بازتاب پرتاب نخستین راکت کاوشی ایران
دنیای اقتصاد- پژوهشگاه هوافضای ایران راکتی از نوع کاوشی (Sounding Rocket) را به فضا پرتاب کرد. علی اکبر گلرو معاون اجرایی این پژوهشگاه با بیان اینکه پرتاب این راکت فقط جنبه آموزشی، علمی و تحقیقاتی دارد و جزیی از فعالیتهای جاری پژوهشگاه هوا فضا است، خاطرنشان کرد: این راکت در مدار قرار نمیگیرد و بعد از پرتاب با چتر نجات به زمین بر میگردد.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی اضافه کرد: هدف از پرتاب این راکت که تا ارتفاع حداکثر ۱۵۰کیلومتری جو بالا میرود کمک به توسعه دانش و تحقیقات برای دانشجویان دانشگاهها و پژوهشگاهها است. این خبر در خبرگزاریهای بینالمللی بازتاب گستردهای داشته است. BBC در این باره نوشت: به اعتقاد کارشناسان نظامی، اگر ایران موشکی را به فضا پرتاب کرده باشد، این به آن معنی است که دانشمندان ایرانی به دانش گذر از اتمسفر دست یافتهاند و به این ترتیب دیگر امکانی برای سد کردن راه ایران برای ساخت موشکهای دور برد تراز شهاب ۳ وجود ندارد. BBC همزمانی اعلام پرتاب این راکت را با اجلاس کشورهای ۱-۵ قابلتوجه دانست.
BBC گزارش خود را بر مبنای خبر تلویزیون ایران ارائه کرده است. محسن بهرامی رییس پژوهشگاه هوافضا، پریشب در بخش خبر سیما با اعلام اینکه پرتاب این راکت موفقیتآمیز بوده است، اعلام کرد این راکت حامل مواد تحقیقاتی بوده است. نیمروز تا بعد از ظهر روز گذشته، این خبر در میان تیترهای برجسته BBC بود. خبرگزاری فرانسه نیز ضمن نقل این خبر از تلویزیون ایران بر این نکته انگشت گذاشت که مقامات رسمی ایران، بر ساخت داخلی این راکت تاکید داشتند؛ نظیر تاکید این مقامات بر تکنولوژی هستهای بومی. این خبرگزاری همچنین به گفته مصطفی محمد نجار وزیر دفاع کشورمان اشاره کرد که تصریح کرده بود تحریم دشمنان علیه ایران در حوزه هوافضا، موجب شد که ما تواناییهای خود را در این زمینه افزایش دهیم. این خبرگزاری نیز همزمانی این آزمایش با افزایش فشارهای غرب بر ایران در زمینه تکنولوژی هستهای را مهم ارزیابی کرد.
ارسال نظر