در نشست ائتلاف خانه صنعت و معدن عنوان شد
نقش و ساختار بخشخصوصی باید متحول شود
پگاه آفرینزاد- جمعی از نمایندگان ائتلاف خانه صنعت و معدن در دومین نشست خود با رسانهها اهداف و برنامههای این ائتلاف را برای تحول در ساختار اتاق بازرگانی مطرح کردند. دکتر هادی غنیمیفرد، رییس خانه صنعت و معدن ایران و نیز عضو این ائتلاف اولین کسی بود که در این جلسه سخن گفت، او با انتقاد از اینکه افراد کمی در ششمین دوره انتخابات کاندید شدهاند، خاطرنشان کرد: «در این دوره از انتخابات مشارکت اقتصادی چشمگیر نیست به این معنا که هنوز در میان کاندیداها افرادی را میبینیم که همیشه در صحنه هستند».
وی تصریح کرد: «باید به سویی برویم که کلیه افرادی که در فعالیتهای اقتصادی سهم دارند، جذب اتاق بازرگانی شوند تا در این مواقع که به آنها نیاز است در انتخابات کاندید شوند و تعداد رایدهندگان نیز افزایش پیدا کند».
به گفته وی نباید «از گهواره تاگور خودمان گرداننده یک نهاد و یا یک تشکل باشیم» زیرا که این نشان دهنده فقر علمی- فرهنگی و تئوری ما است. ما باید راه را باز بگذاریم تا همه کسانی که توانمندی دارند به عرصه بیایند. مخصوصا جوانان که سرمایههای کشور هستند و باید امور کشور را در هر زمانی به آنها سپرد.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر جوانان متخصص ما پشت درهای بسته اتاق ماندهاند. غینمی فرد با تاکید بر این که باید وضعیتی پیش آید که تمام فعالان اقتصادی در صحنههای انتخابات حضوری گسترده داشته باشند، اظهار داشت: «ما باید کشور خود را از نظر کمی در زمینه درآمد سرانه ملی و تولید ناخالص ملی نجات دهیم و دست از سر محصولات تکی که فقط به آنها تکیه کردهایم برداریم. چراکه بالاخره روزی تکنولوژی، نفت را کنار میگذارد و آن وقت ما میمانیم و دست خالی. پس باید فعالیت اقتصادی بخش خصوصی که عمدتا روی محصولات غیر نفتی انجام میشود را جایگزین نفت کنیم».
غنیمی فرد، با اظهار تاسف ادامه داد: «دربعضی از شهرستانها تعداد داوطلبان برای حضور در انتخابات نمایندگان کمتر از حد مورد نیاز است و این نشان میدهد که با وجود اتاق بازرگانی کنونی هنوز چقدر بخشخصوصی در کشور ما فقیر و مهجور مانده است».
وی در پایان سخنانش گفت: «با وجود اینکه کشور ما از لحاظ ذخایر زیرزمینی بسیار غنی است اما، ما در بخش معدن نیز نیروهای متخصص و فعال کم داریم و این رامشارکت کمرنگ افراد در انتخابات اتاق بازرگانی در بخش معدن نشان میدهد».
دکتر فرهاد فزونی، نیز که از دیگر کاندیداهای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و عضو این ائتلاف است، بحث این نشست را ادامه داد و گفت: در سال ۸۱ تعداد افرادی که کارت عضویت اتاق بازرگانی را داشتند به ۸۰۰۰نفر میرسید که از این تعداد ۲۰۰نفر در انتخابات کاندید شدند و حدود ۱۸۰۰نفر نیز رای دادند اما امسال با وجود این که تعداد دارندگان کارت عضویت به ۲۰۰۰۰نفر میرسد، متاسفانه از این تعداد فقط ۱۳۵نفر در انتخابات ثبتنام کردهاند که معلوم نیست چرا با افزایش تعداد دارندگان کارت عضویت با کاهش ۳۰درصدی ثبتنامکنندگان در انتخابات روبهرو شدهایم.
وی در این مورد توضیح داد: این مساله نشان میدهد که فعالان اقتصادی بخشخصوصی، اتاق را به عنوان نماینده خودشان و نهادی که بتواند حافظ منافع آنها باشد، نمیدانند و برای همین داوطلب حضور در هیات نمایندگان اتاق هم نیستند.
