مقام معظم رهبری خطاب به دولتمردان:
راهی برای کنترل نقدینگی بیابید - ۴ شهریور ۹۱
عوامل نقدینگى زیاد است. همین یارانههاى نقدى که داده میشود - که براى قشرهایى کار مفیدى هم بوده - خودش افزایش نقدینگى ایجاد میکند. همین مساله مسکن مهر یا همین طرحهاى نیمهتمام را که افزایش میدهید، این کارى که در دولت دارند میکنند - که کار خوبى هم هست و لازم هم هست - خود اینها ایجاد افزایش نقدینگى میکند.
بخش خصوصى را باید کمک کرد. اقتصاد مقاومتى شرایطى دارد، ارکانى دارد؛ یکى از بخشهایش همین تکیه به مردم است؛ همین سیاستهاى اصل ۴۴ با تاکید و اهتمام و دقت و وسواس هرچه بیشتر باید دنبال شود؛ این جزو کارهاى اساسى شماست. در بعضى از موارد، من از خود مسوولین کشور میشنوم که بخش خصوصى به خاطر کمتوانىاش جلو نمىآید. خب، باید فکرى بکنید براى اینکه به بخش خصوصى توانبخشى بشود.
یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتى، حمایت از تولید ملى است؛ صنعت و کشاورزى. خب، آمارهایى که آقایان میدهند، آمارهاى خوبى است؛ لیکن از آن طرف هم از داخل دولت، خود مسوولان به ما میگویند که بعضى کارخانهها دچار مشکلند، اختلال دارند، در بعضى جاها تعطیلى صنایع وجود دارد. خب، باید این را علاج کرد. اینها طبعا ایجاد اشکال میکند.
باید راهى پیدا کنید که نقدینگى افزایشیافته کنترل شود؛ خب، این روشن است؛ اگر در مقابل نقدینگى تولید وجود داشته باشد، کالا وجود داشته باشد، کمبود وجود نداشته باشد، مشکلى را ایجاد نمیکند؛ اگر چنانچه نه، نقدینگى بیش از تولید کالا در داخل یا به شکل درست واردات بود، طبعا مشکل ایجاد میکند؛
عوامل نقدینگى زیاد است. همین یارانههاى نقدى که داده میشود - که براى قشرهایى کار مفیدى هم بوده - خودش افزایش نقدینگى ایجاد میکند. همین مساله مسکن مهر یا همین طرحهاى نیمهتمام را که افزایش میدهید، این کارى که در دولت دارند میکنند - که کار خوبى هم هست و لازم هم هست - خود اینها ایجاد افزایش نقدینگى میکند.
بخش خصوصى را باید کمک کرد. اقتصاد مقاومتى شرایطى دارد، ارکانى دارد؛ یکى از بخشهایش همین تکیه به مردم است؛ همین سیاستهاى اصل ۴۴ با تاکید و اهتمام و دقت و وسواس هرچه بیشتر باید دنبال شود؛ این جزو کارهاى اساسى شماست. در بعضى از موارد، من از خود مسوولین کشور میشنوم که بخش خصوصى به خاطر کمتوانىاش جلو نمىآید. خب، باید فکرى بکنید براى اینکه به بخش خصوصى توانبخشى بشود.
یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتى، حمایت از تولید ملى است؛ صنعت و کشاورزى. خب، آمارهایى که آقایان میدهند، آمارهاى خوبى است؛ لیکن از آن طرف هم از داخل دولت، خود مسوولان به ما میگویند که بعضى کارخانهها دچار مشکلند، اختلال دارند، در بعضى جاها تعطیلى صنایع وجود دارد. خب، باید این را علاج کرد. اینها طبعا ایجاد اشکال میکند. مقام معظم رهبری خطاب به اعضای هیات دولت:
راهی برای کنترل نقدینگی بیابید
برخی میگویند چرا دشمنتراشی میکنید، اما این حرفها ناشی از تحلیل غلط است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز پنجشنبه در دیدار رییسجمهور و اعضای هیات دولت ضمن برشمردن برخی نقاط قوت دولت، اقتصاد مقاومتی را تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور دانستند و تاکید کردند: استفاده از همه ظرفیتهای بخشهای دولتی و غیردولتی، اهتمام جدی به حل مشکلات معیشتی مردم، مبارزه با مفاسد اقتصادی، حمایت از تولید ملی و مبارزه با اسراف از لوازم اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان در این دیدار که در آغاز هفته دولت انجام شد با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی، باهنر و همچنین شهید عراقی، تجلیل از این عزیزان را زنده نگه داشتن گفتمان انقلاب و ارزش شهادت دانستند.
