هستهای حق مسلم ماست» مسوولان و دانشمندان جوان را به استقامت و ادامه راه ترغیب میکردند، گفت: در روز ۲۲ بهمن ۸۴ ملت با حضور تاریخی بر این حق و درخواست این حق پای فشرد و در ۲۲ بهمن سال ۸۵ با حضور حماسی خود در سر تا سر ایران حق خود را تثبیت کرد.
به گزارش ایسنا، احمدینژاد دستیابی به این فنآوری را نماد توانمندی، استعداد و مقدمهای برای گامهای بلندتر و گستردهتر در علم و فنآوری عنوان کرد و گفت: در سال گذشته شاهد بودیم ملت گامهای بلندی در زمینههای گوناگون صنعتی، کشاورزی، فرهنگی و پزشکی برداشت و با توکل به خدا و تکیه بر استعدادهای خود رو به جلو حرکت میکند.
رییسجمهور کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: البته شاهد بودیم که دشمنان ملت از پیشرفت و تعالی این ملت برآشفتند و برای جلوگیری از پیشرفت علم به میدان آمدند و با استفاده ابزاری از شورای امنیت سازمان ملل تلاش کردند جلو فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران را سد کنند.
رییسجمهوری با بیان اینکه حدود ۳۵ سال است که ایران عضو آژانس بینالمللی انرژی هستهای است، گفت: بر اساس مواد معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) و اساسنامه آژانس، اعضای عضو آژانس از سوخت هستهای بهرهمند میشوند و کلیه اعضای آژانس موظف هستند به بقیه اعضا در استفاده از این حق مصرح در اساسنامه و معاهده کمک کنند.
احمدینژاد افزود: تکلیف اعضا این است که انحرافی به سمت تولید سلاح هستهای پیدا نکنند. جمهوری اسلامی نیز با آن که از حقوق قانونی مصرح در اساسنامه آژانس بهرهمند نشده، اما به تکلیف خود به طور کامل عمل کرده است و اسناد خود را در اختیار آژانس قرار داده و تحت نظرات بازرسان آژانس عمل کرده و بیشترین نظارت را از سوی آژانس داشته است و براساس کلیه گزارشهای آژانس هیچگونه انحرافی در فعالیتهای ایران ایجاد نشده است.
وی اظهار داشت: اما متاسفانه با این همه شفافیت و رعایت قانونمندی، صلحآمیز بودن فعالیتهای ایران مورد مناقشه و مخالفت برخی قدرتهایی است که به طور کامل از انرژی هستهای سود میبرند و از ضوابط، تخلف میکنند.
احمدینژاد ابراز داشت: امروز موضوع صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران آزمون تعیین سرنوشت برای شورای امنیت ملل متحد و به خصوص اعضای آن است زیرا تصمیمات آنها نشان میدهد تا چه حد پایبند به حقوق بینالمللی ملتها و ملتزم به رعایت عدالت، درستی و راستی و حتی پایبند به مقررات که خودشان وضع کردهاند، هستند.
وی ابراز داشت: سیر قطعنامههای این شورا نشان میدهد که آنچه در شورای امنیت به خصوص بعد از فروپاشی شوروی کارساز بوده زور و فشارهای برخی دولتها است. احمدینژاد نفوذ کشورهای غربی در برخی مجامع بینالمللی را عاملی برای سدکردن مسیر پیشرفت ملت ایران خواند.
وی خاطرنشان ساخت: آنها فکر میکنند ملت ایران از این طریق به برخی استفادههای نامطلوب از این انرژی دست مییابد، اما ملت بزرگ ایران، قرنها است پیشتاز عدل و فرهنگ بوده است و اجازه چنین کاری را به قدرتهای زورگو نخواهد داد و با صلابت به سوی قلههای پیشرفت خواهد رفت.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران معنویت وعدالت را از ارکان اصلی آرامش و ثبات در جهان میداند، تصریح کرد: در این مسیر ملت ایران همواره پیشتاز بوده و در عین حال با اقتدار از حقوق خود دفاع خواهد کرد.
احمدینژاد با درود به روح بلند امام و شهیدان و به قامت استوارشان و رزمندگان و ملت شریف ایران، گفت: آفرین بر ملت هوشمند ایران و اندیشمندان و صنعتگران و جوانان غیور این مرز و بوم. تولید سوخت هستهای ایران در خدمت توسعه، رفاه و پیشرفت ملت بزرگ ایران و گسترش صلح در جهان خواهد بود.
تولید انبوه ماشینهای سانتریفیوژ
معاون رییس جمهوری اسلامی ایران و رییس سازمان انرژی اتمی در مراسم جشن روز ملی فنآوری هستهای گفت که ایران به مرحله تولید صنعتی سوخت هستهای وارد شده و چرخه سوخت هستهای در کشور کامل شده است.
به گزارش ایرنا، غلامرضا آقازاده که عصر دوشنبه در پایگاه هستهای نطنز گزارش عملکرد این سازمان را ارایه میکرد، افزود: در یک سال گذشته ۲۷۰تن یواف ۶ (گاز هگزا فلوراید اورانیوم) در کشور تولید شده است.
