فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) خبر داد
گسترش پدافند هوایی کشور به ۳۶۰۰ نقطه
دنیایاقتصاد- گسترش پدافند هوایی کشور به ۳۶۰۰ نقطه و استقرار آن در کنار نقاط حساس از جمله مناطق هستهای، پالایشگاهها و سدها و نیز افزایش توان دفاعی شاید پاسخ تلویحی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) به ادعاها و تهدیدهای اسرائیل باشد. چه به باور امیر فرزاد اسماعیلی، کشور همیشه به بهانههای تروریسم و حقوق بشر تهدید شده و لازم بوده است تا ساختار دفاعی و پدافند هوایی منسجم و مستقلی تشکیل شود. امیر فرزاد اسماعیلی روز گذشته در نشستی خبری به تشریح دستاوردهای این قرارگاه پرداخت واز افزایش توان دفاعی با استفاده از سامانههای جدید موشکی، راداری و توپخانه ای سخن گفت. او همچنین از جایگزینی سامانه باور ۳۷۳ به جای سامانه موشکی اس ۳۰۰ روسی خبر داد. قرارگاه همچنین بنا دارد تا اواخر مهرماه سالجاری رزمایشی را هم برگزار کند.
همه این موارد که حاکی از افزایش توان پدافند هوایی کشور است در شرایطی بیان میشود که برخی مقامات اسرائیل طی روزهای گذشته با طرح ادعای افزایش نگرانی درباره برنامه هستهای کشور موضوع اقدام نظامی علیه ایران را مطرح کردند. این ادعاها پس از آن افزایش یافت که برآورد اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی مدعی شد که دستیابی به سلاحهای هستهای ایران پیشرفت قابل توجهی داشته است.
پس ازآن برخی مقامهای اسرائیلی از جمله وزیر جنگ آن با دستاویز قرار دادن این گزارش بر دامنه تهدیدهای خود افزودند. هرچند که تعدادی از مقامات آمریکایی تاکید کردند که اسرائیل توانایی از بین بردن فعالیتهای هستهای ایران را ندارد و گزینه نظامی برای این رژیم آخرین گزینه است.
با این حال اسرائیل از تهدیدات خود نکاسته است هرچند که ایران همواره تاکید کرده هر حملهای را کوبنده پاسخ خواهد داد. در چنین فضایی اظهارات امیر اسماعیلی هم در نوع خود قابل توجه است هرچند که او در اظهاراتش به موضوع تهدیدات اخیر اشارهای نکرد و تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که «ایران نیز همیشه مورد تهدید کشورهایی است که آن را به نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم محکوم میکنند که همه میدانیم این تهمتها به هیچ وجه در کشور ما دیده نمیشود.
به همین دلیل این نیاز حس شد که در کشور ساختار دفاعی و پدافند هوایی منسجم و مستقلی تشکیل شود.» به گزارش فارس، امیر فرزاد اسماعیلی همچنین گفت: ما سه هزار و ۶۰۰ نقطه پدافندی در کشور به عنوان گسترش پدافند هوایی داریم که امیدواریم در سالهای آینده افزایش یابد. البته این میزان نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.
اسماعیلی در خصوص ماموریتهای قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) ، خاطرنشان کرد: ما در کشورمان مناطق هستهای، حساس و حیاتی اعم از مراکز پتروشیمی، پالایشگاهها، سدها و غیره داریم که همه اینها توسط قرارگاه پدافند هوایی حفاظت و صیانت میشود و گسترش پدافند هوایی ما هیچوقت در کنار شهرها نیست.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ادامه داد: هرگونه پروازی که قصد خروج و ورود به مرزهای کشور ما را دارد باید با رادارهای پدافند هوایی تماس حاصل کند و اجازه بگیرد وگرنه علیه آنها عملیات تاکتیکی انجام میشود. تولید و به کارگیری رادارهای شهاب، ثامن و مطلع که از تکنیک بالایی برخوردارند، استقرار رادار کیهانی «سپهر»، ساخت شنود الکترونیکی کم نظیر در خاورمیانه و اسقرار آن و ارتقای سامانه موشکی اس۲۰۰ از دیگر دستاوردهای قرار گاه به شمار میرود. اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: پدافند هوایی قرارداد دفاعی با کشورهای منطقه ندارد و ما نیازی حس نمیکنیم که در دفاع از فضای کشورمان با کسی شریک باشیم.