رهبر انقلاب هفته دولت را فرصتی برای تشکر از خدمات قوه مجریه و مسوولان و کارکنان دستگاهها خواندند و افزودند: این هفته علاوه بر فرصت ارائه گزارش و آشنا کردن مردم با حقایق و فعالیتهای دولت، فرصتی برای ارزیابی درونی و بررسی نقاط قوت و ضعف قوه مجریه است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به عبور سریع فرصتهای خدمت، رییسجمهور و همکارانش را به مغتنم شمردن یک سال باقیمانده از عمر دولت دهم توصیه و خاطرنشان کردند: در همین یک سال نیز میشود کارهای بسیار مهم و بزرگی انجام داد.
ایشان، سال چهارم فعالیتهای دولت دهم را از دو جهت خارجی و داخلی مهم برشمردند و افزودند: قدرتهای مستکبر همه توان خود را برای وادار کردن ایران به عقبنشینی به کار گرفتهاند که دولت نیز باید با استفاده از همه توان و ظرفیتهای کشور و ادامه روند پیشرفتها، این توهم باطل دشمنان را بر هم بزند.
ایشان، سال آخر فعالیت دولت دهم را از لحاظ شیرازه بندی کارها نیز مهم دانستند و به هیات وزیران تاکید کردند: شما به پرکاری مشهور هستید همین ویژگی را با جدیت و تا لحظات آخر فرصت خدمت به مردم و کشور، حفظ کنید.
رهبر انقلاب روند کلی حرکت کشور را با وجود برخی مشکلات و نقاط ضعفها، رو به جلو ارزیابی کردند و افزودند: حتی مراکز رصد جهانی نیز به روند پیشرفتهای ایران اذعان دارند، اما برخی در این زمینه دچار توهم ناشی از ارزیابی غلط هستند. ایشان با اشاره به ناکامی طرحها و ترفندهای بیگانگان افزودند: همیشه به یاد داشته باشید که زورگویان جهانی دست از دشمنی بر نمیدارند و در پی هر ناکامی به دنبال تصمیمات و اقدامات جدید برمیآیند، بنابراین لازم است مسوولان نیز همیشه در فکر راهکارها و تدابیر جدید مقابله باشند.
ایشان پیشبینی سناریوها و توطئههای دشمن را باعث تسلط در میدان مواجهه با این توطئهها دانستند و خاطرنشان کردند: اگر قبل از تصمیم دشمنان، بتوانیم سناریوی آنها را بخوانیم در اتخاذ تدابیر، موفقتر خواهیم بود. رهبر انقلاب تمرکز در کارهای قوه مجریه را بهویژه در مسائل کلان و اساسی، ضروری خواندند و افزودند: تمرکز در اینگونه مسائل در درجه اول به خود هیات دولت برمی گردد و باید همه اعضای دولت خود را در تصمیمات اتخاذ شده شریک و مسوول بدانند و با هماهنگی کامل حرکت کنند. استفاده از همه توان کشور و بهرهگیری از ظرفیتهای فکری و انسانی در داخل و خارج از دولت توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب در این دیدار بیان کردند. رهبر انقلاب، با اشاره به اینکه نقاط ضعف را نیز باید بررسی و برطرف کرد در تشریح برخی نقاط قوت دولت افزودند: کارهای وسیع عمرانی در مناطق مختلف کشور، پیشرفت چشمگیر در زمینه علم و فناوری، ارتقای جایگاه ایران در عرصه سیاست خارجی و مسائل بینالمللی، برجسته شدن ارزشهای انقلاب در گفتار و رفتار دولت از جمله سادهزیستی و دوری از تجمل، استکبارستیزی و افتخار به انقلابیگری و تلاش برای ارتباط گسترده با مردم ازجمله نقاط قوت دولت است که منشا برکات و آثار مثبتی بوده است. ایشان تلاش فوقالعاده را از دیگر ویژگیهای دولت دهم دانستند و توصیه کردند: این تلاش را با کیفیت کاری خوب، همراه کنید و برای تحقق وعدههای داده شده اهتمام ویژه به خرج دهید. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان در ریشهیابی افزایش تلاشهای خصمانه آمریکا و مستکبران در سالهای اخیر، به چهار عامل اشاره کردند: پیشرفتهای مستمر جمهوری اسلامی، زنده شدن شعارهای انقلاب، بیداری عظیم و بسیار مهم ملتهای منطقه و جلوگیری از الگو شدن ایران در چشم این ملتها.
