دیروز با ۱۴۶ رای موافق و ۴۹ رای مخالف نمایندگان پارلمان انجام شد
تصویب نهایی بودجه ۸۶ در مجلس
براساس مصوبه مجلس، سقف منابع و هزینههای بودجه عمومی دولت حدود ۶۹۲هزار میلیارد ریال تعیین شد که حدود ۶۴۰هزار میلیارد ریال از منابع عمومی شامل مالیات، نفت و سایر درآمدها تامین شده و حدود ۵۲هزار میلیارد ریال نیز درآمد اختصاصی وزارتخانهها و موسسات دولتی خواهد بود. پس از پایان بررسی بودجه، محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس در خصوص بحث بنزین که نهایتا بین نمایندگان اختلافبرانگیز شد، اعلام کرد که چون سهمیهبندی و تعیین بهای بنزین از اول خرداد اجرا میشود بنابراین نمایندگان مجلس و دولت میتوانند در این مورد طرح و لایحه به مجلس ارائه کنند.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره طرح دوفوریتی عدهای از نمایندگان برای تغییر ساعت رسمی کشور گفت: تلاش میکنیم تا این موضوع از طریق مذاکره با دولت حل شود. وی گفت: تصور میکنم در مجموع تغییر ساعت منافع بیشتری دارد، اما باید منتظر تصمیم مجلس و دولت بود.
دنیایاقتصاد- دیروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از ۱۰روز بحث و بررسی لایحه بودجه سرانجام ماده واحده آن را با ۱۴۶رای مثبت، ۴۹رای منفی و ۹رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر از تصویب نهایی پارلمان گذراندند
براساس مصوبه مجلس، سقف منابع و هزینههای بودجه عمومی دولت حدود ۶۹۲هزار میلیارد ریال تعیین شد که حدود ۶۴۰هزار میلیارد ریال از منابع عمومی شامل مالیات، نفت و سایر درآمدها تامین شده و حدود ۵۲هزار میلیارد ریال نیز درآمد اختصاصی وزارتخانهها و موسسات دولتی خواهد بود. پس از پایان بررسی بودجه، محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس در خصوص بحث بنزین که نهایتا بین نمایندگان اختلافبرانگیز شد، اعلام کرد که چون سهمیهبندی و تعیین بهای بنزین از اول خرداد اجرا میشود بنابراین نمایندگان مجلس و دولت میتوانند در این مورد طرح و لایحه به مجلس ارائه کنند.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره طرح دوفوریتی عدهای از نمایندگان برای تغییر ساعت رسمی کشور گفت: تلاش میکنیم تا این موضوع از طریق مذاکره با دولت حل شود. وی گفت: تصور میکنم در مجموع تغییر ساعت منافع بیشتری دارد، اما باید منتظر تصمیم مجلس و دولت بود. ماده واحده بودجه ۸۶ تصویب شد
هنگامه علیقلی- مجلس شورای اسلامی، دیروز در حالی ماده واحده، تبصرهها و پیوستهای لایحه بودجه ۸۶ را تصویب کرد که محمدرضا باهنر، رییس وقت جلسه، مدام از اخطاردهندگان تقاضا میکرد تا از اخطار دادن منصرف شوند.
مجلس، این ادبیات باهنر را به ندرت مشاهده کرده است، دیروز هنگام مطرح کردن پیشنهادهای کمیسیونها، موسیالرضا ثروتی، نماینده بجنورد با استناد به ماده ۲۲۴ آییننامه داخلی مجلس نسبت به مطرح نشدن ردیف طرحها تذکر داد، اگرچه باهنر تذکر وی را وارد ندانست و گفت هنوز خلافی صورت نگرفته است ماده یادشده باید پس از رسیدگی به کلیات بودجه و تصویب آن، پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تامین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی و مصوب شود و پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصرهها و ردیفها بررسی و رسیدگی شود.
از سوی دیگر پیشنهاد برخی از کمیسیونها مبتنی بر اصلاحیه لایحه بودجه ۸۶ مربوط میشد که ۲۰روز پس از تقدیم لایحه بودجه به وسیله رییسجمهوری و با امضای وی بدون اعلام وصول در مجلس به کمیسیون تلفیق ارائه شده بود. ثروتی نماینده بجنورد که به پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درخصوص ایجاد توسعه و تجهیز ۴واحد دانشگاهی در حوزههای انتخابیهاش توسط کمیسیون تلفیق اعتراض داشت و تذکر میداد، در خلال اعتراض خود، رییس جلسه را سه بار به خروج از صحن علنی تهدید کرد. در ادامه جلسه، باهنر نیز به طور مکرر از وی و سایر نمایندگان که قصد خروج از جلسه داشتند، خواست تا از مجلس خارج نشوند و برای رایگیری ماده واحده لایحه بودجه ۸۶ در صحن علنی بمانند.
