ملاقلی‌پور آرام گرفت

نگاه سوم- پیکر رسول ملاقلی‌پور، کارگردان نام آشنای سینمای ایران با حضور هنرمندان، مسوولان فرهنگی و مردمی از مقابل تالار وحدت تشییع شد. مجید مجیدی، کارگردان سینمای ایران و یکی از همراهان سال‌های نخستین در شکل‌گیری حوزه اندیشه اسلامی گفت: برای من خیلی سخت است که امروز از عزیزی صحبت بکنم، از بزرگمردی که سال‌های سال عمر خود را در جهت اعتلای سینمای ارزشمند و دفاع مقدس گذاشت و صادقانه در این راه تلاش کرد. وی در پایان سخنانش گفت: رسول امروز مسافر کربلا است و در آستانه اربعین حسینی، رسول ما پرواز خواهد کرد و به کربلا خواهد رفت، امروز آمده‌ایم مسافر خودمان را به کربلا بدرقه کنیم. سپس محمدرضا شرف‌الدین، رییس انجمن سینمای دفاع مقدس در سخنانی گفت: نمی‌دانم چه باید بگویم. ما الان باید کربلا می‌بودیم. رسول دائم زنگ می‌زد که مدارک چی شد؟ به اربعین نزدیک شدیم. وی با بیان خاطره‌ای ادامه داد: رسول قرار بود فیلمی برای امام‌حسین‌(ع) بسازد، اما یک‌دفعه منصرف شد و وقتی دلیلش را پرسیدم، گفت: اگر فیلم را بسازم و آنچه می‌خواستم در نیاید، چه جوابی باید به مردم بدهم؟ من لیاقت فیلمسازی برای آقا را ندارم. منوچهر محمدی، تهیه‌کننده فیلم «میم‌مثل مادر» به عنوان سخنران دیگر مجلس ضمن عرض تسلیت به حاضران جلسه گفت: ما که در سینما هستیم می‌دانیم راحت پیش نمی‌آید که فیلم اول یک هنرمند نینوا باشد و فیلم‌ آخرش کربلا.

بازیگر خردسال فیلم «میم‌مثل مادر» از دیگر کسانی بود که درباره ملاقلی‌پور سخن گفت. علی شادمان گفت: عمو رسول رفت. خیلی زود رفت و نه تنها دل من که دل همه ایرانی‌ها برای او تنگ شده است. حجت‌الاسلام مطلبی، امام جماعت مسجد ابوذر که یکی از دوستان ملاقلی‌پور به شمار می‌رفت، هم گفت: ایشان قرار بود که به کربلا برود ولی به کربلا رسید و از همه ماها جلو افتاد. رضا میرکریمی، مدیرعامل خانه سیما نیز در این مراسم گفت: فیلمسازان انسان‌های حساسی هستند و احساس نیرومندی دارند، اما در بیان این احساس جز در قالب کارشان ناتوان هستند به همین دلیل همیشه تنهایند. من هرگاه در سالن تاریک سینما فیلم های رسول را می‌دیدم، به عمق تنهایی او پی می‌بردم و این مساله به شدت مرا تکان می‌داد امیدوارم زیارتش قبول باشد. معصومه ملاقلی پور دختر این کارگردان نیز با بیان این مطلب که هیچی ندارم بگویم، گفت: فقط می‌توانم بگویم که پدرم زنده است. مهندس جعفری جلوه معاون سینما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌نیز در سخنانی گفت: رسول ملاقلی پور یک عاشورایی تمام عیار بود، همه عمر سینمایی او در عاشورا گذشت و کربلا. با «نینوا» به عرصه سینما آمد و به کربلا رفت و در قطعه کربلایی هشت سال دفاع مقدس حضوری تمام عیار داشت و راوی صادق این همه حماسه و عشق بود.

روح عاشورایی این ملت را به زبان سینما ترجمه کرد و به همگان عرضه داشت و تا «عصر روز دهم» هم بر سینمای عاشورایی پای فشرد و «عصر روز دهم» را ساخت و رفت. مگر «عصر روز دهم» جز چنین صحنه‌ای است. «عصر روز دهم» عصر عاشورا است. او سال پرشوری را پشت سر گذاشت. گویی می‌دانست فرصت کم است باید اندوخته‌های فراوان فراهم کرد. سال سینمایی که گذشت برای فعالیت ملاقلی‌پور اوج فعالیت‌هایش بود. او این انرژی و شور و حرارت را در زمانی که سینما دوباره جان می‌گیرد به همه سینماها داد و رفت. او با ما است ایده‌ها و آرمان‌های او حرارت و صداقت او با ما خواهد بود تا اوج سینمای ملی ایران. صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌نیز با حضور در مراسم ، ابتدا پیام احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور را برای حاضران در جلسه قرائت

کرد. وی بعد از ابلاغ پیام ریاست جمهوری افزود: اگر چشم دل باز کنیم، می‌توانیم روح لطیف رسول عزیز را بر فراز این مکان و این جمع مشاهده کنیم.

وی در پایان گفت: امسال سال رسول بود. او آثاری را بر جای گذاشت که نشانه تسلیم رضایتمندانه او در برابر تقدیر بود و همان تسلیم گواه است که رسول امسال در جایگاهی که جایگاه رضایت است، قرار گرفته. رسول را در سال رسول‌ا... در جوار خداوندی بار دارند، اینها اتفاقی نیست. علی ملاقلی پور در پایان مراسم ضمن تشکر از همه حاضران گفت: « وقتی کسی لباس سیاه می‌شود، انگار سقف آسمان روی سرش پایین آمده است.»

وی افزود:« هر چند به نظر می‌رسد سایه پدرم از سرم کوتاه شده، اما دلم خوش است که سایه‌اش به سوی آسمان رفته و بزرگ‌تر شده است.»

او در پایان گفت: «رسول احدی که تا آخرین لحظات در کنار پدرم بود، دوربین پدر را به من داد و گفت: «این اسلحه پدرت است، نگهش دار. پدرم علاقه ویژه‌ای به نمایش زندگی فرماندهان جنگ داشت، حالا که او رفته احساس می‌کنم او فرمانده سینمای جنگ بود». پیکر کارگردان «نسل سوخته» پس از تشییع در جوار مادرش، قطعه ۲۴۴، ردیف ۵۵، شماره ۳۵ بهشت‌زهرا آرام

گرفت.