ایشان در همین بحث افزودند: برخی افراد این روزها میگویند چرا دشمنتراشی میکنید، اما این حرفها ناشی از تحلیل غلط است. رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در زمان امام خمینی (ره) نیز دشمنیهای مستکبران پایانی نداشت؛ چرا که امام قاطعانه از انقلاب و اسلام و ایران دفاع میکرد و این واقعیات نشان میدهد هرگاه مسوولان و ملت ایران مواضع مستحکمی بگیرند چهره دشمن عبوستر میشود که البته مستکبران هیچگاه در مقابل این ملت پیروز نخواهند شد.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به برخی مشکلات موجود افزودند: عمده این مشکلات به مسائل معیشتی قشرهای متوسط و ضعیف مربوط میشود که باید برای برطرف کردن آنها، جدا همت و برنامهریزی کرد. ایشان در ریشهیابی مشکلات موجود خاطرنشان کردند: بخشی از مسائل ناشی از تورم است البته ما کمبود کالا در کشور نداریم، اما گرانی و کاهش قدرت خرید مردم، باید علاج شود که در این زمینه همه بخشهای ستادی و عملیاتی مسوول هستند. رهبر انقلاب با اشاره به اینکه صاحبنظران داخل و خارج دولت، افزایش نقدینگی را یکی از ریشههای مشکلات فعلی میدانند، تاکید کردند: باید با همفکری و تکیه بر علم و تجربه، راهی برای کنترل نقدینگی بیابید و نقدینگی افزایش یافته را به سمت مراکز تولید هدایت کنید.
ایشان توانمند کردن بخش خصوصی را یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی خواندند و تاکید کردند: لازم است سیاستهای اصل ۴۴ با دقت و وسواس هرچه تمامتر دنبال شود.
رهبر انقلاب در ارائه تعریفی از اقتصاد مقاومتی افزودند: در این اقتصاد، هم روند پیشرفت کشور حفظ میشود و هم آسیب پذیری نظام اقتصادی در مقابل ترفندهای دشمنان کاهش مییابد.
ایشان استفاده از همه ظرفیتهای مادی و انسانی دولتی و غیردولتی را از لوازم اقتصاد مقاومتی دانستند و افزودند: باید به مردم واقعا بها دهید. حضرت آیتالله خامنهای مبارزه با مفاسد اقتصادی را باعث افزایش سرمایهگذاری، استقبال سرمایهداران سالم و رونق بیشتر اقتصادی دانستند و افزودند: باید با چشمانی تیزبین، ریزبین و دوربین مراقب فساد اقتصاد بود و با آن مبارزه کرد که در این زمینه همکاری متقابل دولت و دستگاه قضایی ضروری است. حمایت از تولید، رسیدگی به واحدها و کارخانههایی که دچار مشکل شدهاند، فعالسازی واحدهای متوسط و کوچک، مدیریت منابع ارزی و حمایت همه جانبه از تولید ملی، دیگر توصیه مؤکد رهبر انقلاب به هیات دولت بود. ایشان مبارزه با اسراف را نیز در اقتصاد مقاومتی، مهم برشمردند و افزودند: در این زمینه، هم دستگاههای فرهنگساز بهویژه رسانه ملی و هم دستگاههای اجرایی مسوولند.
حضرت آیتالله خامنهای با ابراز خرسندی از توجه دولت به ضرورت صرفهجویی در دستگاهها افزودند: مساله استفاده از تولید ملی را نیز بهطور جدی در دستور کار دستگاهها قرار دهید و مصرف اجناس و کالاهای خارجی را در دستگاهها ممنوع اعلام کنید. توجه به شرکتهای متکی بر اقتصاد دانش بنیان و حل مشکلات آنها از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب به دولت دهم توصیه کردند. حضرت آیتالله خامنهای بار دیگر مساله وحدت و انسجام ملی را بسیار مهم خواندند و با دعوت جدی از مسوولان برای همگرایی افزودند: حوزههای مسوولیتها مشخص است هر سه قوه باید با هماهنگی و تعامل عمل کنند. ایشان، مسوولیت رسانهها، افراد صاحب تریبون و پایگاههای اینترنتی را نیز در زمینه تقویت وحدت ملی مهم دانستند. رهبر انقلاب، با توصیه به پرهیز از کارهای سطحی و توجه به کارهای عمیق در زمینههای فرهنگی خاطرنشان کردند: مراقبت کامل کنید که فرهنگ مهاجم، فرهنگ عمومی را در معرض تاثیرگذاری و آسیب قرار ندهد. حفظ روحیه انقلابی در دیپلماسی کشور و تلاش برای بهرهگیری منطقی و صحیح از حوادث منطقه نکته دیگر ایشان خطاب به مسوولان قوه مجریه بود. توصیه آخر رهبر انقلاب به رییسجمهور و هیات دولت این بود: برای خدا کار کنید و لحظهای را در خدمت به مردم و نظام از دست ندهید اگر هم کسی نبیند خداوند میبیند و همه این فعالیتها را پاداش مضاعف میدهد.