رصد ۲ هواپیمای جاسوسی آمریکا
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پروازهای فرامنطقهای دشمن فرامنطقهای که در خارج از مرزهای ما صورت میگیرد نیز کاملا رصد میشوند و نباید به مرزهای ما نزدیک شوند که در این صورت به آنها اخطار داده میشود و در صورت عدم توجه و نزدیکی به مرزها با آنها برخورد میشود. بهعنوان مثال در رزمایش ولایت نیروی دریایی، دو فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا که از دید رادارهای ما نیز مخفی بودند قصد نزدیک شدن به مرزهای ما را داشتند که توسط سامانههای شنود الکترونیکی ما کشف شدند و به آنها اخطار داده شد که در چه نقطهای حضور دارند. زمانی که موقعیتشان را به آنها اعلام کردیم آنها دیگر به مرزهای ما نزدیک نشدند.
درصورت تهدید، با تمام توان
علیه سپرهای دفاع موشکی اقدام میکنیم
وی همچنین در خصوص سامانههای دفاع موشکی کشور ترکیه و برخی دیگر از کشورهای همسایه گفت: سامانه سپر دفاع موشکی برای کشوری که بخواهد حمله کند خطر دارد و ما قصد تهاجم به سمت ترکیه یا کشورهای دیگر را نداریم؛ زیرا این با دکترین دفاعی ما تفاوت دارد. ۹۵ درصد این سپر موشکی حکم عملیات روانی دارد و میدانیم که این سیستمها بسیار آسیبپذیر هستند و اگر روزی این سامانهها بخواهد تهدید یا کمک به تهدیدی علیه ما باشد جمهوری اسلامی با تمام توانش علیه آنها اقدام میکند.
رزمایش سراسری پدافند هوایی
وی تاکید کرد: اواخر مهرماه یا اوایل آبان ماه رزمایش بزرگ و سراسری در سطح کشور با شرکت همه یگانهای پدافند برگزار خواهد شد و هدف ازاین رزمایش آمادگی تجهیزات و نیروی انسانی، تعامل و تفاهم عملیاتی بین همه سامانهها و یگانهای پدافند ارتش و سپاه و شناسایی نقاط آسیب پذیر پدافند و انجام لایههای تاکتیکی جدید است.
جایگزینی باور ۳۷۳ به جای اس ۳۰۰ روسی
یکی از نکات خبری این کنفرانس جایگزینی سامانه باور ۳۷۳ به جای اس ۳۰۰ روسی است. ایران طی قراردادی با روسیه باید این ۶۵سامانه دفاع موشکی را دریافت میکرد. روسیه اما با استناد به قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت که فروش موشک و هرگونه جنگ افزار به ایران را تحریم میکرد قرارداد خود را لغو کرد. ایران هم در پی آن اعلام کرد که از طرف روسی شکایت خواهد کرد و احتمالا غرامتی حدود ۴میلیارد دلار را دریافت خواهد کرد. روسیه هم در رسانههای خود به ایران پیام داد که در صورت عدم خودداری ایران از شکایت،روسیه از همراهی خود با ایران در جریان پرونده هستهای صرف نظر خواهد کرد. داستان اس ۳۰۰ کماکان در این مرحله به سر میبرد که امیر اسماعیلی از منتفی شدن قرار داد تحویل اس ۳۰۰ از سوی روسیه خبر داده و اعلام کرد که نوع ایرانی آن جایگزین شده است. او در توضیحات بیشتر افزود: ما در ساخت سامانهای شبیه اس۳۰۰ که حتی قابلیتهای بیشتری نیز دارد در سال گذشته بر روی پله اول بودیم و امسال تهدیدشناسی و تمام قطعات گلوگاهی آن به کمک صنعت و دانشگاه آماده شده است. این سیستم بسیار پیشرفتهتر از اس۳۰۰ است. وی افزود: در خصوص موشک آن هیچ مشکلی نداریم و در بخش راداری کشف و رهگیری تمام کارها بسته شده است. کار درگیری و انهدام تخصص و صبر میخواهد، سال گذشته تحویل اس۳۰۰ از سوی کشور سازنده منتفی شد و پس از آن نخبه پروژه جایگزین به شکل حضوری به خدمت مقام معظم رهبری رسید و طرحش را اعلام کرد و ایشان فرمودند: «این کار را باور داشته باشید» و کلمه «باور» را از این فرمایش گرفتیم و اسم پروژه را «باور ۳۷۳» گذاشتیم.
۳۰ درصد از پروژه باورانجام شده است
اسماعیلی تاکید کرد: بالغ بر ۳۰ درصد این کار انجام شده و این سامانه باید به گونهای تولید شود که پذیرش تکنولوژی ۱۰ سال آینده را هم داشته باشد و ما امیدواریم خبر آن را در انتهای امسال یا اوایل سال آینده بدهیم. فرمانده قرارگاه پدافند هوایی با بیان اینکه راهبرد دژهای پدافندی همان پدافند لایهای است که نمیتوانیم جزئیات آن را اعلام کنیم، گفت: ما برای تهدیدات آینده دستاوردهای آیندهمان را رونمایی نمیکنیم بلکه دستاوردهای مقابله با تهدیدات امروز را به نمایش میگذاریم.
ارسال نظر