اظهار نظر معاون وزیر بازرگانی درباره خروج سیمان از سبد حمایتی
در صورت برطرف شدن نگرانی بازار داخلی مخالف نیستیم
معاون وزیر بازرگانی اقدامات شرکت بازرگانی دولتی و معاونت بازرگانی داخلی را در سال گذشته و نیز بحث تنظیم بازار شب عید را تشریح و بخشی از برنامههای بازرگانی داخلی را در سال جدید بیان کرد. محمد صادق مفتح، معاون توسعه بازرگانی داخلی وزیر بازرگانی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه، صنعتی کردن تولید نان در سال ۸۶ با جدیت ادامه مییابد، افزود: با توجه به اختصاص یکی از تبصرههای بودجه به صنعتی کردن تولید نان، متقاضیان فراوانی برای فعالیت در این عرصه اعلام آمادگی کردهاند. معاون وزیر بازرگانی با تاکید بر رویکرد مردمی کردن اقتصاد با تکیه بر اصناف، از اجرای طرح ضیافت، نمایشگاههای بهاره، فروش فوقالعاده و نیز طرح ویژه نوروزی از سوی اصناف تمجید کرد و افزود: در اجرای همه این طرحها، علاوه بر تنظیم بازار حتی نظارت هم از سوی اصناف انجام شد و وزارت بازرگانی صرفا نظارت عالیه و مدیریت و برنامهریزی را برعهده گرفت. وی همچنین خاطرنشان کرد که وزارت بازرگانی در سال ۸۶ هم با دو رویکرد ذخیره سازی و ایجاد ذخیرههای استراتژیک با تکیه بر اصناف در پی تنظیم بازار است و علاوه بر این برای دستیابی به تنظیم بازار مطلوبتر رفع مشکل تولیدکنندگان را نیز دنبال میکند. مفتح با اشاره به آغاز طرح بانک اطلاعات اصناف در سال ۸۵ گفت: در حال حاضر اطلاعات مربوط به اصناف سراسر کشور، حتی اتحادیههای توزیعی و تولیدی مختلف تهیه شده که قطعا با نهایی شدن طرح سرشماری اصناف تا نیمه اول سال جاری بانک اطلاعات آن عرضه میشود. معاون وزیر بازرگانی در ادامه به آغاز طرح ساماندهی عرضه پوشاک اسلامی در سه ماه پایانی سال ۸۵ اشاره کرد و افزود: این طرح با هماهنگی طراحان و صنوف تولیدی و توزیعی آغاز شد که در نهایت تا قبل از تابستان سال ۸۶ در ۶۰۰ فروشگاه تهران آغاز و سپس در سایر شهرستانها نیز اجرا میشود. معاون وزیر بازرگانی درباره قیمت نان و احتمال افزایش آن در سال جاری عنوان کرد: قیمت نان از سوی کارگروهی که زیر نظر استانداریهاست در حال فعالیت است لذا درباره تعیین قیمت جدید نان کارگروهها تصمیمگیری میکنند.
مفتح در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره دلایل گرانی میوه و اینکه دولت چه میزان در کنترل بازار میوه نقشی ایفا کرد، گفت: کسی از دولت توقع ندارد و ما نیز تبدیل شدن دولت به تامین کننده بزرگ را اشتباه میدانیم و معتقدیم که دولت وظیفه کنترل قیمتها را با استفاده از مکانیزم بازار که همان عرضه و تقاضاست دارد.
وی گفت: در عید امسال استفاده از ظرفیت اصناف در ورود به بازار از اهداف اصلی بود و دولت تنها برنامهریز بود و مداخلهای نکرد.
معاون وزیر بازرگانی همچنین با مقایسه وضعیت قیمتها در شب عید سال جاری با سال قبل از آن، تاکید کرد: با وجود اینکه در سال قبل قیمتها کنترل شد ولی معتقدم طراحی که برای شب عید امسال اجرا شد موفقتر بوده چرا که در ذخیره سازی و عرضه میوه شب عید هم کشاورز مبلغ خوبی دریافت کرد و هم قیمتها در حد مناسبی کنترل شد و صنف بنکدار نیز به یک سود منطقی و حداقلی قناعت کرد که اتفاق خوبی بود.
مفتح همچنین درباره افزایش قیمتها در سال ۸۶ بیان کرد: وقتی نهادهها و دستمزد افزایش مییابد سایر افزایشها نیز طبیعی است ولی قطعا مهار قیمتها از وظایف اصلی دولت است که تلاش خود را در این زمینه انجام خواهیم داد.
معاون وزیر بازرگانی درباره خروج سیمان از سبد حمایتی دولت گفت: همان گونه که بارها گفتهام، اگر نگرانی از بازار داخلی برطرف شود وزارت بازرگانی مخالفتی با خروج آن از سبد حمایتی نخواهد داشت. وی افزود: در بحث سیمان توافقی با صنعت سیمان انجام شد که بر اساس آن کارخانهها به تعهد خود در توزیع سیمان عمل کرده و صادرات مطلوبی نیز انجام گرفت. البته با توجه به پروژههای در دست بهرهبرداری، بازاری بسیار خوب و آرام در سال ۸۶ برای سیمان پیشبینی میشود.
وی افزود: تولید و توزیع سیمان در سال ۸۵ در مقایسه با سال ۸۴ شش درصد افزایش داشته و برای سال ۸۶ نیز تولید بالا پیشبینی میشود.
معاون وزیر بازرگانی درباره احتمال خروج کالاها از سبد حمایتی دولت گفت: جهتگیریها در این زمینه به سمت کاهش نقش دولت و نیز کاهش کالاهای مشمول سبد حمایتی است که قطعا به این سمت نیز حرکت خواهیم کرد.
ارسال نظر