رییسجمهور: بودجه امسال انقباضی است
آقای احمدینژاد رییسجمهور نیز در این دیدار باگرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: دولت به اصول خود یعنی عدالت، مهرورزی، خدمتگزاری، تلاش برای اعتلای کشور و پایبندی به اصول و ارزشهای انقلاب همچنان وفادار است.
رییسجمهور با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بخشهای علم و فناوری، بهداشت و درمان، سیاست خارجی، دفاعی، اطلاعات، فرهنگ، صدا و سیما، میراث فرهنگی، انرژی هستهای، آموزش عالی، آموزش و پرورش، مخابرات و محیط زیست تاکید کرد در بخشهای مختلف اقدامات خوب و برجستهای انجام گرفته است. آقای احمدی نژاد همچنین به تدوین بودجه انقباضی در سال جاری اشاره کرد و افزود: این بودجه انقباضی به گونهای طراحی شده که به کارهای عمرانی و بخشهای تولید و اشتغال آسیبی نرسد. آقای احمدینژاد، اقدامات و زحمات ستاد تدابیر به ریاست معاون اول را برای مقابله با فشارهای اقتصادی، بسیار خوب و نتیجه بخش خواند و خاطرنشان کرد: دولت معتقد است که در شرایط کنونی یکی از مسائل ضروری، تمرکز مدیریت در اجرا است.
دلایل گرانی به روایت وزیر اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این دیدار در گزارشی از اوضاع اقتصادی کشور گفت: با وجود همه تلاشهای دشمنان برای تشدید تحریمها، اقتصاد ایران به یکی از قطبهای اصلی رشد در خاورمیانه تبدیل شده است. دکترحسینی رشد اقتصادی در سال گذشته را بدون در نظر گرفتن نفت ۱/۵ درصد اعلام کرد و افزود: ایران براساس آمار مراکز معتبر جهانی از لحاظ تولید ناخالص داخلی به هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده است و با معیارGDP، در سالهای اخیر در جایگاه دوم و سوم منطقه قرار گرفته است. افزایش سرمایهگذاری خارجی از ۱۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۸۶ به ۴۳۰۰ میلیون دلار در سال ۹۰، رشد ۳/۲ برابری صادرات غیرنفتی و رشد ۸/۲ برابری ارزش بورس در ۴ سال اخیر از دیگر نکات گزارش وزیر اقتصاد بود. آقای حسینی گفت: در سالهای اخیر رشد سپردههای بانکی ۱/۲برابر شده و ۶۵ درصد منابع بانکی در ۳ بخش کشاورزی - صنعت و معدن و مسکن و ساختمانسازی به کار گرفته شده است. وزیر اقتصاد، بیکاری و تورم دو رقمی را از نقاط ضعف اقتصاد کشور خواند و گفت: بیکاری در سال گذشته با ۱/۲درصد کاهش به ۳/۱۲ رسید و تورم با۱/۹ درصد افزایش به ۵/۲۱ درصد رسید. آقای حسینی گفت: اجرای طرح هدفمندی، افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت کالاهای وارداتی و سفته بازی از جمله عوامل افزایش تورم بوده است. وزیر اقتصاد در ترسیم چشمانداز اقتصاد کشور در سالجاری افزود: با وجود تشدید تحریمها، دولت با صرفهجویی در هزینه و تدابیر ویژه در تلاش است ظرفیتهای داخلی را فعال سازد و با پشتوانه صندوق توسعه ملی، بخش خصوصی و تعاونی را برای حضور فعالتر در عرصه اقتصادی کمک کند. آقای حسینی با تشریح تلاشهای دولت برای اجرای کامل سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی افزود: بهبود فضای فعالیت اقتصادی، صرفهجویی، انسجام و وحدت مدیریت اقتصادی و واقع نمایی بهجای سیاه نمایی از ضرورتهایی است که کمک میکند، سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را با رشد و بهبود اوضاع اقتصادی پشت سر گذاریم. (متن کامل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیات دولت را در صفحه خبر (۲۲) بخوانید).
ارسال نظر