وی با طرح این پرسش که چرا اتاق بازرگانی نمیتواند در چانهزنیهایش در دولت و مجلس موفق باشد؟ گفت: برای اینکه دولتیها نیز میبینند که اتاق نماینده تعداد محدودی از فعالان اقتصادی است نه همه فعالان اقتصادی بخشخصوصی که در کشور تلاش میکنند.
او تصریح کرد: به هر حال ما امیدواریم که حالت انفعال در زمان انتخابات به وجود نیاید و حق بخشخصوصی بیش از این تضعیف نشود و این مستلزم آن است که همه افراد دارای کارت بازرگانی از حق رای در انتخابات استفاده کنند.
فزونی پیشنهاد داد: ما باید از اتاق بازرگانی بینالمللی ایده بگیریم و سیستم آن را پیاده کنیم زیرا که سیستم کاری آنها به صورت اتوماتیک است یعنی رییس اتاق در ابتدا نایب رییس اول است و پس از یک دوره کاری خود رییس اتاق میشود و سپس بعد از این دوره کاری هم میشود نایبرییس دوم و به همین ترتیب با این محور کاری چرخشی هیچ گلایه و انتقادی به جا نمیماند و این سیستم چرخشی باعث میشود که همه افراد هم فرصت تجربه داشته باشند و هم فرصت اجرا.
سخنران بعدی این جلسه مهندس فرهاد رکنی بود که او نیز کاندید حضور در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و عضو ائتلاف خانه صنعت و معدن ایران است، مهندس رکنی با اشاره به مسائل گرانی و اشتغال به کار جوانان خاطرنشان کرد: اینها مسائل بغرنجی است که گریبانگیر جامعه شده و مساله بعدی پیوستن ایران به WTO است که در چند سال آینده باید برنامهای مدون برای این موضوع طراحی کنیم و به جهان ارائه دهیم. ما برای این مسائل چه کردهایم، بخشخصوصی کجا قرار دارد و از این میان چه سهمی بر دوش بخشخصوصی است. وی با اشاره به ابلاغ اصل ۴۴ در کشور، تصریح کرد: این اصل مجوز واقعی ورود بخشخصوصی به دنیای اقتصاد است.
وی با اشاره به اینکه بخشخصوصی کشور ما روزبهروز بیشتر به سمت فلاکت و قهقرا رفته است، توضیح داد: اتاق باید به عنوان تنهاترین نهاد بخشخصوصی کشور در پی مطالبات بخشخصوصی باشد و به عنوان مستحکمترین و موثرترین اتاق خصوصی کشور این بخش را احیا کند، اما متاسفانه تازه بعد از ۲۷سال به این فکر افتادهاند که بخشخصوصی باید جان بگیرد.
رکنی ادامه داد: مثل اینکه در کشور با قحطالرجال مواجه شدهایم که فقط ۱۳۳نفر داوطلب حضور در انتخابات شدهاند و این بر
میگردد به اینکه اتاق بازرگانی قوی نداریم.
وی با انتقاد میگوید: کسی که ۴نفر اعضای هیات نظارت بر انتخابات را برگزیده خودش کاندید شده است، یعنی کسی که خودش ذینفع است در این میان چگونه میتواند کاندید شود و ما چگونه میخواهیم انتظار داشته باشیم که هیات نظارت تخلف نکند، این مساله در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست.
به گفته وی زمانی ما میتوانیم موفقیت را از آن بخشخصوصی کنیم که افراد متخصص در مسند کار بنشینند. ادامه بحث این نشست را مجیدرضا حریری، نایبرییس اول اتاق بازرگانی ایران و چین و کاندید ششمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی و دیگر عضو ائتلاف خانه صنعت و معدن، پی گرفت.