رییس مجلس که با درخواست تذکر و اخطار بسیاری از نمایندگان از جمله عبداللهی، توکلی و سبحانی مواجه شده بود از آنها درخواست کرد تا از مطرح کردن اخطار و تذکر خودداری کنند، اما حسن سبحانی قبل از رایگیری برای ماده واحده لایحه بودجه ۸۶، با استناد به اصل ۱۵۲ قانون اساسی اخطار داد.
نماینده دامغان گفت: براساس این اصل، بودجه سالانه باید به ترتیب یادشده در قانون از سوی دولت تهیه و برای بررسی به مجلس تقدیم شود و در حالی که بودجه عمومی دولت و جزئیات بودجه ۴۰۹ شرکت سودده دولتی، ۱۲بانک، موسسه انتفاعی و بودجه شرکت نفت را بررسی نکردهایم، چه موضوع دیگری را میخواهیم تصویب کنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ۷۳درصد بودجه سال ۸۶ که بودجه شرکتها است اصلا بررسی نشده و منابع ۲۷درصد بودجه باقی مانده را نیز که تبصرهها یا قوانین دائمی مسکن و بهداشت است، اصلا دیده نشده چگونه تصویب میشود.
هر چند پس از اخطار سبحانی، باهنر از مجلس خواست تا به ماده واحده لایحه بودجه ۸۶ و کلیه پیوستها و تبصرههای آن رای دهند اما تقاضاهای پی در پی اخطار یکی دیگر از حاشیههای جلسه دیروز مجلس بود.
عبداللهی، توکلی و برخی دیگر از چهرههای شاخص مجلس قصد داشتند به باهنر اخطار دهند اما باهنر با بیان اینکه آقای سبحانی از مدتها قبل برای اخطار ماده واحده درخواست کرده بود، گفت: میدانم اخطار شما به رفتارم مربوط است.
میدانم که رفتارم پر از اخطار و اشتباه است، اما باید بودجه را بررسی کرد.
اصلاحیه بودجه قابل قبول نیست
به استناد اصلاحیه نمیتوان کاری کرد زیرا اصالتی ندارد. آقای باهنر از اینکه مانع بدعت شدید از شما متشکرم.
احمد توکلی، جمله فوق را در حمایت از باهنر، رییس جلسه علنی دیروز مجلس عنوان میکرد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس که نسبت به دفاع باهنر از مصوبه کمیسیون تلفیق و جلوگیری از مطرح شدن اصلاحیه لایحه بودجه ۸۶ اظهار رضایت میکرد خطاب به باهنر گفت: پیشنهاد کمیسیون آموزش که براساس اصلاحیه لایحه مطرح شدهاند قابل طرح نیستند.
وی افزود: زمانی که اصلاحیه، تغییرات ماهوی در لایحه بودجه ایجاد میکند و حق نمایندگان و کمیسیون تلفیق را برای ارائه پیشنهادها ضایع میکند، قابل طرح نیست حتی اگر امضای رییسجمهوری پای آن باشد، زیرا اصلاحیه لایحه بودجه به مجلس اعلام وصول نشد و ۲۰روز پس از ارائه لایحه بودجه توسط رییسجمهوری، به کمیسیون تلفیق آمد.
رییس و نواب رییس مجلس کاری مهمتر از تصویب بودجه ندارند
باهنر، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه اعتراضات نمایندگان نسبت به مطرح نشدن پیشنهاد کمیسیونها برای اطمینانبخشی و ایجاد آرامش در مجلس گفت: من، آقای حدادعادل و آقای ابوترابی هیچ برنامهای مهمتر از بستن بودجه سال آینده کشور نداریم و تا زمانی که یک پیشنهاد باقیمانده باشد، نمیتوانیم بررسی بودجه را تمام کنیم.
در این میان و با توجه به اینکه مجلس عصر (دیروز) نیز برای بررسی ایرادات شورای نگهبان، جلسه علنی داشت برای تسریع در فرآیند بررسی لایحه بودجه، ۵۰دقیقه وقت جلسه صبح خود را تمدید کرد.
ارسال نظر