آقازاده، اتکا به کارشناسان داخلی و تربیت نسل جدیدی از دانشمندان و مدیران هستهای کشور، بومیسازی فناوری هستهای در ساخت رآکتورهای اتمی، اجرای پروژههای پیچیده هستهای با کمترین هزینه را از جمله اهداف برنامههای صلحآمیز ایران اعلام کرد.
وی تصریح کرد: این در شرایطی بود که هیچ کارشناس، شرکت و موسسه تحقیقاتی خارجی با وجود تعهدات حقوقی خود در کنار دانشمندان هستهای ایران حضور نداشتند.
آقازاده یادآور شد: در زمان تدوین برنامه دستیابی ایران به فناوری صلحآمیز هستهای جوانب مختلف علمی حقوقی سیاسی و بینالمللی آن مورد توجه قرار گرفت و چندان دور از انتظار نبود که اجرای این برنامه جامع که مبتنی بر ابعاد حقوقی و بینالمللی بود، میتوانست حساسیت و تنگ نظری برخی کشورهای معدود را که خواهان شکوفایی ملت بزرگ ایران نیستند، برانگیزد.
وی اظهار داشت: برای دستیابی به چنین هدفی، اقداماتی در دستور کار قرار گرفت که میتوان به اکتشاف و استخراج منابع اورانیوم کشور و شناسایی مناطق اورانیوم خیز جدید اشاره کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: تولید کیک زرد به عنوان ماده اولیه تولید سوخت هستهای از طریق ایجاد تاسیسات کانهآرایی در اردکان یزد و بندر عباس از دیگر فعالیتهای این سازمان بود.
وی ادامه داد: تولید «یو.اف.» ۶ با ساخت، راهاندازی و بهرهبرداری از پروژه «یو.سی.اف» اصفهان به عنوان ماده اصلی برای غنیسازی اورانیوم نیز از دیگر برنامههایی بود که در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گرفت. آقازاده افزود: با ورود به مرحله تولید انبوه ماشینهای سانتریفیوژ و آغاز راه صنعتی تولید سوخت هستهای و به ثمر نشستن تلاشها و امیدهای چند ساله، این پروژه وارد مرحله جدیدی شد.
وی ادامه داد: مراحل اجرایی این پروژه از سال ۸۱ با هدف تولید بخشی از سوخت هستهای برای برنامه بلندمدت نیروگاههای هستهای آغاز شد. معاون رییسجمهوری ادامه داد: از آخرین شیوهها و دستاوردهای علمی کشور برای راهاندازی این پروژه استفاده شد و سرعت کار در زمینه نصب و راهاندازی تجهیزات به اندازهای سریع بود که با رشدی بالغبر ۱۳درصد که رکورد جدیدی در این مسیر است به انجام رسید.
وی گفت: همه مراحل طراحی، ساخت و راهاندازی و بهرهبرداری بومی بوده و از ویژگی منحصر به فرد دانشمندان و محققان کشور برخوردار است. به گفته وی، «امروز با راهاندازی بخش مهم و استراتژیک این پروژه هستهای کشور وارد مرحله جدیدی از تولید سوخت هستهای شده است و مجموعه طرحهای سازمان انرژی اتمی با شتابی قابل قبول مراحل خود را طی میکند.» آقازاده، تاسیسات مهم تولید آب سنگین را از دستاوردهای مهم دانشمندان کشور خواند که بمثابه فتح یکی از قلههای مهم دانش هستهای است.
محمد سعیدی معاون سازمان انرژی اتمی نیز در حاشیه مراسم جشن هستهای در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران که اعلام ورود ایران به مرحله صنعتی در غنیسازی اورانیوم را خبری کلی دانستند، گفت: ما اکنون از مرحله پایلوت عبور کردیم و در آستانه تولید صنعتی غنیسازی قرار گرفتیم.
وی افزود: تاکنون مرحله پایلوت در ۲ زنجیره سانتریفیوژ ۱۶۴ تایی بود که عبور از این مرحله به معنای صنعتی شدن در غنیسازی اورانیوم است. به گزارش خبرگزاری فارس، سعیدی گفت: این که ادعا میشود مرحله صنعتی به معنای نصب ۳هزار سانتریفیوژ است، صحت ندارد.
در گفتگو هیچ مسالهای تابو نیست
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه استراتژی جمهوری اسلامی ایران همکاری با جامعه بینالملل است تاکید کرد: صنعتی شدن تولید سوخت هستهای مقدمه خوبی برای آغاز مذاکرات آتی است.
علی آقامحمدی سخنگوی سابق شورای عالی امنیت ملی در حاشیه مراسم جشن هستهای در تاسیسات غنی سازی نطنز در جمع خبرنگاران گفت: اگر بدون پیش شرط وارد مذاکرات شویم در همه زمینهها میتوانیم به گفتوگو بپردازیم و در مذاکرات هیچ مسالهای تابو نیست.
ارسال نظر