حریری با اشاره به اینکه افرادی که کاندید شدهاند قرار نیست، همه چیز را از قبل بدانند بلکه باید از تجربهها استفاده کنند، افزود: در اتاق بازرگانی جای پژوهش و تحقیق بسیار خالی است و به همین دلیل بخشخصوصی ایران با بسیاری از کشورها ارتباط ندارد و همچنین از بسیاری از همایشها و سمینارهای مهم بینالمللی نیز بیبهرهایم. حریری خاطرنشان کرد: این دوره برای اولین بار همه افرادی که دوست داشتند، با هر طیف فکری در انتخابات شرکت کردهاند و اینجا وظیفه مهمی به دوش دارندگان کارت بازرگانی سنگین میکند که باید از حق خود استفاده کرده و با شرکت در انتخابات به وظیفه خود عمل کنند و این بار سنگین را به درستی به مقصد برسانند.
وی با توجه به اینکه فضای کنونی انتخابات یک فضای درست رقابتی است، تاکید کرد: هر فردی که در این دوره رای بیاورد و در کرسی هیات نمایندگان جای بگیرد برای من بسیار قابل احترام است و هرچه در توان دارم در اختیارشان قرار خواهم داد چرا که با خرد جمعی به روی کار آمدهاند.وی معتقد است که هیات نمایندگان جدید اتاق بازرگانی حتما باید از ظرفیت فکری ۱۳۳ نفر کاندید در انتخابات استفاده کنند زیرا که همه این افراد هدفها و برنامههای خاصی برای پیشبرد بخشخصوصی کشورمان دارند.به گفته حریری همه باید وارد گود شوند تا اقتصاد کشور را به سمت درست و مطمئن هدایت کنند.
حریری از اصحاب رسانه خواست تا به شعارهای تبلیغاتی افراد بیاعتنا نباشند و بعد از انتخابات این موج خوبی را که از نظر اطلاعرسانی به راه افتاده به حیطه فراموشی نسپارند بلکه با پیگیری شعارها و اهداف کاندیداهای منتخب نقش مهم خود را همچون گذشته ایفا کنند. حریری اضافه کرد: ما از هرکسی که در انتخابات برنده میشود میخواهیم که اتاق بازرگانی را فقط در رییس و هیاترییسه خلاصه نکنند و به هیات نمایندگان اتاق احترام بگذارند و از نظرات همه آنها در تمامی مسائل و مشکلات بهره ببرند.
وی تصریح کرد: در طول چند سال گذشته نقش هیاتنمایندگان فقط این بوده که کسی را از بیرون بیاورند و برای اینها نطق کند، مگر ما آنجا جمع میشویم که کسی بیاید برای ما سخنرانی کند پس نیازها و خواستههای خود را چه موقع باید بررسی و پیگیری کنیم؟
احمد امیراحمدی، نایب رییس خانه صنعت و معدن، کاندید حضور در انتخابات و عضو ائتلاف خانه صنعت و معدن نیز در این نشست گفت: ما باید به جایگاه اتاقهای بازرگانی در دنیا نظر داشته باشیم و سیاست و برنامههای راهبردی آنها را در اتاق خود لحاظ کنیم.
به گفته وی، اتاق بازرگانی در قانون از قدرت زیادی بهرهمند است، به طوری که به سه قوه مشاوره میدهد، پس چگونه است که مطالبات بخشخصوصی نمیتواند تامین کند؟
وی خاطرنشان کرد: موفقیت ما در این است که در نهایت آزادی افرادی را به اتاق بفرستیم که با لیاقت و کاردان باشند و آن زمان است که شکوفایی بخش بازرگانی و صنعت ما محرز خواهد بود.امیراحمدی با اشاره به اینکه ساختار جدید اتاق نباید بر پاشنه خودمحوری بنا شود، اظهار کرد: حضور نمایندگانی از بازرگانان و صنعتگران در اتاق بسیار ضروری است و اگر بخشهای مختلف اقتصادی حضوری متجانس در اتاق داشته باشند، شکوفایی اتاق را به ارمغان خواهند آورد. احمد اخوانفر نیز که نامش در ائتلاف خانه صنعت و معدن دیده میشود، در این نشست با توجه به اینکه تولید پایهگذار اقتصاد است، تاکید کرد: تا تولید نباشد نه میتوانیم صادر کنیم و نه میتوانیم رقابت کنیم.وی ادامه داد: اتاق باید پشتیبان بخشخصوصی کشور باشد و باید با هشیاری و توانمندی بسیار به دنبال نیازهای بخش کشاورزی که جزو پایههای تولید در کشور است برود.
ارسال نظر