مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه تداوم مذاکرات جدی با ایران در کنار تعلیق غنی‌سازی انجام خواهد شد، تصریح کرد: زمینه اعتمادسازی باید بیش از پیش فراهم شود. به گزارش خبرگزاری مهر، خاویر سولانا در گفت‌وگو با رادیو دولتی آلمان با توجه به کنفرانس تلفنی مدیران سیاسی کشورهای ۱+۵ درخصوص موضوع هسته‌ای ایران گفت: پیشنهادی را مبنی بر توقف فعالیت غنی‌سازی اورانیوم در زمان انجام گفت‌وگوها به ایران ارائه دادیم،همچنین قطعنامه شورای امنیت‌سازمان ملل را در خصوص توقف غنی‌سازی در دست بررسی داریم. در حال حاضر می‌توانیم شاهد انجام گفت‌وگوهای جدی میان دو طرف باشیم، اما این گفت‌وگوها باید در شرایط تعلیق غنی‌سازی انجام شود.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: اکنون اگر پیشرفتی در این زمینه مشاهده شود می‌توان به مسیر رایزنی‌ها ادامه داد، اما در غیر این صورت این روند متوقف خواهد شد. سولانا خاطر نشان کرد: در پیشنهادی که در حال حاضر برای گفت‌وگو در دست داریم نه تنها به مسائل هسته‌ای بلکه به بسیاری از موارد دیگر مانند همکاری تجاری و فناوری اشاره شده است.

همانطور که پیشتر نیز گفته شد باید زمینه‌های اعتماد‌سازی بیش از پیش فراهم شود. وی در پاسخ به اینکه در صورت عدم توقف غنی‌سازی ایران، تحریم شامل این کشور خواهد شد، تصریح کرد: اگر موضوع از راه دیپلماتیک حل و فصل نشود، مجبور خواهیم بود تا به شورای امنیت‌سازمان ملل متوسل شویم.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: بنا بر گزارش آژانس ایران به موارد خواسته شده این نهاد تا کنون جامه عمل نپوشانده است.

این احتمال وجود دارد که اعضای شورای حکام نیز در نشست ۵ مارس (۱۴ اسفند) به تصمیم واحدی در قبال موضوع هسته‌ای ایران دست پیدا کند. سولانا با رد احتمال هر گونه گزینه نظامی علیه ایران درباره ارزیابی خود نسبت به حل دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران گفت: این مساله ارتباطی به خوش بین یا بد بین بودن ندارد.

رییس شورای امنیت‌سازمان ملل نیز دیروز پیش از ادامه مذاکرات ۱+۵ که به صورت تلفنی برگزار می‌شود، گفت که انتظار می‌رود ۱۵ عضو شورا در چند روز آینده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در خصوص تحریم‌های بیشتر برای محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران داشته باشند.

به گزارش «ایسنا»، خبرگزاری رویتر گزارش داد، دومیسانی کومالو، سفیر آفریقای‌جنوبی در‌ سازمان ملل به خبرنگاران گفت: قدرت‌های بزرگ می‌کوشند همه اعضا را در مذاکرات مشارکت دهند این در حالی است که در مقایسه با سال گذشته آنها تا اندکی قبل از رای‌گیری فقط در میان خودشان مذاکره می‌کردند. براساس این گزارش، هیچ تاریخی برای رای‌گیری در مورد پیش‌نویسی که باید تهیه شود تعیین نشده است اما این پیش‌بینی که متن مورد نظر در چند روز آینده در نیویورک به گردش در می‌آید نشانگر پیشرفت میان مذاکره‌کنندگان است.

سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه در عین حال گفت: در چند ماه اخیر، آمریکایی‌ها از کانال‌های مختلف در تماس با ایران، خواستار مذاکره پیرامون مسائل مختلف عراق و به ویژه امنیت این کشور شده‌اند و ما این پیشنهادها را در حال بررسی داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسینی در خصوص اهداف سفر دکتر احمدی‌نژاد به عربستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به عنوان دو کشور بزرگ در جهان اسلام و همچنین در منطقه هستند و طبیعی است که مسائل مربوط به این دو حوزه را به صورت مرتب مورد رایزنی و مشاوره قرار بدهند.