اسامی فیلم‌های اکران نوروزی مشخص شد

به گزارش خبرگزاری فارس، اسامی فیلم‌هایی که در نوروز ۸۶ اکران می‌شوند، مشخص شد. اخراجی‌ها، میهمان، خون‌بازی و شب‌به‌خیر فرمانده در نوروز میزبان مردم در سینماهای تهران هستند.

یک منبع آگاه گفت: تاکنون حضور چهار فیلم در اکران نوروزی امسال تقریبا قطعی شده است و این فیلم‌ها عبارتند از «اخراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده نمکی، و با بازی اکبر عبدی، محمدرضا شریفی‌نیا، کامبیز دیرباز و قاسم زارع. تهیه‌کننده این فیلم حبیب ا...کاسه ساز است و فیلم با نگاهی طنز به موضوع دفاع مقدس می پردازد. فیلم «میهمان» به کارگردانی سعید اسدی و با بازی امین حیایی، شقایق فراهانی، محمدرضا شریفی نیا، سیدحسام نواب صفوی و مریم امیرجلالی، تهیه کننده این فیلم عبدا... علیخانی است. فیلم «خون بازی» به کارگردانی رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب و بازی بیتا فرهی، باران کوثری و بهرام رادان. این فیلم موضوعی اجتماعی دارد و تهیه آن را جهانگیر کوثری و رخشان بنی اعتماد بر عهده داشتند.

فیلم «شب‌به‌خیر فرمانده» به کارگردانی انسیه شاه حسینی و بازی لادن مستوفی، عصمت رضاپور و محمد مختاری. این فیلم موضوعی جنگی دارد و سید سعید سیدزاده تهیه آن را بر عهده دارد. این منبع آگاه همچنین از حضور چهار فیلم دیگر نام برد که احتمال اکران نوروزی آنها هم زیاد است. این فیلم‌ها عبارتند از: فیلم «رییس» به کارگردانی مسعود کیمیایی،فیلم «پارک وی» به کارگردانی فریدون جیرانی ،فیلم «دست‌های خالی» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی ،و بالاخره فیلم «یک شب» به کارگردانی نیکی کریمی. نگاه سوم- انجمن سینماداران با صدور بیانیه‌ای خواستار کاهش ۱۰درصدی سهم صاحبان فیلم از فروش فیلم‌ها شد.

بعد از جلسه‌ای که روز سه‌شنبه پیرامون آیین‌نامه شورای صنفی نمایش در سال جدید برگزار شد، انجمن سینماداران خواستار شد تا از شروع سال جدید پرداخت ۵۰درصد مبلغ فروش فیلم‌ها به صاحبان فیلم به ۴۰درصد تنزل پیدا کند و ۱۰درصد به سهم سینماداران اضافه شود.

بنابر گفته اشرفی، رییس هیات‌مدیره انجمن سینماداران، پورسانت ۵۰درصدی که از حدود ۲۸سال گذشته برای سینماها تعیین شده است، هیچگونه مبنای قانونی ندارد و از حدود ۴۵۰سالنی که در قبل از انقلاب وجود داشته است، فقط ۲۵۰ سالن باقی مانده‌‌اند که این تعداد سینما نیز نه درآمدی دارند و نه اجازه تغییر کاربری به آنها داده می‌شود.وی ادامه داد: محکوم شده‌ایم سالن‌ها را اینگونه حفظ کنیم و در واقع این تعداد سالن صرفا به خاطر علاقه صاحبشان به فعالیت‌های فرهنگی باقی مانده‌اند.

اشرفی روند کنونی را باعث تعطیلی سایر سینماها دانست.این تصمیم سینماداران با مخالفت‌هایی از سوی تهیه‌کنندگان روبه‌رو شد. ناصر شفق یکی از تهیه‌کنندگان گفت :تصمیم انجمن سینماداران مبنی بر کاهش سهم تهیه‌کنندگان تصمیم بی‌مبنایی است که با پارامترهای سینمای جهان نیز مغایرت داد.وی در این باره گفت: «در حقیقت باید سهم تهیه‌کنندگان ۷۰ تا ۸۰درصد و سهم سینماداران ۲۰ تا ۳۰درصد از فروش فیلم‌ها باشد و این موضوع می‌تواند به تولید فیلم خوب کمک کند.»بسیاری از تهیه‌کنندگان اعتقاد دارند که این مشکل سینماداران باید توسط دولت حل شود و آنها باید مطالبات خود را از دولت طلب نمایند.منوچهر محمدی به عنوان رییس کانون تهیه‌کنندگان اعتقاد دارد که وضعیت اقتصادی سینمای ایران در شرایط نا مطلوبی است و این البته شامل حال تهیه‌کنندگان، سینماداران و سایر دست‌اندرکاران این حرفه است، اما این وضعیت نامناسب اقتصادی، به هیچ‌وجه دلیل موجه و قابل قبولی نیست که انجمن سینماداران بر مبنای آن چنین تصمیمی اتخاذ کنند.علی سرتیپی تهیه‌کننده سینما نیز در این رابطه گفت: این قانون باید به شکل معکوس تصویب شود، به این معنا که سینماداران ۴۰درصد سهم فروش را دریافت کنند و تهیه‌کنندگان ۶۰درصد.

وی ادامه می‌دهد: نه تنها هزینه‌های تولید فیلم روزبه‌روز در حال افزایش است که هزینه‌های جانبی مانند تبلیغات نیز مدام در حال افزایش است، به طوری که بیش از ۸۰درصد تولید‌کنندگان نمی‌توانند هزینه‌های تولید فیلم خود را به دست آورند.اما عاشوری، مدیر سینما سروش نیز این حق را برای سینمادار می‌داند که پورسانت بیشتری دریافت کند و می‌گوید: آنها فیلم می‌سازند و کنار می‌روند، اما سینمادار چند میلیارد سرمایه‌اش را خوابانده است و تهیه‌کننده با ۲۰۰میلیون تومان همطراز سینمادار می‌شود.درگیری تهیه‌کنندگان و سینماداران می‌تواند درآینده اتفاقات دیگری را در بر داشته باشد و این به سود سینمای ایران که در روزهای خوبی به سر ‌نمی برد، نیست.