به موازات اعلام خبر حضور احمدینژاد در شورای امنیت صورت گرفت:
پیشنهاد تصویب قانون علیه شرکای تجاری ایران
دنیایاقتصاد- در حالی که دیپلماتهای حاضر در مذاکرات کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان، برای تصویب پیشنویس قطعنامهای تازه علیه ایران، ابراز امیدواری کردهاند، این مذاکرات تا یک هفته دیگر به نتیجه برسد، خبرگزاری جمهوری اسلامی از قول غلامحسین الهام، سخنگوی دولت خبر داد، رییسجمهور قصد دارد برای دفاع از حقوق ملت ایران در زمینه بهرهمندی از فناوری صلحآمیز هستهای، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل که درباره پرونده هستهای ایران تشکیل خواهد شد، حضور یابد. از سوی دیگر، خبرگزاری رویتر از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نقل قول کرد که او خوشبین است که قدرتهای جهانی بتوانند درباره گامهای بعدی علیه ایران به توافق برسند.
مرکل در حالی نسبت به دستیابی به توافق ابراز امیدواری میکند که آخرین جلسه ۱+۵ در حالی پایان یافت که به دلیل مخالفت روسیه و چین با برخی تحریمهای مالی و تجاری علیه ایران، این نشست نیز همچون جلسات اخیر به نتیجه نهایی نرسید.
با این حال و بهرغم به نتیجه نرسیدن نشستهای ۱+۵ تاکنون، آمریکا پیشنهاد و تصویب قوانین ضدایران را متوقف نکرده است.
به گزارش ایسنا، تام لانتوس، رییس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا قانونی را پیشنهاد داده است که به مصوبه تحریمهای ایران شدت بخشیده و دولت بوش را ملزم میکند که هر شرکتی را که با ایران معاملاتی به ارزش بیش از ۲۰میلیون دلار دارد تحریم کند. این قانون علاوهبر آن همکاری هستهای بین آمریکا و هر کشوری را که به ایران کمک هستهای میرساند، ممنوع میکند.
این قانون از طریق گسترش دادن سرمایهگذاریهایی که در معرض تحریم قرار دادند، کاهش شدید صادرات اقلام آمریکایی به ایران، قطع هرگونه واردات از ایران و قطع مزایای مالیاتی برای جستوجوی نفت و گاز برای موسسات تابع شرکتهای نفتی خارجی که در بخش نفتی ایران سرمایهگذاری میکنند فشار اقتصادی بر ایران را افزایش میدهد.
تصویب این قانون سرمایهگذاران بینالمللی را از تامین سرمایه برای خط لوله ایران، پاکستان، هند باز میدارد و در صورتی که هند و پاکستان این پروژه چندمیلیارد دلاری را برای واردکردن گاز ایران به آسیای جنوبی دنبال کنند، ممکن است در معرض اقدامات تنبیهی قرار بگیرند.
لانتوس در این باره گفت: این قانون تحریمهای دوجانبهای را افزایش میدهد که سرمایههای مربوط به برنامههای هستهای ایران را قطع میکند.
وی با تکرار ادعاهای غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هستهای ایران گفت: دولت ایران باید بفهمد که نمیتواند بدون به خطر انداختن آینده سیاسی و اقتصادی کشورش، برنامه تسلیحات هستهای خود را دنبال کند.
خبرگزاری هندوآسیا نیز گزارش داد: قانون پیشنهادی یکی از قانونگذاران برجسته آمریکا که هدف آن تنبیه شرکتهای نفتی مرتبط با ایران است، ممکن است معامله هستهای هند و آمریکا را به خطر انداخته و احداث خط لوله گاز هند، پاکستان، ایران را دشوارتر از گذشته کند.
از سوی دیگر به موازات تشدید فشارهای آمریکا، وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شد که تحریمهای پیشنهادی جدید سازمان ملل انزوای ایران را در پی خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فیلیپ دوست بلازی، وزیر امور خارجه فرانسه پس از گفتوگو با شیخ محمد الصباح، همتای کویتیاش اظهار کرد تهران باید میان انزوا و تعلیق فعالیتهای حساس هستهایاش انتخاب کند.
وی افزود که پیشنویس قطعنامهای که در حال بررسی به وسیله پنج عضو دایم شورای امنیت و آلمان است اگر «تحریمهای اقتصادی» را شامل شود، موثر خواهد بود.
وی گفت که فرانسه معتقد است برای تاثیر بیشتر و قاطعتر بودن قطعنامه پیشنهادی، تصویب آن با اجماع حیاتی است.
دوست بلازی اظهار کرد: پاریس نقش میانجی را میان آمریکا از یک سو و روسیه و چین از سوی دیگر در تلاش برای به دست آوردن اجماع لازم ایفا میکند.
وزیر امور خارجه کویت هم گفت که کشورش از احتمال قرار گرفتن ایران تحت تحریمهای سختتر سازمان ملل نگران است، از تهران خواست با جامعه بینالمللی همکاری کند.
ارسال نظر