معاون اجتماعی سازمان مدیریت خبر داد
۲۵۱هزار میلیارد ریال بودجه برای بخش رفاه و تامین اجتماعی
زهرا واعظ: معاون اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعلام کرد: دولت در سال آینده یکمیلیون و ۷۹۲هزار خانوار را تحت پوششهای حمایتی قرار خواهد داد و برای این منظور برنامههای گستردهای برای کاهش فقر دارد. محمود عسگری آزاد دیروز در دومین جلسه تشریح ویژگیهای لایحه بودجه ۱۳۸۶ کل کشور افزود: جلوگیری از تکرار فقر در خانوادهها با توجه به آموزشهای متوسطه و دانشگاهی فرزند خانوادههای نیازمند، تعمیر اساسی منازل ۹۴هزار خانوار، تخصیص یکهزار میلیارد ریال به خانوادههای تحت پوشش صندوق اشتغال، ایجاد ۳۸هزار فرصت شغلی برای این خانوادهها و احداث خوابگاه برای دانشآموزان مناطق محروم از جمله جهتگیریهای بودجه سال ۸۶ در جهت فقرزدایی است.
وی تصریح کرد: در راستای فقرزدایی صندوق ویژه اشتغال برای نیازمندان تاسیس خواهد شد که شرایط کار را فراهم میکند. برای این منظور یکهزار میلیارد ریال بودجه نیز برای اشتغال خانوارهای تحت پوشش سازمانهای حمایتی پیشبینی شده که این اعتبار به صندوق ویژه نیازمندان تعلق میگیرد و با این اقدام ۳۸هزار فرصت شغلی برای خانوارها ایجاد خواهد شد.
معاون اجتماعی سازمان مدیریت افزود: دولت در لایحه بودجه سال آینده ۲۵۱هزار میلیارد ریال برای بخشهای حمایتی، رفاه و تامین اجتماعی اختصاص داده است که از این مبلغ یکهزار میلیارد ریال اعتبار برای بیمه رانندگان و خادمان مساجد که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند، پیشبینی شده است.
وی گفت: این افراد در پرداخت سهم کارفرمایی دچار مشکل هستند و در لایحه بودجه ۸۶ دولت ۵۰درصد سهم کارفرمایی رانندگان و ۱۰۰درصد سهم کارفرمایی خادمان مساجد را پرداخت میکند. وی همچنین اصلاح ضوابط بیمه عمر و حوادث بازنشستگان را از امور مهمی دانست که سال آینده انجام میشود و براساس آن سهم دولت در بیمه عمر بازنشستگان افزایش خواهد یافت. عسگری افزود: در بودجه سال آینده پیشبینی شده است اگر بازنشستهای به هر علت فوت کند تا ۲۰میلیون ریال به خانواده وی پرداخت شود.
معاون سازمان مدیریت، تخصیص اعتبار بدون ذکر مبلغ موردنظر برای تحت پوشش قرار دادن یک میلیون و ۲۰۰هزار نفر که احتمال خطر اعتیاد در آنها بیشتر است و درمان و بازتوانی ۱۸۱هزار معتاد را از پیشبینیهای دولت در لایحه بودجه سال آینده عنوان کرد. ضمن آنکه پیشبینی شده است اعتباری برای پرداخت هزینه تحصیل مقاطع بالاتر حدود ۴۰هزار نفر از خانوارهای تحت پوشش سازمانهای حمایتی توسط دولت پرداخت شود.
وی گفت: در سال ۸۶ اعتباری معادل ۱۶هزار میلیارد ریال برای سازمان بهزیستی و کمیته امداد پیشبینی شده و علاوه بر این ۳هزار میلیارد ریال اعتبار هم برای رفع مشکل فقر غذایی خانوارهای نیازمند تخصیص یافته است.
عسگریآزاد افزود: در سال ۸۶ درصدی از منابع یارانه کالاهای اساسی به خانوادههای نیازمند اختصاص مییابد به عبارتی ۴هزار و ۶۸۵میلیارد ریال کالابرگ برای ۱۱میلیون نفر خانوار نیازمند تحت پوشش سازمانهای حمایتی در نظر گرفته خواهد شد. این رقم نسبت به ارقام مشابه سال قبل از رشد ۲۷درصدی برخوردار است که اولین گام در جهت هدفمند کردن یارانهها محسوب میشود.
وی درخصوص اقدامات انجام شده برای هدفمند کردن یارانهها در لایحه بودجه ۸۶ تصریح کرد: بحث این است که این اقدام را از ۴ دهک پایین جامعه شروع کنیم. وی در عینحال هدفمند کردن یارانهها را مشروط به ایجاد بانکها و پایگاههای اطلاعاتی ویژه شناسایی اقشار ضعیف براساس کدملی دانست.
عسگری همچنین افزایش قیمت نان در سال آینده را تکذیب کرد و افزود: تصمیمی برای افزایش قیمت نان در سال آینده وجود ندارد و قبل از ایجاد زیرساختهای لازم و پوشش تامیناجتماعی یارانه نان و انرژی تغییر نخواهد کرد.
وی درباره یارانه دارو در سال ۸۶ توضیح داد: جمعا در بودجه سال ۸۶ در سه ردیف ۲هزار و ۷۵۰میلیارد ریال اعتبار پیشبینی کردهایم که در سال ۸۵ این رقم ۲هزار و ۲۴۴میلیارد ریال بوده است و نشان از رشد ۶/۲۲درصدی در بخش یارانه دارو دارد.
عسگری آزاد در ادامه توسعه فعالیتهای غیردولتی را از سیاستهای جدی بخش بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: دولت باید تصدیهای خود را کاهش داده و دستگاههای اجرایی را به سمت هدایت و نظارت ببرد. چرا که حجم بالای تصدیها موجب شده تا کیفیت خدمات تحت تاثیر قرار گرفته و قدرت نظارتی وزارت بهداشت کاهش یابد.
وی افزود: بر این اساس در لایحه بودجه ۸۶ دولت متعهد میشود ۲۵درصد هزینه ساخت بیمارستانها را به صورت بلاعوض به متقاضیان بخشخصوصی پرداخت و زمین رایگان در اختیار آنها قرار دهد. همچنین نرخ سود بانکی برای ۷۵درصد مابقی سرمایه ساخت مراکز درمانی را کاهش خواهد داد.
عسگری آزاد افزود: علاوه بر این برای اطمینان سرمایهگذاران به جلب مشتری، تمامی دانشگاهها امکان تخصیص ۵/۱درصد اعتباراتشان به خرید خدمات از واحدهای غیردولتی را پیدا کردهاند. وی رقم تخصیص یافته برای این امر را ۱۱۲میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: مطالعات ما نشان میدهد خدمات درمانی در بخش غیردولتی با قیمت تمام شده ارزانتر و با کیفیت مناسبتر ارائه میشود.
ارسال نظر