باوجود نزدیک شدن به ایام نوروز
قیمت خدمات خشکشوییها همچنان ثابت است
مینا صباغی- به غیر از مراکز ارائه خدمات نظافتی و قالیشوییها که در این روزها، با استقبال زیادی روبهرو هستند خشکشوییها را هم میتوان در روزهای پایان سال جزو مراکز پرازدحام دانست، که در ارائه خدمات نظافتی سهمی ویژه را به عهده دارند. خشکشوییها بر حسب نوع کار، منطقه فعالیت، مساحت مغازه و دارا بودن دستگاه و تجهیزات پیشرفته از سوی اتحادیه به سه گروه، درجه یک، دو و سه تقسیم میشوند که به دنبال آن دستمزد آنها نیز متفاوت است.
خشکشوییهایی هستند که با توجه به شرایط منطقه فقط به دستگاههای اتوی قدیمی که با نفت و گازوئیل کار میکنند مجهز هستند و بعضیها نیز با تجهیزات بهتر و به روزتر فعالیت میکنند.
اینطور که به نظر میرسد عمده فعالیت خشکشوییها در نیمه دوم سال به ویژه اسنفد ماه است. چرا که این مراکز علاوهبر ارائه خدمات عادی و روزمره، در روزهای پایان سال بخش عمدهای از فعالیت خود را به شستوشوی انواع پتو، پرده و روتختی اختصاص میدهند. «شادمان» مسوول یکی از خشکشوییهای درجه یک در این زمینه میگوید: «قیمتی که برای شستوشوی انواع پتو در نظر میگیریم براساس اینکه نوع و جنس پتو چیست فرق میکند. به عنوان مثال برای شستوشوی پتوهای آکرولیک (مثل گلبافت، نرمینه و...) مبلغی حدود ۵ تا ۷هزار تومان دریافت میکنیم. ولی قیمت شستوشوی پتوهای معمولی ارزانتر است که مبلغ شستوشوی آن حدود ۴هزار تومان است. ضمن اینکه برای شستوشوی روتختی نیز هزینهای معادل ۷ تا ۱۰هزار تومان دریافت میشود.
«مظفری» مسوول یکی از خشکشوییهای درجه دو میگوید: «مبلغی که برای شستوشوی پتو و روختی میگیریم معمولا توافقی است. ولی برای شستوشوی پتوهای کوچک، ۳هزار تومان و برای پتوهای ۲نفره ۴هزار تا ۴هزار و ۵۰۰تومان دریافت میکنیم». همچنین نرخ شستوشوی پرده نیز براساس نوع رنگ و جنس آن متغیر است که معمولا بین متری ۵۰۰ تا یکهزار تومان تعیین شده است. به اعتقاد وی بعضی خشکشوییها معیار تعیین نرخ شستوشوی پرده را به صورت تختهای (تعداد) محاسبه میکنند. به طور مثال برای یک پرده در اندازه (۲×۲۰/۱)متر با پارچه توری حدود ۲هزار تومان، پارچه نخی ۳هزار تومان و نوع مخمل حدود ۴هزار تومان در نظر میگیرند.
اما شستوشو و اتوکشی انواع کت و شلوار و پیراهن مردانه نیز با همان قیمت سابق که در طول سال دریافت میشد صورت میگیرد. که بسته به درجه خشکشویی، هزینه خشکشویی یک دست کت و شلوار از یکهزارو ۵۰۰تومان تا ۳هزار تومان متغیر است. البته ارائه کاور و چوب رختی نیز حدود ۱۰۰تا۲۰۰تومان هزینه در بر دارد. هزینه شستشوی کیف جیر و چرم نیز بسته به سایز آن بین ۳تا۸هزار تومان است. ضمن اینکه کفش چرم نیز با مبلغی بین ۳تا۵هزار تومان شستشو میشود که البته بر اساس نوع خشکشویی قیمت شستوشوی آن متفاوت است.
به اعتقاد مظفری شستوشو و اتوکشی لباس توسط خشکشوییها بهتر از آبشویی است.
چرا که لباسها در خشکشویی به کمک مواد شسته و به طور اتوماتیک خشک میشوند و یکی از مزایای خشکشویی از بین بردن تمام لکهای باقیمانده روی لباسها است. ضمن اینکه کیفیت کت و شلوار و لباسهای پشمی که در خشکشوییها شسته میشوند افت نمیکند و از حالت نمیافتد.
وی به افزایش قیمت پرکلرین یکی از مواد مورد استفاده در خشکشوییها اشاره میکند و میگوید: « طی ۲تا۳ماه گذشته قیمت یک بسته پرکلرین از ۲۴۰هزار تومان به ۳۷۰هزار تومان افزایش یافته است. ولی هزینه خشکشویی لباس با این مواد تغییر نکرده است. واما قیمت خشکشویی کت تک در حدود یکهزار تومان، پیراهن مردانه و شلوار تک یکهزار تا۱۵۰۰تومان، کراوات ۵۰۰تایکهزار تومان است.
هزینه خشکشویی مانتو نیز بسته به جنس آن بین ۲تا۳هزار تومان و لباسهای بافته شده نیز حدود یکهزار و ۵۰۰تومان تا ۲هزار تومان است. همچنین نرخ خشکشویی انواع لباس چرم، پالتو و بارانی نیز حدود ۷تا۱۴هزار تومان است که بسته به درجه خشکشویی متغیر است. اما خشکشویی مبلمان از دیگر مواردی است که بعضی از خشکشوییهای خاص انجام میدهند که بسته به نوع مبلمان و چند نفره بودن آن قیمت آن بین ۲۰تا۲۵هزاز توامان متغیر است. البته خشکشوییها به هر تعداد صندلی که به سرویس مبلمان اضافه میشود حدود ۷۰۰ تومان تایکهزار تومان بیشتر دریافت میکنند.
یکی از مواردی که ممکن است هنگام مراجعه به خشکشوییها با آن مواجه شویم رنگ گرفتن و یا پاره شدن لباس است . بهتر است بدانید که اتحادیه صنف خشکشوییها با مشخص کردن شرایطی سعی کرده است تا مشتری را در مقابل این مساله راضی نگه دارد. بر این اساس طبق قانون اتحادیه، اگر مشکلی برای لباسهای سپرده شده به خشکشوییها به وجود بیاید خشکشویی موظف است یک سوم مبلغ قیمت اصلی لباس را به مشتری پرداخت کند و در مقابل آسیبدیدن لباس نو ۵۰تا۷۰درصد مبلغ لباس را باید پرداخت کند. هر چند که به اعتقاد فعالان این حرفه برای پرداخت خسارات به صورت توافقی عمل میکنند.
ارسال نظر